Královna noci

Královna noci https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82678/kralovna-noci-82678.jpg 4 9 5

Příběh neapolské královny Johanny I. Je krásná, ale i chladnokrevná vražedkyně a žena pochybné morálky. Příběh je vypravován z pohledu její oddané společnice.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Queen of Night , 1993


více info...

Přidat komentář

Aghatte
19.04.2024 1 z 5

(SPOILER) Kniha působí velmi lacině.
Spíš než historická fakta sledujeme sexuální putováni hlavní hrdinky, která je neustále unášena, rádoby mučena a zneužívána. Ovšem v jejím podání se to jeví jako báječná jízda a nikdy nekončící mejdan.
Je zde dokonce uvedeno, že semtam nějaké znásilnění nemůže mladé silné ženě nijak uškodit. Vy toho naděláte.
Dokonce při jednom dalším únosu či útěku se připojí k putujícím sebemrskačům, kteří táhnou v krajem tak, jak je pambu stvořil a šlehají se důtkami. V noci pak účastníci tohoto zájezdu stáli frontu na naši krásnou bezbožnici. Myslela jsem, že cesta má být pokáním za jejich hříchy, takto se ale smaží v ohni pekelném asi dodnes.
Také výlet do harému byl bezva. Dozvěděla jsem se, že odalistky jsou ženy, které si sultán vybere více než jednou. Není těžké uhodnout, kdo patřil mezi 4 vyvolené… své si užila i s eunuchy ( jsou dva druhy eunuchů, bez nádobíčka- ti mají šikovné ruce a jazyk, a s nádobíčkem bez možnosti se udělat, stojí jim furt, jupí ), a s kámoškami v harému se také nenudily, uměly volný čas pěkně vyplnit ( k tomu měly i různé učební pomůcky) .
Po návratu ke své paní jí pak dlouho a podrobně musela vyprávět svá barvitá dobrodružství a předvést jí, co se nového naučila. To už jim bylo oběma přes 40….
A ano, do toho se také vedou války, muži v nich umírají ( bezva, musíme ti sehnat nového ženicha) nepřátelé se napichují na rozžhavené kůly a odsekávají se jim hlavy.
No, Sodomagomora, děsnej škvár.

Paulika419
19.02.2024 5 z 5

Tak to byla skvělá jízda.Dobrodružství Richildy v románové podobě u dvora královny Johany Neapolské nebral konce.Všechny důležité události 14 století prožila spíše přežila.Byla milenkou významných osobností co tvořili dějiny,účastnila se bitev,mocenských převratů a jako velvyslankyně brázdila i moře.Poznala mnohé krajiny a i harém.Ovšem život své královny neubránila.Nakonec byla obviněna z čarodějnictví našla záchranu a přežila.


Pejuška
16.04.2018 5 z 5

Úžasná kniha se skvělým příběhem krásné Richildy, a královny Johanny. Nejnáročnější na tom všem pro mě bylo orientovat se ve jménech a osobách. Líbilo se mi, že tu nakonec zvítězily boží mlýny, a Richilda byla ke konci šťastná a konečně mohla odpočívat. Je mi líto, jak to dopadlo s královnou, ale už dětství byla pouhou figurkou, se kterou tahala již její služebná Filippa. Kniha by se dala vystihnou slovy intriky, vraždy a sex. Poutavé vyprávění, velmi se mi líbily popisy jednotlivého mučení (nejsem sadista :) tak i toho, co všechno musela Richilda snášet od mužů, jen její odvážná povaha jí pomáhala přežít.

Venezia
08.09.2013 4 z 5

Otrokyňa Richilda rozpráva o svojom živote v službách neapolskej kráľovnej Jany. Je plný násilia, vrážd a hlavne sexu (často nedobrovoľného). Nemám rada príbehy plné násilia, napriek tomu som knihu prečítala. Bola som zvedavá na osudy postáv (u nás k tejto téme nie veľa literatúry) a kniha bola pútavo napísaná. Štýlom mi pripomenula Fanny Hill alebo Candide.
Malý príklad: "Brzy jsem se přestala vzpouzet a uvážila jsem, že být obskákána jedním mužem sedmkrát za noc je přece jen lepší než sedmi různými muži za sebou, jak se mi přihodilo v Římě. Tenhle muž byl navíc můj manžel."
Krásna Richilda prežila toho neuveriteľne veľa, bola otrokyňa, vojvodkyňa, vyslankyňa, precestovala Taliansko, Anglicko, Francúzsko, Španielsko, trikrát bola vydatá, súložila okrem iného s panovníkmi i princami (pobyt v háreme nevynímajúc) a bola mučená inkvizíciou.
Čo som po toľkých krutostiach ocenila bol happyend pre hlavnú hrdinku a fungujúce „božie mlyny“.
Opäť musím vytknúť tie nešťastné zemiaky (brambory) - tie v Európe v 14. storočí ešte neboli!
Je zaujímavé, ako veľmi sa podobajú osudy kráľovien Jany Neapolskej a Márie Stuartovej (malé dedičky nepripravené na vládu, prvá mala štyroch manželov, druhá troch, vražda manžela a následne škandál, boj o svoj trón s príbuznými a nakoniec poprava).
Neodporúčam citlivým povahám.

Boudika
13.09.2012 5 z 5

Knihu jsem četla již před lety,příjemná oddychovka plná erotiky

Štítky knihy

14. století Itálie královny

Autorovy knížky

Alan Savage
britská, 1930
1998  84%Královna noci