Král medvědů

Král medvědů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527306/bmid_kral-medvedu-65663bccb9f65.jpg 5 4 2

Les je překrásný a plný tajemství. Zvířata však musejí čelit i mnohým nebezpečím. Vydejte se na dobrodružnou cestu pod korunami stromů! Malá medvědí holčička Lapka se ztratí mamince a nezbývá jí nic jiného, než se světem protloukat sama. Do zimy musí vyrůst a stát se pořádným grizzlym! A tak se přilepí na paty obrovskému starému samci a začne se od něj potajmu učit všechno, co je důležité: které rostliny umějí vyléčit neduhy, jak se dají ukrást dobroty veverkám a kde jsou vodopády plné lososů. Je to pro ni začátek dobrodružné a nebezpečné cesty – a také jednoho nečekaného přátelství. Už brzy totiž podzim obarví listí a pro Lapku nastane hodina pravdy Kniha o jednom nevšedním putování vám také nabídne spoustu informací a zajímavostí o životě grizzlyů.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Das geheime Leben der Tiere (Wald, Band 2) - König der Bären , 2022


více info...

Přidat komentář

Renike
03.03.2024 5 z 5

Jak Bílá vlčice, tak i tahle kniha vás vezme za srdce. Dechberoucí příběh medvědí holčičky Lapky a gigantického grizzlyho upoutá pozornost nejen děti.

ladyfromskye
27.01.2024 5 z 5

Koho vzala za srdce Bílá vlčice, která vyšla na konci loňského roku, ten si rozhodně musí domů pořídit další díl z této volné série knih, která čtenářům v rámci svého beletristicko-populárně-naučného konceptu přináší nejen dechberoucí příběh, ale také spoustu a spoustu poučení o tom, jak to ve zvířecím světě doopravdy chodí.
Stejně jako v případě předchozí knihy, ani tady nechybí překrásné realistické černobílé ilustrace Simony M. Ceccarelliové a dovětek s dalšími informacemi o medvědech. Opět také musím pochválit naprosto precizní překlad, o který se postarala Eva Kadlecová.
Tentokrát se seznámíme s malou medvědicí Lapkou, která souhrou okolností zůstane sama. Brzy se objeví obrovský medvědí samec a tehdy se stane něco nečekaného: Lapka překoná strach z giganta a gigant se na oplátku stane jejím ochráncem. Společně zažijí mnohé, dokonce se setkají se smečkou vlků vedených bílou vlčicí...
Říká se, že druhý díl série bývá horší. Tohle není ten případ. Obě knihy mi vzaly dech, obě patří k tomu nejlepšímu, co se dá v tom množství literatury pro děti najít. A navíc si ji s chutí přečtou i dospělí.
Zbývá tak jen přání, aby nakladatelství Bambook vydalo i další knihy ze série. Venku je už příběh o liškách a brzy by měl vyjít ten o havranech. Co myslíte, setkáme se opět s našimi známými, stejně jako v Králi medvědů?


Štítky knihy

medvědi

Autorovy další knížky

Vanessa Walder
německá, 1978
2023  95%Bílá vlčice
2024  90%Král medvědů
2021  100%Příběhy o mamutech

Kniha Král medvědů je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce30x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x