Bílá vlčice

Bílá vlčice https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523739/bmid_bila-vlcice-651d56bca9fc1.jpg 5 8 4

Les je překrásný a plný tajemství. Zvířata však musejí čelit i mnohým nebezpečím. Vydejte se na dobrodružnou cestu pod korunami stromů! V údolí řeky právě zuří prudká bouře, když se v noře narodí pět vlčat. Jako poslední přijde na svět maličká vlčí samice a dostane jméno Pětka. A právě ona si umíní, že se stane tou největší lovkyní ze všech vlků. Smečka je její rodinou, chrání ji a učí odvaze i moudrosti. Jenže jednoho dne přijde pohroma, která vlčici připraví o domov. Pětka musí opustit své rodné údolí a vydat se sama do světa plného nebezpečí a dobrodružství. Jediný, kdo jí dál věrně stojí po boku, je její přítel havran Raak. Protože sám je i ten největší a nejchytřejší vlk ztracený. Kniha inspirovaná skutečným příběhem jedné vlčice vám nabídne i spoustu informací a zajímavostí o krásném i nelehkém životě vlků.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Das geheime Leben der Tiere (Wald, Band 1) - Die weiße Wölfin , 2022


více info...

Přidat komentář

veriszv
10.01.2024 5 z 5

Bílá vlčice vás vezme do svého teritoria a ukáže vám život vlků pořádně zblízka.
Knížka pro děti, která je naučná a přitom zábavná. Dozvěděla jsem se spoustu věcí ze života vlků i havranů. Navíc vše sepsáno velice poutavě a napínavě, takže se žádné dítě rozhodně nudit nebude.
Kniha je doplněna krásnými ilustracemi a na závěr fakty o vlcích, kde autorka ještě pár věcí dovysvětlí.
Já jsem nadšená a všechny děti, které se zajímají o přírodu, budou určitě taky!

Renike
03.01.2024 5 z 5

Nádherně ilustrovaná kniha o vlčí samičce. Příběh je napínavý a naučný. Moc se mi líbila fakta ke konci knihy.


eva3992
17.12.2023 5 z 5

Když se narodí vlčata, to nejmenší dostane jméno Pětka. Je to samička, která si usmyslí, že se stane tou nejodvážnější vlčicí a tou nejlepší lovkyní. Jednoho dne Pětka opustí svůj domov a společně se svým přítelem havranem bude hledat své nové místo.

Kniha pro děti, ale než ji dám přečíst mým dětem, rozhodně si ji přečtu nejprve já. Jednou za čas se moc ráda ponořím do dětských knížek, u kterých můžu myslet jen na krásné věci. U této jsem se navíc dozvěděla spoustu nového.

Autorka zde totiž do příběhu zakomponovala skutečný život vlků. Jak to chodí ve smečce nebo jak si hledají smečku novou. Jak loví, jak spolupracují s ostatními zvířaty. Ač pohádkový příběh, máte pocit, jak kdybyste sledovali dokumentární film. Ale vše je popsáno tak, že to pochopí i děti. Tato kniha je určena pro čtenáře od devíti let a myslím, že to tomuto věku přesně odpovídá.

Právě pro děti je tu ideální délka kapitol. Krátké tak akorát, aby je přečetly a zároveň napsané tak, aby se těšily na tu další. Kniha je nádherně ilustrována. Realistické obrázky k příběhu skvěle sedí.

Příběh je napínavý i dojemný. Druhá polovina knihy je rozhodně akčnější, že nemůžete přestat číst. A konec mě rozhodně překvapil. Autorka ho však vysvětlí, proč příběh zakončila tak, jak ho zakončila.

Teď už má knihu v rukách má desetiletá dcera, která miluje vlky, a vypadá to, že bude stejně nadšená, jako já.

ladyfromskye
21.10.2023 5 z 5

Máte doma vlkomila nebo snad budoucího zoologa? A milovníka knih zároveň? No tak v tom případě není co řešit: Nutně potřebujete tuto knížku!
Vanessa Walder se inspirovala přírodou Yellowstoneského národního parku a zároveň příběhem vlčic O-Six a její dcery Spitfire a stvořila naprosto dokonalou knihu, která je beletrií i populárně-naučným textem zároveň! No řekněte: Už jste se někdy s něčím podobným setkali? Já ještě ne, a o to víc jsem uchvácená.
Jenže ono to není všechno! Tak zaprvé tu máme nádhernou, výraznou obálku (s tím lakem si někdo fakt máknul!!!) s realistickou ilustrací, která dává tušit, že tohle nebude jen tak ledajak ilustrovaná kniha. A taky, že není. Vnitřní strany desek? Další poklad! A uvnitř! Lidičky, takhle krásně ilustrovanou knihu jsem už hodně dlouho neviděla! (Naposledy to byl Tulák od Rosanne Perry).
No a když k tomu přičtu text, kde nenajdete jedinou faktickou chybičku (A za tím si jako člověk, který kdysi na přírodovědném gymnáziu napsal obsáhlou práci o etologii vlků, stojím!), tak vám po dočtení nejspíš zůstanou ústa otevřená překvapením.
Za mě se jedná o jednu z nejlepších knih, jaké jsem měla tento rok příležitost číst.
Takže... na co ještě čekáte vy?

Štítky knihy

vlci havrani

Autorovy další knížky

Vanessa Walder
německá, 1978
2023  95%Bílá vlčice
2024  90%Král medvědů
2021  100%Příběhy o mamutech

Kniha Bílá vlčice je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x