Krajina s nábytkem

Krajina s nábytkem https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61260/krajina-s-nabytkem-61260.jpg 4 7 2

Autorova románová prvotina o dospívání zobrazuje dramatické úseky z dvacetilého hrdinova vývoje od prvních citových zmatků ve čtrnácti letech až po nezdařené manželství a pokus o druhé kolem třiceti.

Přidat komentář

f.enjoy69
16.02.2023 3 z 5

Krajina s nábytkem. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Ten film má šmrnc, dobré herecké obsazení, skvělý humor, je hudebně extrémně chytlavý a k tomu všemu má i hloubku. Většinou bývá film horší než knížka, v tomto případě je to naopak. Obě díla se v lecčem liší a je to ku prospěchu věci (např. že filmový Klouček je hudebník, čímž se režisér vyhnul nudné části, kdy se jako čerstvý absolvent vydává knižní Klouček jakožto redaktor do železáren...). Kniha je také dost popisná, obsahuje minimum dialogů, které by děj posouvaly kupředu. Přesto jsem rád, že jsem si knihu přečetl, obsahuje pár dobrých, hlubokých pasáží a člověk tuší, do jaké míry se knižní předloha a film liší.

freejazz
28.07.2022 4 z 5

čtivé a v době, kdy se mi knížka poprvé dostala do rukou i velmi aktuální. jedna z mnoha výborných knih nakladatelství Profil v Ostravě, které je dnes opomíjeno a zapomenuto. škoda. uměl bych si představit diplomovku na toto téma.


Kniha Krajina s nábytkem je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst2x