Kouzelné křeslo je zpátky

Kouzelné křeslo je zpátky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139959/bmid_kouzelne-kreslo-je-zpatky-iop-139959.jpg 4 10 1

Kouzelné křeslo série

< 2. díl

Monička a Petr jsou po půlroce ve škole zpátky doma. Před sebou mají dva měsíce prázdnin. Čeká na ně jejich kouzelné křeslo ještě? Čeká! A nemůže se dočkat, až s dětmi a Šotkem vyrazí za dalšími báječnými dobrodružstvími. Po cestě do Pánbůvíkam však kouzelné křeslo ukradne skřet Liška a děti ho získají zpátky jen s pomocí Zaklínače. Ani si pořádně nevydechnou a už se vydávají zachránit hračky, které padly do spárů učitele Hrozivy ze školy pro zlobivé skřítky. Ještě že je tu Šibal, který jim pomůže! Z nového kamaráda se však vyklube nezbedník, který jim připraví perné dny. A aby nebyl všem trampotám konec, kouzelného křesla se zmocní obr Křivák z Toulavého hradu! Ale od toho jsme v pohádce, aby nakonec všechno dobře dopadlo.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Wishing-Chair Again , 2002


více info...

Přidat komentář

Gabriela_K
15.08.2020 3 z 5

První díl byl lehce nadprůměrný, druhý byl o něco horší, hodnotím ho průměrně. Opět tato kniha, jak se v ní píše, je pro děti od 7 let, což já nejsem. Pokud jste četli první díl, tak se vám dvojka bude určitě líbit.
V knize je jedna věc, se kterou mám problém. A to jsou části poté co zachrání Šibala a ten s nimi létá za dobrodružstvími. V určitých chvílích tam Šibal zazlobí a děti s Šotkem na něj nejsou moc milí. Chápu, že když za to dostane nějaký trest, tak si to zaslouží. Ale prostě mi to v té knize vadilo, někdy to bylo až, bych řekla, takové posmívání.
A opět musím vyzdvihnout krásné ilustrace.

Na závěr bych chtěla zhodnotit celou sérii: Knihy jsou pro děti a ty to bude bavit. Bohužel mě ne. Některá ta dobrodružství se mohla rozvinout víc, také jsem to podle toho, jak se to vyvíjelo, očekávala. Monička a Petr jsou zlaté, tak hodné děti. Každý rodič by je chtěl mít, ale paradoxně tohle mi tam vadilo. Byly až moc hodné, jako kdyby neměly žádnou špatnou vlastnost. Párkrát tam udělaly něco špatného, jako třeba že rozlily kávu, ale měly pro to svůj opodstatněný důvod, který chápu a samy z toho byly špatné. Působily na mě až moc dokonale, což mi přišlo nepřirozené, a proto jsem k nim nechovala moc velké sympatie. Sérii hodnotím 3 *.