Kouzelná knížka optických iluzí

Kouzelná knížka optických iluzí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46933/kouzelna-knizka-optickych-iluzi-46933.jpg 5 2 1

[Zábavné hříčky a experimenty pro děti od 9 let] Optické iluze jsou triky, kterými se náš mozek snaží ošálit naše zrakové vnímání. Někdy vznikají proto, že mozek pracuje rychleji než zrak stačí vnímat, jindy proto, že levé oko přenáší do mozku poněkud jiný obraz skutečnosti než oko pravé. A tak se ve světě optických iluzí předměty nenadále vznášejí, otáčejí, mění barvu, zakřivují se. Autor Kouzelné knížky optických iluzí nabízí čtenářům možnost vyzkoušet si mnoho nečekaných objevů na vlastní oči a pochopit, proč optické iluze vznikají. Takové zábavné experimentování může být užitečné i při hodinách fyziky. Podklady pro některé experimenty jsou obsaženy přímo v knížce, k dalším je třeba si připravit jednoduché pomůcky. Autor také nabízí návody na nenáročná kouzelnická čísla, jejichž základem jsou optické iluze. Kniha je určena čtenářům ve věku od 9 let a také učitelům jako inspirace pro zpestření hodin fyziky. ... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Portál
Originální název:

Optical illusion tricks & toys


více info...

Přidat komentář

hrdlickova_61
21.06.2022 5 z 5

Knížka je určena dětem od 9 let, ale zaujme určitě i dospělé. Je kouzelná na víc způsobů. Mimo jiné v tom, že jsou v ní i některé návody na kouzelnické triky. Díky optické iluzi můžete předvést publiku ohýbání lžičky nebo třeba proměnit dřevěnou lžičku na pružnou, gumovou.

Jednotlivé kapitoly mají lákavé názvy („Díra ve vaší tváři“, „Člověk dvou tváří“, „Vylezte na nejvyšší horu“, „Vítězství myšlenky nad hmotou“…), texty jsou doprovázeny neméně slibnými obrázky. Někdo asi bude v knížce jen tak ze zvědavosti objevovat jednu záhadu po druhé, napřeskáčku. A najednou to bude přečtené celé. Kdo bude postupovat od začátku do konce, ten nejspíš ocení i její logické uspořádání a úplnost.

Blíží se prázdniny, některé děti se asi chystají si od čtení „odpočinout“, ale bylo by dobré, kdyby četly i v době volna. A navíc, čtení je přece ve skutečnosti zábava, a ne školní látka. Tahle knížka je myslím jednou z těch nadějných, s šancí snadno přilákat i slabší čtenáře a jejich pozornost udržet : o)

Štítky knihy

optické klamy a iluze

Autorovy knížky

2004  100%Kouzelná knížka optických iluzí

Kniha Kouzelná knížka optických iluzí je v

Přečtených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x