Kordélie a kreslozemci

Kordélie a kreslozemci https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521711/bmid_kordelie-a-kreslozemci-khf-521711.jpg 5 13 3

Kordélie Kloboučníková série

< 2. díl

Vstupte do fascinujícího světa odvážné Kordélie Kloboučníkové plného dobrodružství a divoké magie. Kordélie Kloboučníková zachránila Anglii před válkou, překazila zlověstné plány lorda Macešky a zachránila nejen krále a princeznu, ale i rodiny řemeslných cechů. Stále však nenašla svého ztraceného otce. Od té doby, co malá kloboučnice objevila skrytou mapu ve vzácném teleskopu svého otce, prohledává ve světle hvězd ulice Londýna a snaží se odhalit pravdu o jeho zmizení. Díky mapě narazí na tajný spolek kreslozemců – tvůrců map – a zjistí, že magickými schopnostmi a prastarými dovednostmi neoplývají jen významné rodinné řemeslné cechy. Magie je všude kolem, pokud víte, kde ji hledat… Nebezpečí číhá na každém rohu a Kordélie musí opět čelit nelehkému úkolu – přesvědčit znesvářené řemeslné rodiny, aby spojily síly a společně zabránily lordu Maceškovi zničit samotnou existenci magie.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

The Mapmakers


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
28.01.2024 5 z 5

Kordélie Kloboučníková je zpátky! Po přečtení prvního dílu jsem už měla doma na poličce druhý a pustila jsem se do něj záhy. Byla jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat a jestli se Kordélie už konečně shledá se svým otcem.
.
Jak první, tak i druhý díl, totálně si mě získaly obálky. Ty se moc povedly, krásně barevné, snové, roztomilé. A druhý díl ji má díky barvám snad ještě krásnější, než ten předchozí. Zároveň, díky tomu jsem si jistá, že jako cílová dětská skupina bych po ní sáhla!
.
Kromě obálky musím ale pochválit i zpracování knihy. Hned na začátku najdete mapku Londýna, kterou vytvořila sama Kordélie. Je jednoduchá, ale obsahuje všechny důležité body pro příběh. V průběhu čtení narazíte i ta ilustrace s popisky. A na konci Glosář s přísadami pro tvorbu klobouků. Za ním je i místo pro čtenáře, kam si může zapsat vlastní přísady pro tvorbu klobouků.
.
Druhý díl je příběhově za mě rozhodně čtivější a tak jako celkově vymazlenější. Pořád se něco děje, a stále na pozadí probíhá hledání otce Kordélie. Ta jako jediná věří, že je v pořádku, má od něj přeci mapu!
.
Kordélie je prostě skvělá postava a to dokazuje v každé kapitole. Milá, odvážná, bystrá... Taková Alenka v Říši divů.
.
Řekla bych, že je potřeba čtení knih za sebou, pak příběh pěkně graduje. Zároveň, už se v tomto díle nemusíte tak seznamovat. To ale neznamená, že nedokáže překvapit!
.
Strašně mě baví, jak je příběh hravý a kouzelný. Autorka měla skvělý nápad a parádně se jí ho povedlo přenést na papír. Jako dítě bych byla z příběhu nadšená, v dospělosti se mi líbí ale taky. Za mě tedy obří tip na milou sérii!

okeey
04.01.2024 5 z 5

Druhý díl byl snad ještě lepší než první a to jsem si myslela, že už to ani není možné. Od první stránky vás tento fantasy svět vtáhne a jen tak nepustí, stránky ubíhají pod rukama ani nevíte jak.
Zbožňuju tyhle knihy, které jsou určeny primárně pro děti, ale okouzlí i dospěláky. Prosím víc takových knih. Vůbec se mi od Kordélie nechtělo a budu netrpělivě očekávat další díl.


eva3992
29.10.2023 4 z 5

Kordélie Kloboučníková neustále pátrá po svém otci. Je jediná, která věří, že přežil ztroskotání své lodi. Navíc má od něj mapu. Díky ní najde tajný spolek kreslozemců, který by ji mohl pomoci s hledáním otce. Kordélie má ještě jeden nelehký úkol – přesvědčit řemeslné rodiny, aby spojily síly a porazily tak temnou magii.

První díl této série – Kordélie a Kloboučníci – byl naprosto dokonalý. Stejně tak i tentokrát jsou tu krásné ilustrace, kouzla i magie. Autorka dobře připomněla, co se dělo v prvním díle. I když by se tento díl dal číst samostatně, je rozhodně lepší je číst pěkně postupně.

Od prvních stránek je příběh akční a napínavý. Ale zároveň je i milý, vtipný, dojemný, hravý a kouzelný. Je tu prostě všechno, co správný příběh má mít.

Jak už to bývá, když jsem z prvního dílu nadšená, mám vysoká očekávání i na pokračování. A tím, že už zhruba vím, o co v knize jde, chyběl mi tu takový ten wau efekt. Ale i tak to bylo skvělé čtení a rozhodně si přečtu i další díl.

Toto je jedna z těch knih pro děti, která okouzlí i dospěláky.

Autorovy další knížky

Tamzin Merchant
anglická, 1987
2023  86%Kordélie a kloboučníci
2023  91%Kordélie a kreslozemci

Kniha Kordélie a kreslozemci je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x