Konyvran 1: Čarodějův zloděj

Konyvran 1: Čarodějův zloděj https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56387/konyvran-carodejuv-zlodej-56387.jpg 4 67 16

Konyvran série

1. díl >

Tajemné město Wellmet umírá. Rada učenců, kteří ovládají kouzla, zná příčinu - ve městě klesá hladina magie. Nikdo však neví, jak pokles zastavit. S problémem si neumí poradit ani velký a obávaný čaroděj Nikdys. Dokáže to jeho učedník Konyvran, kdysi kapsář a pouliční zloděj? Možná. Jenže Konyvran nemůže nalézt svůj locus magicalius, magický kámen, bez něhož žádný čaroděj nedokáže kouzlit. Existence Wellmetu je ohrožena. Čas kvapí a v Paláci šera číhá na Kona arcilord Havran...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Junior (ČR)
Originální název:

The Magic Thief , 2006


více info...

Přidat komentář

zuziV
05.11.2023 5 z 5

Pro pozitivní komentáře jsem půjčila z knihovny knížku synovi. Ten ji odložil, že ho nebaví (myslím, že to nebylo zapříčiněno příběhem, ale tloušťkou - ale jsou velká písmenka). Nedalo mi to a knihu jsem přečetla téměř jedním dechem. Perfektní příbeh sympatického ´zlodějíčka ´, který se stal učněm čaroděje, mě naprosto pohltil. Moc pěkně napsané, poutavé, napínavé, překvapivé, akorátně dlouhé, takže já si jdu zrovna pro další dva díly.

broskev28
02.05.2023 4 z 5

Podle zdejších komentářů jsem usoudila, že by to mohla být dobrá kniha pro naše malé rádobykouzelníky. Proto jsem se rozhodla ji vyzkoušet. V prvním okamžiku mě trochu polekala tloušťka prvního, modrého dílu, ale naštěstí má kniha menší formát, velká písmena a poměrně velké řádkování, tak snad se jí malí čtenáři nepolekají.
Děkuju za souhlasné komentáře, přidávám se k nim a knihu určitě doporučuju; Kon, Nikdys, Jeřabina, Čemelik, časem i Benet a koneckonců i Kleman jsou výborné postavy, navíc překlad Jany Jašové je skvělý. Locus magicalicus mě doslova uhranul vždyť já ho hledám celý svůj život! (Pravda, když najdu nějaký příhodný, pro jistotu si ho odnesu domů; jeden nikdy neví.) A runová abeceda v závěru knihy se nám knihožroutům určitě někdy bude hodit . . .


Braenn
25.02.2023 5 z 5

Bomba. Snažím se své děti (dva skoro šestileté a jednou 7) podprahově směřovat k fantasy (no, možná to není podprahově, spíš je nad ten práh strkám násadou od koštěte), takže už jsme vyzkoušeli ledacos. Někdy to bylo fajné, někdy nic moc, někdy jsem se nudila (oni třeba ne), ale tohle? Ohohoho! Je to tak akorát. Psáno příjemným jazykem, ne moc složitě, ale přitom sem tam vyskočí nějaké slovíčko, které je obohatí. Ten sedmiletý už to pobírá naprosto skvěle, malí litují, že je málo akčních scén. Ale to může být plus, aby z nich nebyli konzumenti, kteří krom té akce vlastně nic dalšího nechtějí.
Líbí se mi hrdina, že není klasické zákonné dobro, jak to knihy pro děti rády dělají. Uvažuje racionálně a občas z něho padá fakt moudro ("nelíbilo se jim co slyšeli, ale kdybych jim lhal, nelíbilo by se jim to mnohem víc". Napíšu to svým svišťům na zeď pokojíčku jako motto života). Je to osvěžující. Nevadí mi pozvolné příběhy, takže jsem napjatá jak guma od trenek. Možná víc jak děcka. Velmi čtivé. Fakt se musím ovládat, abych to si nepřečetla ještě před nima, protože městská fantasy se zlodějíčky jsou mé nej. Velmi realistické. To já ráda, když to dává smysl, a pointa není "desetiletý hrdina usoudil, že to zvládne sám, a vrhl se do nebezpečí, na které očividně neměl, aby ho pak museli všichni zachraňovat, což jim nebránilo chválit jeho odvahu". (Ano Harry, tak trochu mluvím o tobě, ale neboj, tvá pozice je hned po Hobitovi v naší dětské knihovničce neotřesitelná).
Příběh, ruku na srdce, nepřináší nic nového, vlastně bych z fleku vyjmenovala pět knih, které v něm vidím, i když možná náhodou. ALE - je to pro děcka, no ne? Ti budou třeba jednou říkat, že v těch mých knihách vidí Konyvrana. Bonusovou pátou hvězdičku dávám za super setting ala 18. století.

Turlogh
26.01.2023 5 z 5

Povedené fantasy o čarodějích, městě, magii a zloději a učedníku čaroděje Konyvranovi. Howgh.

heliiinka
09.06.2021 5 z 5

Jedna z nejlepších dětských fantasy. Příběh je jednoduchý, ale krásný a vlastně docela originální. Postavy jsou sympatické a stránky utíkají jedna za druhou.

Frida12
25.03.2021 5 z 5

Kniha je sice tlustá, ale je poměrně malá a má velká písmenka, takže se čte rychle.
Zajímalo by mě, jestli někdy jedí něco jiného než vdolečky! ty teda musí být dobrý, pokud se jim nikdy nepřejí!
Beneta jsem si nakonec oblíbila, ačkoliv na začátku jsem ho moc ráda neměla.

Suou
17.01.2018 4 z 5

Zas som v knižnici narazil na túto knižku a už som ju bral domov na zaspomínanie :)
Síce to už nebolo to ako predtým ale srdiečko to zahrialo :D

Alethea_k
18.12.2016 5 z 5

Skvělý příběh, vše do sebe na konci krásně zapadlo. Nebojte se, že je napsáno v knize pro děti od 8 let. V příběhu se najde každý, kdo má rád magii a fantasy.

Norea
31.03.2015 3 z 5

Ako prvé len poviem, že sestra mi viac ako polovicu prezradila a potom som si čítaním všetko dokopy spojila :) Kniha je ľahšia a pre mladšie deti, ale nemyslím si, že by v tom bol nejaký veľký rozdiel, nevravím knihy s nadpriemerným 18 plus ročným obsahom , ale také fantasy... Kniha má všetko počom moja rozprávková duša túži. Zázraky, deti čo majú dary, rôzne jazyky, zázračné tvory a dobré i zlé vzťahy. Tiež sa prikláňam tomu malému problému ohľadom vytlačeného písma, ale čo už, tak to je, hlavne, že sa to dá čítať.

brčko-A
03.09.2014 5 z 5

Krásná kniha,taky chci být kouzelník.

knihomol007
28.05.2014 5 z 5

Velmi povedená kniha.

Alenes
10.02.2014 5 z 5

Abych řekla pravdu, ze začátku mě ta kniha nebavila, ale pak se rozevřela do úžasného děje, točícího se kolem kouzelníka Konyvrana, který hledá Locus Magicalicus. Je to prostě zvláštní děj. Tak mě to zaujalo, až jsem si přečetla dvojku i trojku. A ty mě vůbec nezklamaly.. chtěla bych, aby byl film anebo by mi možná i postačilo, kdyby autorka napsal čtvrtý díl.. ten konec trojky mi přišel takový nedokončený :)

anibeni
03.01.2014 4 z 5

Hezká, čtivá knížka, pěkné kresby, příjemný příběh s trochou tajemna... Na můj vkus nemusí být kniha vytištěna s tak velkými písmeny, ale budiž.. Je určena dětem a těm svým jí ráda přenechám..

estelina2300
25.10.2013 4 z 5

Hezká ale trochu všední kniha.

holman
04.07.2013 5 z 5

Na můj vkus moc velká písmena ale jinak krásná kniha.

manau
26.12.2012 4 z 5

Velmi zajímavá knížka. Nezařadila bych ji mezi ty nejlepší, které jsem již četla, ale stejně je hezká. =D

Autorovy další knížky

Sarah Prineas
americká
2008  88%Konyvran 1: Čarodějův zloděj
2010  86%Konyvran 3: Plameny
2009  87%Konyvran 2: Stíny
2018  82%Kamenné srdce

Kniha Konyvran 1: Čarodějův zloděj je v

Právě čtených3x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce43x
Chystám se číst20x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x