Koniec sveta v Breslau

Koniec sveta v Breslau https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106529/bmid_koniec-sveta-v-breslau-k6c-106529.jpg 4 18 5

Eberhard Mock série

< 2. díl >

Román je voľným pokračovaním Krajewského úspešného debutu Smrť v Breslau a je súčasťou „vroclavskej pentalógie“. Vo Vroclave dvadsiatych rokov Mock vyšetruje tajomné brutálne vraždy, ktoré na začiatku spája jedine to, že vrah pri nich necháva lístok vytrhnutý z kalendára, na ktorom je označený dátum vraždy. Obete sú rôznorodé a nemajú zdanlivo nič spoločného. Neskôr sa v peripetiách vyšetrovania odhalí, že vraždy sú páchané na miestach dávnych vrážd z histórie mesta Breslau spred niekoľkých stoviek rokov a svojimi okolnosťami sa akoby „opakujú“.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Koniec świata w Breslau , 2006


více info...

Přidat komentář

Eicherik
13.08.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda. V druhém dílu se vracíme v čase do období Výmarské republiky. Hodně mi to atmosférou připomínalo Babylon Berlín, s tím největším rozdílem, že Eberhard Mock není Gereon Rath. Mocka si totiž není snadné oblíbit. Tenhle díl se mi líbil víc, než ten první a těším se na další pokračování, v kterém se posuneme v minulosti ještě o kousek zpět.

Majto
11.07.2022 3 z 5

Nebolo to úplne zlé, no predošlá kniha Smrť v Breslau sa mi páčila viac.
Aj mne tu chýbalo viac vyšetrovania a súkromia tu bolo nad mieru. Možno, keby to bolo v opačnom pomere, bola by to skvelá kniha. No aj tak ešte dám šancu aj následujúcej (už je kúpená).


hanap
23.02.2020 2 z 5

Kniha se mě nelíbila, strácela jsem se v textu, kriminální rada mně byl protivný, jeho manželka taky. Kriminalistického tam bylo snad jen okrajově, nedočetla jsem, tak ani nevím, kdo vraždil.

Ignis
31.08.2019 2 z 5

No nevím, úplně špatné to nebylo, ale říkat tomu detektivka? Ano, je tam vrah, dokonce sériový, ano pátrá se tam. Občas. Bohužel víc než pátrání se děj věnuje manželským problémům detektiva (upřímně řečeno, vzhledem k tomu, že se chová jako hajzl, není divu, že je má) a jeho ženě, což zrovna není to, kvůli čemu jsem si tu knížku chtěla přečíst.
Navíc konec je takový divně uspěchaný a nijaký. Nicméně jistou atmosféru to má, tak si asi půjčím v knihovně i ten další díl.

kannibal28
09.01.2018 2 z 5

nič moc chcel som si prečítať všetky dieli ale teraz neviem . Bolo to také nemastné neslané vobec ma to nebralo .Ešte sa rozhdnem či dám tomu šancu.