Konečná zastávka

Konečná zastávka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495625/bmid_konecna-zastavka-yfg-495625.png 4 29 12

Je chladná říjnová noc. Na odlehlou konečnou zastávku přijíždí tramvaj a její řidička s hrůzou zjišťuje, že v tramvaji, která odtud měla dávno odjet, je její mrtvý kolega. Nechtěná smrt, nebo zákeřná vražda? Pokud ano, kdo a proč to udělal? Podaří se kriminalistům rozlousknout tento zapeklitý případ? Zpočátku se nemají čeho chytit, okolnosti vůbec nehrají v jejich prospěch. Kdo mohl mít na řidičově smrti zájem? Někdo z příbuzných? Kolegů? Či snad náhodný cestující? Byl zabit spontánně, anebo chladnokrevně po pečlivém předchozím naplánování? Na to se bude snažit přijít sehraná parta kriminalistů, která to vzhledem ke specifickému prostředí nebude mít vůbec jednoduché…... celý text

Přidat komentář

Danago
27.02.2024 5 z 5

Myslím, že toto je detektivka ideální pro muže. Vše velmi podrobně vysvětleno. Perfektně popsána práce české policie. Na mě asi práce příliš podrobné a pomalé. Ale kniha je dobře napsaná a velmi věrohodná.

davidurban1973
08.02.2024 5 z 5

Velice dobře napsaná a zamotaná detektivka z českého prostředí současnosti.
Autor hodně dobře vystihl policejní postupy vyšetřování, čímž mi udělal velkou radost. Postav policistů je v knize hodně, takže se občas pletou, ale to je v podstatě jedno, protože to odpovídá realitě - nikdo nevyšetřuje nic sám na vlastní pěst, vždy je to týmová práce.
Rozhodně doporučuji, a těším se na nějaký další výtvor.


alzbeta4340
24.09.2022 3 z 5

Líbilo se mi především originální a zajímavé prostředí zločinu - dopravní podnik, o kterém autor píše poměrně zasvěceně. Text je ale zahlcený přemírou postav, jejich jmen a spoustou v ději zbytečných vět. Knize by prospělo zkrácení, četla by se snáze.
Tuto detektivní prvotinu hodnotím proto jako slušný průměr.

wikca
26.08.2022 4 z 5

Noc. Tramvaj. Mrtvola. Vrah?
Body, které charakterizují knihu Konečná zastávka z českého prostředí. Řidička tramvaje v noci objeví další tramvaj spolu s mrtvolou svého kolegy. Místní vyšetřovatelé okamžitě rozjedou rozsáhlé pátrání po vrahovi a mají několik teoretickým možností, kdo by mohl být vrahem.
Kniha je autorovou prvotinou a líbila se mi. Prostředí, do kterého je děj zasazen je poměrně neotřelé a autor si dal záležet, aby čtenářům přiblížil prostředí dopravního podniku včetně technických údajů. Trochu jsem se ztrácela v množství postav, které jsou v příběhu popisovány. Jinak zajímavá a čtivá kniha.

rodak
20.08.2022 4 z 5

Tak o 50 stran a 3 vyšetřovatele zkrátit a je to plný počet!

Leona333
15.08.2022 5 z 5

Tak pevně doufám, že se Konečná zastávka, nestane autorovi v reálu, ,,konečnou zastávkou...," ale v rámci jeho tvůrčího psaní, naopak tou startovací. ; )
Bylo to vážně dobré, dokonce si troufám tvrdit, že výborné čtení. Nápad, zasadit děj a zápletku do ,,Ostravy," tamních ulic - kolejnic tramvají..., je originální a uvěřitelný. Všeho v příběhu, tak akorát! Takže jsem se při čtení, nemusela prokousávat ,,nesmysly" a přemrštěnou akčností hlavních postav, i vyšetřujících...
Milovníkům českých detektivek, mohu tuhle doporučit.

Aprilek
26.06.2022 5 z 5

Musím přiznat, že když jsem zjistila, že má vyjít kniha z prostředí dopravního podniku, a navíc od ostravského autora, byla jsem radostí bez sebe. K tramvajím mě to totiž odjakživa táhne. Kniha Konečná zastávka byla poutavě napsaná a charaktery dobře vykreslené. Vypadalo to, že autor ví, o čem mluví, ať už se to týkalo tramvají či samotného vyšetřování. Jediné, co bych knize vytkla, bylo pojmenování ulic, městských částí, atd., které zcela evidentně vycházelo z reálné Ostravy. Asi by se mi více zamlouvalo město úplně vymyšlené nebo reálné. Tato míchanice mi nedávala úplně smysl, spíše přinášela zábavu.

Nikusha
20.06.2022 4 z 5

Co se rozhodně nedá knížce upřít, je originální prostředí, a to dopravní podnik/tramvaj. Já osobně se zatím nesetkala s kriminálkou z takového prostředí a je to super nápad a navíc, že to napsal člověk, který sám tramvaj řídí. Moc se mi líbilo detailni popisování vlastně čehokoliv. Ať už šlo o popis zranění, prostředí nebo pocitů. Jde znát, že si autor dal hodně práce s tím, aby vše bylo věrohodné, reálné a určitě dalo spoustu práce si, třeba zrovna o popisu těch zranění, vše zjistit a profesionálně podat. Klobouk dolů. Co musím bohužel knížce vytknout je přílišné množství vyšetřujících kriminalistů. Mám ráda, když mám možnost si vyšetřovatele oblíbit a blíže ho poznat. Tady to nebylo možné. Alespoň já to nedokázala a postupem času jsem se už ani nezaměřovala na to, kdo zrovna vyšetřuje a prostě jen sledovala vyšetřování samo o sobě. Ale celkově se mi knížka moc líbila. Janča na tebe musí být hrdá :)

shaula
19.06.2022 5 z 5

Právě jsem dočetla a musím říct, že se mi kniha hodně líbila. Děj je vystavěný logicky, nenašla jsem tam žádné nelogičnosti nebo nejasnosti. A co mě moc potěšilo, je to, že v knize nejsou žádné gramatické chyby ani překlepy (našla jsem jen jednu chybějící uvozovku a jednu přebývající čárku, což je na knihu o bezmála 350 stranách skvělý výsledek). To se (bohužel) dnes v knihách vidí málo. Pro někoho je to nepodstatné, ale pro mě to tvoří významnou část čtenářského zážitku. Kniha je psaná živým a čtivým jazykem, věty jsou obratně formulované, bez opakování slov.
Na první knihu autora je to prostě skvělý výsledek a už se těším na další díl. Uvažovala jsem, kolik dát hvězdiček, ale pak jsem nenašla žádný důvod, proč nějakou ubrat, takže nakonec za plný počet.
Konečnou zastávku s klidným svědomím doporučím všem, kdo mají rádi inteligentní krimi, kde spolu s kriminalisty krůček po krůčku odkrýváte celý případ.

makyla
19.06.2022 4 z 5

Omlouvám se Trampilotovi, že mu trochu snížím hodnocení. Kniha je autorovou prvotinou a já ji hodnotím opravdu velice kladně. Za co šla ta hvězda dolů? Za to velké množství postav, ve kterých jsem se ze začátku vůbec neorientovala. A když už ano, autor použil jejich hodnost a příjmení a byla jsem zase v čudu. :)
Příběh nás zavede do prostředí MHD, takže pro mě velice zajímavý pohled do prostředí, které vůbec neznám. V noční tramvaji je nalezen zavražděný řidič tramvaje a začíná se odehrávat, podle mého, opravdu slušná detektivka. Kniha je velmi čtivá, žádné místo mě nenudilo. Za sebe doporučuji a věřím, že autor touto knihou neskončil, že už má minimálně v hlavě nápad na další počin.
V neposlední řadě chci pochválit korektury p. Keřky. V dnešní době si přečíst knihu bez pravopisných chyb? Téměř nemožné. Takže děkuji moc.

jaroiva
12.06.2022 5 z 5

Neměla jsem velká očekávání, spíš jsem knížku koupila na zkoušku. Neznámý autor a navíc český - to není tak docela to, co si normálně vybírám ke čtení. Nalákalo mě prostředí kolem dopravního podniku, protože k němu mám osobně velmi blízko.

Nakonec jsem ale byla velmi mile překvapená. Detektivka mě bavila, snad neměla žádné hluché místo. Přestože je tam mnoho postav a já se většinou v tolika osobách špatně orientuji, bylo to natolik přehledně napsané, že jsem se ani náhodou nemohla ztratit.
Výborně popsané je nejen prostředí dopravní, ale i policejní. České prostředí detektivce svědčí.
Jazyk se mi líbil, že je takový "normální", přitom pestrý (dokonce i občas nějaký ten přechodník, navíc správně užitý).
Můžu hodnotit s ohledem na zvolené prostředí jen velmi subjektivně, ale musím dát plný počet hvězdiček a přehodnotit svůj výběr knih na větší procento českých začínajících autorů.
Přeju knize i autorovi hodně úspěchů.

Petra385
05.06.2022 5 z 5

Detektivky moc nečtu ale jako řidička tram jsem prostě musela kolegu podpořit. A dobře jsem udělala. Od první stránky jste vtaženi do příběhu, postavy jsou skvělé vykresleny, skvęlý vhled do života zaměstnanců MHD ale i kriminalistů a vyšetřovatelů. Jediný s čím jsem trochu bojovala je fiktivní město,stále mi tam ta Ostrava skákala. Ale proč to tak autor zvolil jsem po přečtení knihy pochopila.

Autorovy knížky

2022  83%Konečná zastávka

Kniha Konečná zastávka je v

Právě čtených3x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce68x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x