Komu svěrací kazajku

Komu svěrací kazajku https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103128/komu-sveraci-kazajku-103128.jpg 3 13 8

Důstojník Bezpečnosti přichází do ústavu pro choromyslné vypátrat záhadné zmizení čtyř pacientů, přičemž k cíli mu má pomoci s lékařem domluvená, před pacienty a personálem předstíraná schizofrenie. Další zmizení pacienta a jeho zavraždění jako v předchozích případech, důstojníkův boj o vlastní život, záchrana další vyhlédnuté oběti, odhalení vraha a obhájení nevinného člověka stupňují dramatický spád a napětí detektivního románu. (www.pitaval.cz)... celý text

Přidat komentář

Tassman
22.11.2023 3 z 5

Knížka nalezená v knihobudce. Vzal jsem si ji spíše náhodou kvůli jménu autora, které evokovalo napojení na mou oblíbenou detektivkářku M.Klevisovou. Knížku jsem přečetl, ale nějak mě nastrhla. Moc se mi nedařilo vyfabulovat si postavu vyšetřovatele - na jednu stranu to byl dobový policajt, na druhou stranu rádoby chlápek se suchým anglickým humorem (...nasednout do auta jsem nemusel, ještě pořád jsem v něm seděl...). Dočteno, konec OK, celkově čistokrevných 50%.

EvaEma
07.05.2022 5 z 5

Vynikající humor nenápadně zakomponovaný do detektivní zápletky. Nevím proč, ale neustále se mi při čtení připomínal film Mazaný Filip :-)
"Zvadl jak fialka na poušti."
No prostě výborné čtení, ale napínavý thriller nečekejte!


kristyna7552
23.02.2021 2 z 5

Nemastné, neslané... Hlavní hrdina je trošku noc egoista a myslí si, že je génius. Nevyšetřoval, vraždy se objasnily bez jeho přičinění. A milostná linka byla zbytečná a zdržující. Čekala jsem víc.

jprst
19.10.2020 3 z 5

Tuhle detektivku jsem četl před mnoha lety (někdy po jejím prvním vydání), ale její děj si docela slušně pamatuji, což značí, že byla jedna z těch lepších, které v té době vycházely a moc jich nebylo.

SSTknihy
10.09.2018 3 z 5

Slušná detektivka, kde občas literární ambice přebíjejí detektivní žánr. Chvílemi jsem měla chuť navlíknout svěrací kazajku všem, včetně detektiva Denára, ale rozuzlení bylo nakonec v pohodě a jako detektivka na letní odpoledne dobrý.

dagmar5477
18.07.2018 4 z 5

Podle popisu jsem se těšila na napínavou detektivku, ale nějak se nekonala. Příběh nebyl špatný, ale nějak mě to nestrhlo, navíc jsem se občas ztrácela v přímé řeči, kdo je kdo.

Koka
15.06.2017 3 z 5

Překvapily a pobavily mě vtipné a neotřelé "hlášky", ale už asi tak po třetině počtu stran začalo být najednou únavné, že vypravěč tj. hlavní postava příběhu mluví jenom ve vtipných sentencích, přičemž na nějaké pátrání po pachateli to opravdu nevypadalo. Autor zde na čtenáře vyzrál - zahltil jej "přepisem" všech dialogů, které s kým vedl vyšetřovatel, včetně reprodukce těch nejbanálnějších slov a myšlenek, aby najednou ke konci - naprosto unfair - předložil řešení díky kratičké epizodě z rozhovoru, která nám byla zatajena. Nejzajímavější byly kriminalistovy úvahy o jeho inkognitu pomocí včlenění mezi pacienty psychiatrické léčebny, tedy o tom, kde je ta hranice .... a zda jí bezpečně jde rozeznat.

ronyjihlava
16.05.2012

Vynikající detektivka z psychiatrické léčebny. Z místa, kde je svět sám pro sebe, a který my normální jenom těžko pochopíme. Vyšetřovatel se dostává právě do tohoto světa a snaží se zde objevit pachatele trestného činu .....

Štítky knihy

psychiatrické léčebny

Kniha Komu svěrací kazajku je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x