Dívka na pláži

Dívka na pláži https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512237/bmid_divka-na-plazi-gNJ-512237.png 4 40 11

Komisařka z ostrova série

< 2. díl

Hlavní komisařka Lena Lorenzenová řídí rozsáhlou pátrací akci po čtrnáctileté dívce na severofríském ostrově Föhr. Pohřešovaná Marie Logenerová pochází z ortodoxní náboženské rodiny a všichni ji popisují jako dívku na svůj věk nezvykle vyzrálou. Již druhý den pátrání je nalezena na opuštěném úseku místní pláže s prořezanými tepnami. Lena a její mladý kolega Johann velmi brzy pojmou podezření, že nejde o sebevraždu. Mariini rodiče jsou velmi zdrženliví a příliš nespolupracují, ale nejsou jediní, kdo zjevně má co skrývat. Komisaři postupně pronikají hlouběji do života mladé dívky a jejích tajemství. Lena je přesvědčená, že v nich je skrytý klíč k vyřešení případu. Kromě profesní výzvy stojí Lena soukromě před obtížným rozhodnutím. Odhodlá se ke společnému životu s Erckem, svým přítelem z mládí? Co by znamenalo přestěhování na ostrov Amrum pro její práci v Zemském kriminálním úřadě? A dokáže odpustit otci, kterého čtrnáct let neviděla?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Das Mädchen das Strand , 2018


více info...

Přidat komentář

lexikon_tf
28.02.2024 5 z 5

Další díl s vyšetřovatelkou Lenou Lorenzen, opět zasazený do ponurého ostrovního prostředí, kde Lena tentokrát řeší záhadnou smrt mladé dívky.

Mladá dívka, která je nalezena na pláži mrtvá, vykazuje na první pohled známky sebevraždy - má pořezaná zápěstí. Jak ale vyšetřování postupuje, opět nic není jak se zdá, a tak se Lena pouští do rozplétání složité dívčiny rodinné situace (dívka totiž pocházela z přísně ortodoxní náboženské rodiny).

V tomto příběhu nyní dostává větší prostor i soukromý život Leny a jejího partnera Ercka, který trpí tím, že Lena je hodně vytížená. Tato dějová linka mi jako doplnění nevadí, ale mnohem raději se při čtení věnuji vyšetřování.

Čtení jsem si opět moc užila, nechybělo napětí ani šokující zvraty, určitě si ráda přečtu i další díly této série, budou-li. Doporučuji!

Mandlevest
26.12.2023 3 z 5

Vůbec se mi v tyto dny nečetlo lehce a s obvyklým nasazením a chutí :-((. A tak se není co divit, že mě kniha moc nebavila, čekala jsem , že to vylepší aspoň konec, ale nestalo se, spíše naopak. Více k němu nenapíšu, abych nespoilerovala, ale takové konce, kdy si autor, dle mého, dosti usnadní práci, mě nenadchnou. Tato knížka je druhý díl ze série, kdy první díl se mi docela líbil, ale zde se mi děj (navíc opět sekta) dost vlekl a ani vývoj soukromé linky vyšetřovatelky Leny mě příliš nezaujal, spíše mě ty vztahové dialogy mírně iritovaly. A tak se, zřejmě, s touto sérií rozloučím, ač úplný závěr avizuje pokračování.


Lily101
10.11.2023 5 z 5

Napínavá detektivka a velmi čtivá. Nenechte se zmást; děj se v knize na chvíli utlumí (kolem 200. strany), aby pak mohl opět vygradovat do závěrečného finále.

Téma není úplně vhodné (SPOILER: obsahuje sexuální násilí a i způsob smrti mě dost děsil: KONEC SPOILERU), tak není vhodné pro slabší povahy.

astra3
06.11.2023 5 z 5

Docela zajímavá detektivka. I když náboženské skupiny/sekty mi dost lezou na nervy.

Ronnie68
17.10.2023 4 z 5

Normálně knihy typu thriller a detektivka tolik nečtu... ale tahle se mi líbila... jak stylem vyšetřování hlavní hrdinky Leny ... tak i jak byl vykreslen příběh oběti Marie ... přelouskáno během pár hodin ... ke knize jsem se dostala díky výhře a nečekala jsem od ní moc .... a nejspíš i proto mě tak mile překvapila...

iveta3689
08.08.2023 4 z 5

Detektivní linka je dobře napsaná, uvěřitelná, žádné supermanské výkony policistů. Dobře se čte, rychle ubíhá. Soukromé linky bylo víc, než v prvním díle, to bych úplně nepotřebovala. Ale nerušilo to.

JustWomen
06.08.2023 3 z 5

Docela dobré čtení, kromě vyšetřování i soukromé příběhy vyšetřovatelů, bavilo mě to. Zpočátku mi kniha připomínala amišskou sérii s Kate Burkholderovou. Ale ten konec byl odfláknutý, najednou se chování Marie úplně změnilo, přišlo mi, že knihu ve spěchu dopsal někdo jiný.

Paja1709
27.07.2023 4 z 5

Kniha se cetla dobře stejně jako první díl.Tesim se na další díl s komisarkou Lenou.

uzivatel42014
18.07.2023 4 z 5

Dívka na pláži je super trochu moc rozvláčné,ale i tak se četla moc dobře zajímavý děj a napínavý všem doporučuji a těším se na další

MartinV.123
16.07.2023 5 z 5

Skvělé pokračování. Těším se až vyjdou další díly.

knihomolka525
09.07.2023 5 z 5

Na můj vkus trochu víc rozvláčné.Popisné.Až se vám bude zdát, že to moře opravdu slyšíte šplouchat :-) Ale děj je zajímavý.Docela věřím ,že i dnes sekty existují se svými přísnými pravidly.Ale jak se mají jejich děti srovnat s tím ,když vidí jiný,volný, život svých vrstevníků.A skoro bych řekla, že kniha je o komisařce Leně a mrtvola tam je jen podpůrný element.Sáhla jsem v prodejně pro ni jen proto,že je od vedle od sousedů.Styl ,psaný Němci, je mi blízký, protože hodně sleduji tv krimi jejich výroby.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány ostrovy zmizení lidí

Autorovy další knížky

2022  73%Mrtvý na pláži
2023  81%Dívka na pláži

Kniha Dívka na pláži je v

Právě čtených3x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce83x
Chystám se číst63x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x