Mrtvý na pláži

Mrtvý na pláži https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483560/bmid_mrtvy-na-plazi-zJs-483560.png 4 143 46

Komisařka z ostrova série

1. díl >

Na pláži malého severofríského ostrova Amrum je nalezen mrtvý vedoucí dětského domova. Místní policie předpokládá přirozenou příčinu smrti, dokud Zemský kriminální úřad nenařídí pitvu a nezahájí vyšetřování. Hlavní komisařku Lenu Lorenzenovou udiví, že kriminální ředitel Warnke svěřuje případ právě jí. Před několika mesíci ji vyloučil ze zvláštní komise kvůli svévolnému způsobu vyšetřování a žádal o snížení její služební hodnosti. Lenu, která se na ostrově Amrum narodila a vyrostla, dostihnou vzpomínky. Před čtrnácti lety totiž ostrov opustila po hádce s otcem. Během pobytu na Amrumu se shledává s milovanou tetou Beke a hned první den jí zkříží cestu Erck, její bývalá velká láska. Případ se komplikuje. Podezřelé jsou nejen osoby z bezprostředního okolí mrtvého, vynořují se jeho záhadné kontakty. Lena si postupně ujasňuje, proč šéf poslal na Amrum právě ji.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Der Tote im Strandkorb , 2017


více info...

Přidat komentář

Lenča727
21.03.2024 4 z 5

Docela pohodová detektivka na dva večery. Rychlé, pohodové čtení rozkrývající záhadu kolem mrtvého ředitele dětského domova. Topka to úplně není, ale úplně blbé taky ne, rozhodně nehodnotím jako ztrátu času, hrůzou a napětím jsem si nehty nehryzala, ale asi jsem tak nějak chtěla vědět, jak to celé dopadne. Za mě fajn.

čef
03.03.2024 4 z 5

Detektivka z malého ostrova na severu Německa, kde se nacházejí jen turisté a malý dům pro opuštěné chlapce. Jeho šéf je mrtev a tak se pátrá. Pomalu vycházejí najevo pěkně hnusné činy. Vylíčeno klasicky, autorka se nesnížila k otřepaným trikům, k nafouklé psychologii ani k rozsáhlému popisu soukromí vyšetřovatelky a tak je postup vyšetřování docela uvěřitelný a nepřetížený vedlejšími motivy. Pro čtenáře tohoto žánru jde tak o poctivý hamburger.


emilieselden
17.02.2024 3 z 5

Příjemná detektivka, proti které nemůžu nic říct. Závěr možná trochu divočejší, ale i tak dobrý čtenářský zážitek. 3,5*

TeaPeter
31.10.2023 3 z 5

Dějově nepříliš komplikovaná kniha. Rozuzlení sotva na hranici uvěřitelnosti.
Velmi rušivě na mě působilo to, že jsem měl stále pocit, jakoby mi unikl nějaký předchozí díl, kde by byly vysvětlené všechny odkazy do minulosti. Ale ani internet takový nultý díl nezná...

Mathiola8
29.10.2023 3 z 5

Četlo se to celkem dobře.

andy_nejedla
24.08.2023 3 z 5

Četlo se mi to dobře, ale znám i lepší detektivky. Vadily mi docela skoky v rámci kapitol z jedné dějové linky do druhé.

V.Lenka
28.07.2023 5 z 5

Trochu jsem se vyděsila, když jsem ve své knihovničce našla triller, ale při četbě se ukázalo, že tato kniha do této kategorie nepatří, a to navzdory přelepce na obálce. Jedná se o příjemnou detektivku. V knižní podobě mám s detektivkami pramalé zkušenosti, takže nemám moc srovnaní. Vyhovovalo mi, že se jednalo o psychologii, nikoli o velká množství mrtvých a stříkající krev. Četlo se mi jedním dechem, byla jsem zvědavá, co se z toho nakonec vyklube. Za 2 večery přečteno.

Beamy
10.07.2023 2 z 5

Průměrná detektivka.

lucie1744
02.07.2023 2 z 5

Od knížky jsem čekala víc. Moc mě nebavila.

hana4834
16.05.2023 4 z 5

Dobrý příběh a super hlavní hrdinka

Cajda
11.05.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Vlastně moc. Přečteno za tři večery před spaním. Skvěle se čte. Připomíná mi styl "naší" paní Klevisové.
Ale proč má označení thriller netuším, je to příjemná detektivka.
Za mne super a těším se na další díl :o)

Kerriova
11.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Samotářskou vyšetřovatelku zavede složitý a komplikovaný případ do jejího domova, odkud před lety utekla a má na něj špatné vzpomínky, jako kolegu vyfasuje zobáka odjinud, navštíví tu jedinou dobrou duši z rodiny a potká svou prehistorickou lásku, se kterou samozřejmě hopne do pelechu. Naprosto klasická německá detektivka, jakých už je milion. Jako bych si pustila Big Bena. Hlavně v názvu použít slovo mrtvý. Začínám podezírat Němce, že mají na ty svoje kriminálky regulérně nějaký mustr. Není to obzvlášť špatné, to ne, čte se to svižně, ale nic nového pod sluncem. Jak se to mele pořád dokola, tak už mě tohle nebaví a všechny ty případy v podstatě splývají v jeden. Neurazí, nenadchne. Přečtete a brzy zapomenete, prostě jedna kapka v moři.

Makůvka
05.05.2023 5 z 5

Dlouho jsem odkládala čtení této knížky a vůbec nechápu proč. Bylo to moc příjemné čtení se sympatickou komisařkou Lenou, která netrpěla alkoholismem ani jinou psychickou nemocí, jak teď bývá hodně trendem u hlavního hrdiny.
Příběh detektivky poklidně plynul a samotné vyšetřování bylo moc dobře čtenáři přiblíženo a popsáno. Konec byl akčnější a jsem ráda, že bylo vše dořešeno a vysvětleno. Nevadila mi ani linie osobního života vyšetřovatelky, která do příběhu pěkně zapadla.
Určitě si nenechám ujít další díl.

lucia0482
29.04.2023 4 z 5

Mrtvý na pláži je príjemne plynúca detektívka, ktorá sa číta celkom dobre. Dej je nenáročný, nie sú tu žiadne veľké zvraty a koniec je asi jediným akčným kúskom. Postavy sú také nemastné neslané, nedá sa povedať,že by mi niektorá prirástla k srdcu. Kniha sa číta ľahko, rýchlo. Stojí za prečítanie,aj keď som čakala trochu veľkolepejší záver.

jan7113
22.04.2023 4 z 5

Souhlasím s mnohými dalšími hodnotiteli, že thriller to opravdu není. Spíš poklidně plynoucí celkem slušná detektivka s trochu (ale opravdu jen trochu) akčnějším závěrem. Žádná bomba, ale odpad rozhodně ne.

soukroma
01.04.2023 3 z 5

Pomalé, formální, typicky německé vyšetřování, i když sama vyšetřovatelka se snaží o různé obezličky na hraně zákona (kupodivu by se bez toho nehnuli z místa), ale její přidělený mladší kolega se ji snaží držet v potřebných mezích.
První půle nezáživná, druhá akčnější, ovšem s obehraným a od počátku předvídatelným ohavným rozsáhlým zločinem na pozadí.
Zajímavé prostředí malého fríského ostrůvku, ale tenhle potenciál zůstal nenaplněn.
Průměr, ještě že to nebylo moc dlouhé.

Lindulinek
12.03.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Zápletka fajn a hlavní vyšetřovatelé byli sympaťáci.

molen
09.03.2023 3 z 5

Knize něco chybí, autorka není ještě dostatečně vypsaná. Zápletka byla docela zajímavá, ale celkový dojem je velmi průměrný. Chvílemi jsem si myslela, že čtu už několikátý díl série, a proto nechápu mnoho narážek a náznaků z minulosti komisařky, ale v sérii je to teprve první díl. Pokračovat nebudu.

Terie
06.01.2023 2 z 5

Přišlo mi, že čtu slohovou práci nějakého středoškoláka. Nebo se překladatelka až moc držela striktního německého originálu, nevím. Nálepku thriller bych tomu asi taky nedala, spíš taková poněkud průměrná rádoby detektivka. Jedna hvězda za obálku, druhá za celkem slušnou čtivost.

TrueBookworm
01.01.2023 2 z 5

Thriller si představuji jinak. Napínavý byl až závěr. Do čtení jsem se musela nutit. Zápletka je zajímavá, ale autorka nedokázala využít její potenciál. Za mě docela zklamání.