Třikrát zločin na vodě

Třikrát zločin na vodě https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98398/trikrat-zlocin-na-vode-98398.jpg 4 36 4

Kniha obsahuje detektivní příběhy komisaře Maigreta: Zločin na lodi Prozřetelnost (Le Charretier de la Providence, 1931) Hospůdka na břehu Seiny (La guinguette à deux sous, 1932) Komisař Maigret ve Flandrech (Chez les Flamands, 1932)

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Le Charretier de la Providence (1931), La guinguette à deux sous (1932), Chez les Flamands (1932) , 1931


více info...

Přidat komentář

LaCucaracha
19.04.2023 1 z 5

Ač mám detektivky ráda, Maigret mě dosud míjel, měla jsem z něj pocit nudy a zastaralosti. A to se teď, když jsem ke knížce přišla tak nějak náhodou, potvrdilo. Zvládla jsem přečíst jen první příběh, u druhého jsem to po pár stranách vzdala, když to bylo stejně špatné, ne-li ještě horší.
Jednak to působí vážně staře, ani ne jako ze 30. let minulého století, ale jako ze století 19. Zboží přepravované těžkopádně na lodích tažených koňmi a do toho galejník... Jednak zápletka nic moc, vyšetřování probíhá tak, že Maigret chodí nebo jezdí na kole sem tam, nahodile se vyptává a nic nezjišťuje, pokyvuje si zamyšleně hlavou... a lusk, najednou bez pořádného důkazu přesně ví, co a jak se stalo, protože je děsně inteligentní. No a zbytek dokonala úroveň textu. U knížek vydaných před revolucí, nadto u Odeonu, je člověk zvyklý, že jsou jazykově takřka bez vady. Tady chyb jak na...... a překlad stojí za starou bačkoru, drhne plynulost, občas není návaznost, občas je nějaký nesmysl. Věty vesměs jednoduché, odstavec má v průměru tři řádky, skoro až heslovité psaní. Celkově velké zklamání.

vodovodnice
01.08.2020 4 z 5

Ke knížce jsem se dostala náhodou, když jsem si od pána tady z databáze kupovala detektivky s Perry Masonem a nabídl mi další podobného ražení.
Zprvu jsem knížce moc nedávala naději, ale překvapilo mne, jak se knížka rychle čte.
První i druhá detektivka mi přišla velmi zajímavá. Jen u té třetí mi ten konec neseděl, že ... Ale to si přečtěte sami ;-)
Opravdu se mi knížka dobře a rychle četla a na dovolenou, je to skvělá četba.


ivzu77
02.09.2015 4 z 5

Moje první knižní setkání s francouzskými detektivem Maigretem, kterého jsem měla pouze v povědomí z filmových zpracování. Všechny tři detektivky jsou velice čtivé, psané jednoduchým stylem, postupně odhalující stopy. Jeho "poctivá" policejní práce by mohla být i dnes kdekomu příkladem ...

mgeisselreiter
21.09.2014 4 z 5

Vyvážené novely jak svým stylem a prostředím, tak i dobou vzniku. Je zajímavé, jak jsou nadčasové. Jen díky některým detailům (používání petrolejky apod.) můžeme odhadovat dobu děje, ale ve skutečnosti by se vše mohlo odehrávat skoro i v současnosti. A doba vzniku novel předchází mnohé příběhy Agathy Christie. 75%, 21.9.2014.