Únos Mary Jane

Únos Mary Jane https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449895/bmid_unos-mary-jane-378-449895.jpg 4 14 4

Novomanželé Petr Parker a Mary Jane si ještě nestačili zvyknout na manželský život, a už se na ně řítí čerstvá várka komplikací se společným jmenovatelem Spider-Manem. Ze všeho nejdřív Spidey spojí síly se Silver Sable a její skupinou pronásledující nácky zvanou Wild Pack, načež se zaplete do velkolepé loupeže, v níž hrají role Prowler a Black Fox. Jenže pak se objeví na scéně pomatený stalker, který unese Mary Jane...! Obsahuje komiksy Amazing Spider-Man č. 303-309.... celý text

Přidat komentář

Ivan Kučera
05.08.2021 2 z 5

Ľutujem, že som si to kúpil. Dozaista jeden z najhorších komiksov, aké v KVS vyšli. Úvodník som si prečítal 5x, napriek tomu som nepochopil, prečo sa čosi tak nezaujímavé, nezáživné, podpriemerné a „nijaké“ prebojovalo do kompletu, ktorý by (čisto teoreticky, ale asi som naivný) mal obsahovať jednu pecku vedľa druhej. A ak aj nie vyložene pecku, tak by sa v danom komikse malo odohrať niečo zásadné. Napr. The Amazing Spider-Man: Smrt Stacyových nebol mimoriadny komiks, ale obsahoval kľúčové momenty, ktoré sa navždy zapísali do Spider-Manových análov (ehm). Únos Mary Jane nič také nemá. Ale to by nemuselo vadiť. Čo mi vadilo azda najviac je to, že o únos z názvu tu začne ísť nie že až v druhej polovici, ale naplno až pri konci. Únos sa tu všehovšudy rieši len v dvoch zošitoch z celkových siedmych (!). Čo už vnímam fakt ako veľký problém a v podstate až podraz. Nemám problém s civilnejšími Spajdyho dobrodružstvami. Naopak, mnohé z nich ma zaujali viac, ako jeho hopsanie so superzloduchmi. Toto bolo ale vážne mimo. S prižmúrenou pavučinou 2* a to za kresbu spoľahlivého Todda McFarlanea, zaujímavého Chameleóna (ktorého je tu však dosť málo a navyše, ako to s ním už býva, často nemá "svoju" podobu, snáď si rozumieme) a dôchodcovského fúzatého zlodejíčka Black Foxa, ktorý je mojím miláčikom už od dôb Záhadného Spider-Mana od Semic-Slovartu). Ono to vôbec nebol zlý nápad, ale mali to poňať ako realistickú kriminálku á la Smrt Jean DeWolffové. Na Únos Mary Jane voľne nadväzuje (predsa len o poznanie vydarenejšie) Inferno. Bonusy: dvojstranová galéria a 6-stranový (nudný) textový materiál.

Terva
09.07.2021 3 z 5

„Až se spolu
vezmeme,
budeme sledovat
i východy
slunce....!

Obsahuje komiksové sešity Amazing Spider-Man #303 - #309

Peter Parker tu řeší Mary Jane, stěhování a víc a více rodinných problémů. Je to hodně ze života. Ale i tady se najdou padouši. Vlastně o ně není nouze. Jenže Spider-Man tu bere i práci na zakázku a nechá si za to platit. Což je vlastně jen vadou toho, že má ženskou. Všechno je to moc sentimentální a romantické. Vložené souboje jsou už jen takové vynucené, aby to Parker a Jane neměli tak jednoduché.

Citát: Rybí vajíčka? Vy tady asi nemáte párek v rohlíku...?

Kresba je klasika. Nic výrazného, ale také nic, co by nebylo vyloženě ošklivé. Barva decentní, spíše světlejší. Obsahově průměr. Sice je tu opět pestrá škála protivníků a k dobru musím dát, že i méně známých protivníků, ale jako celek to prostě působí průměrně a jak jsem již několikrát psal, i opakovaně. Jen ten únos Mary Jane tomu dodal trochu víc šťávy. Jo, a asi nejlepší je sešit #308 nazvaný Hrůza.

Citát: Já se po tomhle městě plížil, ještě, když jsem byl larva.


hroubek
12.09.2020 4 z 5

Povedený komiks, který rozhodně neurazí. Osobně nemám u Spideyho problém se staršími příběhy, a zde se to znovu projevilo. Příběhy mě bavily a užil jsem si je. Jasně, v tomto komiksu těch zásadních sešitů moc není, ale opět je tu jeden důležitý milník v Peterově životě a je fajn vidět a číst jak reaguje. Obyčejný čtenář z tohoto komiksu nebude, tak nadšený, ale fanoušek síťomila si přijde na své.

Delphín
14.08.2020 4 z 5

Když jsem četl úvodní sešit, měl jsem dost blbé pocity. Začátek byl nudný, nezáživný a nelogický. Když ale překonáte slabší úvod, dostanete docela povedené dílo! Moc se mi líbilo psaní života Petera mimo pavoučí kostým, leč některé dialogy provázející nás tímto komiksem byly takové křečovité. Chameleon i onen únosce jsou ale psáni naprosto dokonale. U obou zápletek s těmito záporáky je ale škoda zbytečně uspěchaného konce.
Komiks nemá moc pohlednou kresbu, ale je to dobré dílo, byť si neodpustím poznámku, že z toho mohl autor vykřesat ještě více.