S velkou mocí...

S velkou mocí... https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428689/bmid_s-velkou-moci-q28-428689.jpg 3 29 7

Petr Parker byl nenápadným studentem Midtownské střední školy, ale kousnutí radioaktivním pavoukem mu navždy změnilo život. Krásné holky, rychlá auta... jeho nové schopnosti mu získaly vše, po čem kdy toužil. Jenže bezstarostný mladík brzy zjistí, že ani s nově nabytými schopnostmi není život tak snadný, jak si představoval... Obsahuje komiksy Spider-Man: S velkou mocí... č. 1-5... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Hachette
Originální název:

With Great Power...


více info...

Přidat komentář

mirec88
27.02.2023 1 z 5

Ako čo toto malo byť??? Horší origin postavy som ešte nezažil. To ako sa tu správa Peter je proste nezlučiteľné s jeho postavou ako ho poznám z väčšiny komiksov a filmov. Tu je jednoducho a slabo napísaný ako nejaký narcis ktorého zaujímajú len sláva, moc, peniaze a ženy. A tá kresba mi tiež nesedela. Peter aj strýko Ben tu vyzerajú fakt divne. Ďakujem, ale toto už nikdy viac.

Ivan Kučera
21.03.2021 2 z 5

Prepáč Spajdy, ale hrozne slabý, v podstate až ZLÝ komiks. Petrove počiatky boli v minulosti už miliónkrát spracované, ale neviem, či podrobnejšie, ako sa tomu stalo tu. Kým v origináli zo 60. rokov musel byť Spajďákov zrod bleskovo vyrozprávaný behom pár stránok, dnešná verzia na to mala viac času (napriek tomu nie je dokončená, viď. koniec). Nie je to úplne mizerný nápad, ale výsledok je strašný. Neviem, či ma viac znechutila škaredá, odpudivá kresba, alebo divný scenár. Každopádne, vinou týchto dvoch faktorov som Petra/Spajdyho vôbec nespoznával. Nielenže on a ďalší (strýko, teta, JJJ...) vyzerali inak, než som zvyknutý (strýko Ben pripomínal potmehúdskeho záletníka zo sitkomu z 80. rokov a Petra s May radšej ani k nikomu neporovnávam), oni sa často aj správali v rozpore so svojou komiksovou minulosťou! Takže napr. z Petra sa tu stal stredoškolský gigolo a vymetač diskoték. To ich robí miestami až nesympatickými. A Spajdyho wrestlingové začiatky ma nikdy príliš nebavili, česť výnimkám („poviedka“ z komiksovej knihy KVS: Pavučina, aj keď tá bola zameraná na Drvičku Hogana, ale rozumieme si).


Delphín
11.03.2021 2 z 5

Tohle se hodnotí opravdu blbě. Komiks mě bohužel nebavil. I když prvotní plán scénáristy nezní špatně, ale je zde řada nedotažených věcí, které k dobrému čtivu prostě chybí. Spidey se tu chová jako blb, postavy kolem něj existují ale práce s nimi totálně nulová, charaktery ploché, nahrazení MJ za Liz rovněž nechápu. Kresba taky ne moc dobrá.
Totální průser to není, ale komiks ,,S velkou mocí" dobré jméno tomuto kompletu rozhodně nedělá.

Terva
02.05.2020 5 z 5

Jsi hvězda!
Máš všechno.
Peníze, slávu, moc, holky.
Tolik holek, kolik zvládneš.
Život je fajn.

Díky roztříštěnosti pořadí se zde dostáváme opět do jiného období Spider-Manova života. Tedy do doby, kdy byl teenagerem a jeho strýček Ben ještě žil. Série se jmenuje Spider-Man: S velkou mocí... a v tomto svazku je pět dílů #1 - #5. Hned, co mě upoutalo byla obálka sešitu #1. Je velmi zajímavá a krásně nakreslená. A když jsem začal číst, celkově mě kresba Tony Harrise uhranula. Je čistá, obličeje jdou rozeznat a hlavně je tu plno barev ve zvláštním provedení. Nedá se to ani pořádně definovat, jakoby byl Spider-Man červenější a sluší mu to. Za ty barvy je zodpovědný J. D. Mettler.

Citát: To už můj život není můj?

Ano, rozvláčný a mladý. Děti ho zbožňují, jejich rodiče ho zbožňují, dcery jejich rodičů ho zbožňují. Možná bude slavnější než Elvis. Všichni to říkají. Ale s velkou mocí přichází velká zodpovědnost. A zodpovědný Spider-Man rozhodně není. Jsou to ty časy, kdy si Peter chtěl vydělat na vlastní pořádný fáro, aby mohl balit holky. Pak ho kousne pavouk a následuje wrestlingová éra. Ano, tohle všechno nám už ukázal Sam Raimi ve své, z neznámého důvodu ukončené, filmové sérii o Spider-Manovi. Je to trochu z jiného soudku, ale je to hlavně tím, že Hachette míchá díly a pořadí a tak se nám to může zdát neucelené. Mě se to však líbilo.

Malá ochutnávka:
Jmenuju se Peter Parker a právě jsem zažil tu nejúžasnější noc svého života. Chtěl bych, aby nikdy neskončila. To „nikdy“ trvalo asi dvacet vteřin.....

Jo a dokonce se tam objeví pořádně hnusnej a nasranej mimozemšťan. Já jsem spokojen. Při čtení jsem poslouchal Lurker Of Chalice a jejich studiovku „Tellurian Slaked Furnace“ (2020). Musím však přiznat, že to je hudba pro silnější povahy a k Spider-Manovi se vůbec nehodí. Přesto jsem to přežil. Vybral jsem několik citátů a připevnil je Davidu Laphamovi do jeho pavoučího hnízda.

Citát: S velkou mocí... přichází velká zodpovědnost.

libor1691
07.01.2020 odpad!

Tohle byl nejhorší origin mé oblíbené postavy, jaký si dokážu představit.
Spider-man je pro mě charakter s vtipem a smyslem pro zodpovědnost, ale tato kniha nám představuje přiblblého borce co prahne pouze po slávě a ženách. Netvrdím, že by se teenager nechoval stejně při získání superschopností, ale TOHLE prostě nemá s originem Petera Parkera nic společného.

(P.S.: počeštěné volání na Petera Parkera "Petře" mi trhá oční žilky)

martinstefko
21.12.2019 2 z 5

Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 7: S velkou mocí..." e trochu úpadkem v kvalitě v rámci komiksů, které se objevují v téhle sérii Spideyho výběrů. Asi je fajn, že se nám zde objevuje origin tohle naprosto zásadní postavy Marvel Universe, ale na druhou stranu to není origin kompletní a není to ani origin dobrý. Vždycky jsem měl Spider-Mana rád proto, že je emocionální, že řeší osobní problémy, ale tady v podstatě řeší jen to, že chce být za borce, chce si to rozdat s jednou spolužačkou, ale přitom se líbal s jinou, neznámou holkou, aby si skoro začal románek s MILFkou. Popravdě to zní docela zajímavě, ale ve skutečnosti to moc zajímavé není, protože je to všechno velmi povrchní. Tohle by se dalo pojmout temně, mohl by zajít dál, protože stále ještě nevěděl, že s velkou mocí přichází velká odpovědnost, ale Lapham nijak daleko nezašel. On chtěl ve skutečnosti napsat jen zábavný komiks. A ani to se mu moc nepovedlo.

hroubek
19.12.2019 2 z 5

Jsem rád, že znovu nevidím a nečtu Spideyho origin se vším všudy. Tohle mám jako správný fanoušek už několikrát za sebou, a číst to znovu a jinak by bylo zbytečné. Zde se to lehce nakousne a zkusí se jít jiným směrem. A tento směr se mi moc nelíbí. Hlavním důvodem proč se mi to nelíbí je ten, jakým způsobem scénáristé pracují s postavy a příběhem kolem nich, který nezapadá do kontinuity, jenž znám. Bral bych to, kdyby se to odehrávalo v jiném paralelním světě, ale takhle ne. Není to vyloženě hrozné, ale špatné to je. Má to sice několik dobrých nápadů, přesto to působí zbytečně a ve výsledku nám tento komiks nic nedá. Zatím nejhorší komiks z výběru.

Štítky knihy

komiksy dobrodružství superhrdinové Spider-Man Marvel

Autorovy knížky

David Lapham
americká
2019  59%S velkou mocí...