Kodex Camelot

Kodex Camelot https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220012/bmid_kodex-camelot-Xwm-220012.jpg 4 63 14

Mitzi Fallonová série

< 3. díl

Jedné hvězdami prozářené letní noci vytrhne starce ve velšských horách ze sna dávné proroctví. Na druhé straně Atlantiku právě umírá americký starožitník na podlaze svého obchodu v kaluži krve vytékající z bodné rány. Zavražděnému někdo odcizil keltskou relikvii nesmírné ceny – případ proto dostává na starost zvláštní oddělení FBI pro náboženské, historické a nevysvětlitelné zločiny, kam před nedávnem nastoupila Mitzi Fallonová. Ta má za sebou už nejedno odhalení mysteriózních záhad (Odkaz Stonehenge, Tajemství Turínského plátna), avšak tento mimořádně dramatický případ ji dovede od současné americké vlády až k muži kdysi označenému za pouhý mýtus: králi Artušovi. Co když ale nebyl jen legendou?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Camelot Code , 2013


více info...

Přidat komentář

Lusa
22.07.2023 5 z 5

Koupila jsem aniž bych věděla že jde o 3 dil, ale pak zjistíte, že to vlastně nevadí. Děj zajímavý a čtivý a ke konci opravdu napínavý, nevím zda si přečtu i předchozí díly, ale za mě se tento povedl.

sorceress15
23.12.2019 3 z 5

Děj byl celkem svižný, v podstatě se tam něco stále dělo od začátku do konce, ale to nezaručuje úplnou spokojenost ze čtení. Bylo tam až příliš mnoho postav, které nebyly ani vysvětlené, proč se tam objevují nebo kdo vlastně jsou, proto jsem se v nich někdy ztrácela. Líbilo se mi, že kniha nebyla psaná jen z pohledu jedné osoby a mohli jsme tak skákat na jiná místa a jiné situace, zároveň ale vše do sebe nakonec vše zapadlo. Naštěstí se zde objevil ten "wow" efekt, kdy si řeknete "tohle jsem opravdu nečekala" a chvíli to rozdýcháváte. Některé scény byly opravdu drsné až příliš realistické a běhal mi mráz po zádech. Bohužel jich ale nebylo tolik a byly v podstatě až na samém konci knihy. Objevily se tam ale bohužel i takové, které moc smysl nedávaly a byly zbytečné.
Styl psaní autora je ten, který mi absolutně vyhovuje. Žádná zbytečná omáčka okolo a lyrické pojmy či vykreslení prostředí a myšlenek postav, pouze soustředění se na samotný děj a logický popis, který si dokáže čtenář snadno představit a vtáhnout do děje. Také oceňuji námět, který mě při čtení anotace donutil si knihu koupit. Bohužel ale nebyl využit tím nejlepším směrem. Také konec mi přišel příliš uspěchaný a useknutý, což trochu zkazilo dojem ze závěru knihy.


essene
26.09.2019 2 z 5

nebylo to špatné

SteoSG
27.04.2019 4 z 5

Dalsie ultra-tajne celosvetove spolocenstvo ludi. Zo zaciatku nuda, koniec to napatim a krutostou vytiahol. 4 hviezda za ten zaver a za "vyriesenie" problemov. :)

PetaZ
09.03.2019 2 z 5

No byl to teda boj.. Poslednich cca 80 stran se konecne delo neco poradneho...

LittleK
10.10.2018 3 z 5

Oproti autorovým předešlým dílům jsem byla poněkud zklamaná, možná přehnaným očekáváním. Každopádně svižný konec nevyvážil nudu, kterou jsem zažívala většinu knihy a do čtení jsem se musela doslova přemlouvat. Bohužel tuto nedoporučuji, ale předchozí dvě knihy s radostí.

mulderka
12.05.2018 3 z 5

Hm. Zase jedno tajuplné bratrstvo, mající prsty všude a ve skrytu tahající za nitky světového vývoje, samozřejmě výhradně pro vyšší dobro. A do jejich bohumilých úmyslů se jim naboří nemístně zvědavá americká policie. Dál už se to dá snadno domyslet, že áno??
Jakože, nebylo to úplně beznadějné, ale na moje náročné thrillerové standardy trochu moc řídké, postavám by prospělo lepší propracování a hodně věcí zůstalo nedořečených a nevysvětlených. Na druhé straně mě pobavil "střet civilizací", když se ostrá Američanka Mitzi v Anglii setkává s rytířskými gentlemany a vůbec s jiným životním stylem. A nijak se nerozpakuje projevit svůj názor na plnou hubu :-)
Takže do mé soukromé thrillerové TOP 5 se sice pan Christer/Morley jen tak nedostane, ale další jeho knížku si případně klidně dám. S tím, že můžu být snad překvapená jen příjemně :-)

kalache
10.04.2017 3 z 5

... nepovznese a neurazí...

gad
25.09.2016

Další kniha s Mitzi Fallonovou. Poněkud mnoho postav, ale příběh má spád a nechybí mu napětí, takže žádná nuda. :-)

sgjoli
24.07.2016 2 z 5

Přiznám se, že jsem od této knihy čekala celkem hodně a nakonec mne to spíš zklamalo, než že bych z toho jásala nadšením.
Začátek knihy mne chytil, ale cca od druhé třetiny moje nadšení začalo opadat. Dějově mi to připadalo až moc překombinované – sice to všecko nakonec do sebe zapadlo, ale trvalo to na můj vkus hodně dlouho, než se všechny linky začaly do sebe spojovat – popravdě mi dělalo problém se v tom občas orientovat, proč se tam děje, co se tam děje. Také těch postav tam bylo podle mého až přespříliš – některé mi nepříjemně splývaly dohromady a já se v nich poněkud ztrácela. Co se týká hlavní postavy Mitzi, nemohla jsem si za celou dobu zvyknout na způsob jejího chování, pořád mi na ní něco nesedělo (a stále nedokážu přijít na to, co přesně). Naopak jsem si oblíbila postavu Ira a on ho nakonec jak naschvál potkal takový osud, jakýho potkal. Z toho jsem rozmrzelá ještě teď. Ale co se dá dělat, no...
Většinu druhé poloviny knihy jsem se bohužel musela nutit číst, abych tu knížku zdolala až do konce. Když jsem knihu četla, byla jsem schopná ji číst delší dobu v kuse, ale jak jsem knihu na chvíli odložila, neměla jsem moc důvody se k ní vracet. Až ten závěr (posledních cca 20-30 stran) mne zase pohltil svojí akčností, napínavostí a spádem.
Za mne slabý průměr.

Pet007
15.08.2015 4 z 5

Už se nemůžu dočkat, až si přečtu další knihu od Sama Christera.

Mark
09.04.2015 4 z 5

Skvělá kniha. Jakmile si člověk ujasní kdo je kdo, tak pak kniha dostáva spád. Těžko se od ní dalo odtrhnout jen jsem si stále řikal jěště jednu kapitolu.

Antoaneta
24.03.2015 4 z 5

Velice povedená kniha dobře se mi četla,jen na začátku to bylo trochu zmatené než jsem si ujasnila kdo je kdo pak už jsem se orientovala dobře.

Dousabel
24.01.2015 4 z 5

Tak třetí kniha od tohoto autora a za mne tedy rozhodopádně nejlepší! :o) Mnohem čtivěji a lehčeji napsáno, originální zápletka, výborný thriller. Jen ze začátku jsem měla trochu zmatky, protože celá kniha se skládá z docela kratičkých kapitol, se spoustou prolínajících se dějů, ale potom mi to velice vyhovovalo, stále se tam něco děje. Jen doporučuji udělat si hned pořádek, kdo je kdo:o). Ke konci je to dosti nervy drásající a autor je docela kruťas :) A vůbec se nebojte nějakých sáhodlouhých popisů historie, to tam vůbec není. Takže, pane Morley, jen tak dále!