Odkaz Stonehenge

Odkaz Stonehenge https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116077/mid_odkaz-stonehenge-pLR-116077.jpg 4 175 52

Mitzi Fallonová série

1. díl >

Osm dní před letním slunovratem je ve Stonehenge podle pradávných rituálů obětován člověk. Téhož dne se profesor Nathaniel Chase, uznávaný kunsthistorik a archeolog, na svém honosném starobylém jihoanglickém sídle, zastřelí. Svému synovi Gideonovi, s nímž se léta nestýkal, zanechá dopis s podivným vzkazem – a desítky zašifrovaných deníků. Společně s policistkou Megan Bakerovou odhalí Gideon existenci sekty zasvěcené ochraně prastarého Stonehenge. V jejím čele však právě stanul velmistr, který se rozhodl za pomoci lidských obětí obnovit duchovní moc kamenů. A jeho stoupenci už připravují další krvavý obřad… Napínavý thriller, v němž nechybějí záhadné kódy, mystické symboly a množství detailů z historie dodnes tajemstvím opředeného Stonehenge, je zdařilým debutem vycházející hvězdy žánru mysteriózních dobrodružných příběhů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Stonehenge Legacy , 2011


více info...

Přidat komentář

evineckY
06.01.2024 4 z 5

Jelikož zásadně anotace nečtu, myslela jsem, že tato kniha bude dokument, nebo fantasy příběhy o Stonehenge, jenže je to thriller, které nečtu, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo.
Příběh je napínavý a téměř uvěřitelný, protože šílenců je na světě hodně
a zkorumpovaných ještě více.
Kniha je skvěle napsaná.

Ajrad1981
11.10.2023 3 z 5

Tak nějak si úplně nejsem jistá, jak to ohodnotit. Podle mých soukromých měřítek (počet stran přečtených za hodinu) je kniha velmi čtivá. A je v ní všechno. Což je možná ten problém, možná by bylo lepší, kdyby tam toho bylo míň.
Například kdyby se jednalo o nějakou přiměřeně velkou sektu. Nebo kdyby ty kameny nebyly tak superúžasný. Už tam jen chybělo, že dokáží zastavit výbuch sopky a tání ledovců na Antarktidě. V jednu chvíli mi i zatrnulo, že zvládnou i zmrtvýchvstání, naštěstí se tak nestalo. Pasáž "krev není voda" mi taky přišla zbytečná.
Je tam několik nelogičností. Jimmy je nejdřív označen málem jako lempl, ale ve vyšetřování se fakt vyznamenává. Možná dokonce i zastiňuje Megan. Velmistrovo jednání ohledně Gideona je úplně pitomé a divné je, že ostatní neprojevili nějaký výraznější odpor. Udělat něco takového před tak důležitým datem... Dále útěk - C. prostě nemohla mít dostatek síly k něčemu takovému! Nápad to byl sice zajímavý, ale proveditelný pro člověka v plné síle. A napínavé by to bylo i bez závalu a i bez toho, aby potkali Jeřába. Hned od začátku jsem přemýšlela, proč je tam vlastně zmiňován osobní život Megan, když v podstatně není. Dospěla jsem k názoru, že tam bylo potřeba nějak dostat Sammy, kterou pak autor potřeboval, ale asi by bylo lepší, kdyby to bylo rozvinutější a neomezovalo se to na sdělení, že Sammy zase hlídala babička.
Právě kvůli těm nelogičnostem jsem dost přemýšlela, jestli dát hvězdičky 3 nebo 4, ideální by bylo 3,5. :-D


Sixtínka
28.07.2023 5 z 5

Zaujímavý príbeh, ktorý ma pohltil. Odporúčam.

YildizKorelidis
09.03.2023 4 z 5

Knihu mi doporučila tchýně, no neber to. Ale nemělo to být za trest Kniha se mi četla dobře, na 366 stran 190 kapitol je docela síla, ale lip mi to utíkalo, protože jinak bych odkládala knížku častěji. Téma mě bavilo, příběh méně, ale zas tam bylo napětí a bavilo mě hádat, co asi bude dal, kdo je tam do všeho zapletený a kdo ne. Stojí za přečtení, ale taky se stavím k názoru, že jednou a dost.

darbujan8924
20.07.2022 2 z 5

No je to taková odpočinková pohádka o bohaté a rozmazlené máničce , která místo rande si užívá boj o život .
A hádejte jak to dopadne :) ..dál to rozepisovat nebudu. Kniha se dobře čte. Kapitoly nejsou dlouhé.

ennlady
10.09.2021 3 z 5

Příběhy s nádechem tajemna vztahující se ke skutečným místům světa mám ráda, v tomto směru je moje superjednička (a určitě nejen moje) Dan Brown. S ním se ale pan Christer nedá srovnat ani náhodou. Knížka Odkaz Stonehenge není tak úplně špatná, dovedu si při troše fantazie i představit, že některé věci se tam fakt děly nebo dějí a že některé sekty nebo spolky jsou tímto místem posedlé. Příběh byl docela čtivý a nebyl nezajímavý, ale klidně bych ho sesekala na polovinu, podle mého byl nesmírně a zbytečně zdlouhavý.

Ondra519
28.06.2021 1 z 5

Lehká oddechovka, více se od knihy čekat nedá. Nejsem zastáncem dvou až tří stránkových kapitol, spíše to připomíná seriál, ale jinak se kniha četla příjemně. Až na to, že se dost vlekla. Děj knihy bych odhadoval pro náctileté publikum, nemohu si pomoci, ale byla to slabota. Pár řádků o knize jsem sepsal, tím to pro mě končí. Nedoporučuji, byť jde o moje oblíbené téma, nuda...

iveta3689
30.04.2020 4 z 5

Velmi čtivé, napínavé. Krátké kapitoly rychle ubíhají. Střídají se pohledy jednotlivých postav, je jich celkem dost, ale není to nepřehledné. Námět není nijak originální, ale autor ho dobře pojal.

Irena77
26.04.2020 5 z 5

Velmi zvláštní příběh. Kniha je svižná. Krátké kapitoly se čtou rychle, a jednoduše. Člověk přemýšlí, jestli by to mohla být pravda.

Sabina335
07.04.2020 2 z 5

Líbilo se mi tajemné prostředí Stonehedge, ale to je asi tak vše. I když mám tento žánr ráda, kniha mi k srdci moc nepřirostla.

DuSiČíst
12.02.2020 2 z 5

Pořád nevím, jestli se tenhle subžánr nějak jmenuje. Na jeho pomyslnou první příčku řadím Šifru mistra Leonarda, protože jsem se přistihl, že s tou veleslavnou Brownovou knihou všechny další srovnávám.

Nenechte se mýlit, uvědomuju si, že je to jen oddechová, spotřební literatura. Ale i ta se dá dělat dobře a špatně. U Browna se mi líbí, že si dá tu práci, pospojuje poznatky z vědy, historie a současné kultury opravdu poutavě, i když se třeba v jádru neliší od autorů konspiračních teorií.

Jako autor zábavného čtení má dostatečnou hrdost, aby se o tom o čem píše dostatečně informoval. Samozřejmě, že při bližším pohledu očima nějakého -loga se dají pilíře jeho příběhu lehce zviklat, ale o to tu nejde, příběh zaujme.

Při srovnání s Odkazem Stonehenge je krásně poznat ten rozdíl v erudici autora. Je to příběh o tajemství, které Stonehenge ukrývá, ale z faktů (jakkoliv kontroverzních) se nedozvíme nic. Natož o propojenosti do moderního světa. Je to prostě jen báchorka o vymyšleném společenství, klidně by se mohlo odehrávat u pyramid nebo v Lascaux.

Mělo se škrtat, celkem dost. Chris na scénu přivádí nesmyslný počet postav, hlavně ty z různých vyšetřovacích složek. Měl jsem pocit, že kdykoliv se scéna odehrává na policejní stanici, pokaždé někdo přibude a časem jsem měl problém od sebe tyhle lidi rozeznat. Šlo by vyškrtat celé kapitoly a smrsknout je na zmínku o jedné větě.

Styl vyprávění je podivný, děj se hodně popisuje místo toho aby se děl.

Některé zvraty tam sice byly, ale šokující bych je asi nenazval.

Celkově vzato lepší brak, v minulosti možná takový příběh patřil do Večerů pod lampou.

SteoSG
24.04.2019 2 z 5

Kde ta Mitzi tu vlastne je???!!!
Divne cele. :(

vincek1
01.01.2019

Kniha přečtena, ale vracet se k ní asi nebudu. Nevím, ale asi se nepustím do dalších knih autora.

Dela111
04.10.2018 3 z 5

Děj knihy zasadil autor do tajemného prostředí Stonehenge. Nejdůležitější pro děj je konání sekty, která prostřednictvím lidských obětí udržuje duchovní moc kamenů.
Příběh se odvíjí spíše pomaleji, mimo posledních padesáti stran postrádá větší napětí. Závěr je trochu ulítlý. Není to špatné, ale takové mystické místo a fanatický spolek by šlo v thrilleru využít více a lépe.

Metroušek
20.04.2018 2 z 5

Je s podivem, kolik si takový tuctový, plytký a nepřesvědčivý thriller získá na tomto webu příznivců. To fakt neznají lepší knihy?

jarin58
01.04.2018 4 z 5

Dobrý nápad,čtivý příběh o tajemství střeženém několik tisíc let.

freddy18
25.03.2018 4 z 5

Příjemná oddychovka, která je svižná a ve které příběh nikde nevázne. Krátké kapitoly se čtou rychle, a jednoduše. Příběh je určitě k zamyšlení :) Konec mohl autor na můj vkus více rozvést.

dalibor123
01.03.2018 4 z 5

Není to nějak náročný čtení, není to zbytečně zamotaný a řekl bych, že i docela hezky napsaný :) Já sem se nenudil a na odreagování super :)

greatbear
22.02.2018 3 z 5

Taková "lepší" detektivka s "tajemnou" zápletkou, ale.... Něco mi tam chybělo a hlavně ukončení, to byl děs!

ivzu77
16.11.2017 4 z 5

Čtivé, tajemné, detektivní příběh s historickými podfakty tajemství Stonehenge, kamenů z minulosti, síle víry a životě sekty v dnešní době.

Štítky knihy

thrillery tajemství Stonehenge dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Sam Christer (p)
britská, 1957
2012  76%Odkaz Stonehenge
2013  71%Tajemství Turínského plátna
2014  70%Kodex Camelot
2017  75%Služebník smrti

Kniha Odkaz Stonehenge je v

Právě čtených2x
Přečtených267x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce188x
Chystám se číst95x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x