Kocouři

Kocouři https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60825/bmid_kocouri-bjb-60825.jpg 4 29 7

Major Kočka série

< 2. díl >

Případ mladých žen. Hlavní postavy vyšetřovatelů se zabývají sérií vražd v centru Prahy.

Přidat komentář

Jadla
24.03.2022 3 z 5

Pro mě milé překvapení, čekala jsem otravnou normalizační slátaninu, závěrka jsem se jen kvůli tomu, že jde o moji oblíbenou edici, a ejhle, čtu, čtu a nechci přestat. Postavy prima a zajímavé, charaktery vyšetřovatelů na mne působí tak nějak svěže, příběh čtivě. Jen samotného závěru je mi trošku líto, zápletka byla báječně rozjetá a rozuzlení mě svou jednoduchostí mrzelo.

h2220
03.07.2020 3 z 5

dektivní příběh z Prahy 80 . let . .. na veřejných místech útočí neznámý vrah, vražedným nástrojem je kuchyňský špíz .. vše směřuje do jedné pražské agentury, která poskytuje dobře situovaným pánům nocleh - je všah vrahem někdo z jejich nocležníků nebo jde o falešnou stopu ? .. překvapivý závěr odkryje pravý motiv vraha..


trudoš
15.05.2020 3 z 5

Řemeslně na stejné úrovni jako předchozí případ s majorem Kočkou, možná jen s trochu zajímavějším dějem, třebaže mnohem brakovějším. Přesto mám vlastně stejné výhrady jako dříve - hlavní postava detektiva mi nijak neimponuje, ačkoliv má bezesporu literární potenciál, no a pořád se nemohu zbavit dojmu, že sleduji epizodu z nějakého průměrného kriminálního seriálu České televize. S tím pak souvisí výtka stran konstrukce zločinu, kdy autor čtenáři skrze ústa vypravěče cíleně lže, aby v závěru mohl dostát pravidlům překvapivého odhalení. Přišlo mi to jako tvůrčí lenost, než originální zvrat, ale možná jsem jen nepochopil cílenou nadsázku. Ostatně Břetislav Hodek si i předtím utahoval z překombinovaných a krvelačných zápletek angloamerických detektivek, takže si nemyslím, že má domněnka je milná. První vražda krásné dívky grilovací vidlicí tak dává rychle na srozuměnou, jakým způsobem se bude tahle hra odvíjet, čemuž odpovídá i jistá teatrálnost při finálním odhalování vrahových motivací.

Pavelpi
03.04.2019 5 z 5

Útoky na mladé ženy a také i na osoby provázané s podvodníkem.Vraždy páchané kuchyňským náčiním.Kniha má dobrý spád a major Kočka je dobrý kriminalista,takže to docela odsýpá a nenudíte se při čtení.

Opatov
12.09.2018 5 z 5

Detektivni pribeh z doby totality. Clovek se musi pri cteni vzit do te doby.... Ale jinak docela dobra detektivka. Pri ruznych slavnostnich prilezitostech jsou vrazdeni lide, kteri pro kriminalisty nemaji zadnou spojitost, ale podle vraha si smrt zaslouzi. Doporucuji.

moničina
29.03.2018 2 z 5

Súhlasím , prečítať sa to dalo, ale raz stačilo. Dosť nuda a trochu nepriehladný dej.

Rafa-P
22.12.2013 3 z 5

No přečíst se to dalo.