Kocour Olivier a malíř Monet

Kocour Olivier a malíř Monet https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179832/kocour-olivier-a-malir-monet-179832.jpg 3 6 4

Kočka z krčského lesa vypráví svým koťatům před spaním příběhy o slavných kočkách, které se zapsaly do historie. Tak vzniklo povídání o třiceti neobyčejných dobrodružstvích koček z celého světa. Kocoura malíře Moneta, kočky z čínské továrny na hedvábí, kočky klapouché ze Skotska, kočky Adriany z Anglie, kočky ze starověkého Egypta a mnohých dalších. Každý příběh je vždy doplněn kouzelným celostránkovým barevným akvarelem.... celý text

Přidat komentář

Alena_S
21.09.2021 3 z 5

Na obrázky se hezky kouká. A vůbec celé to mohla být rozkošná cesta historií koček po boku lidí. Než vypravěčku, kočku Kytičku, časem přestalo bavit vyjmenovávat, komu všemu kočičí předkové hlídali obilí před myšmi, pustila se do vod bájí a pak už bájila věci, že jsem jí už nevěřila ani čumák mezi vousky. To kdyby někdo usměrnil, mohla být knížka pro děti dokonalá.

ladyfromskye
30.03.2019 1 z 5

Nejdříve pozitiva: nápad to byl opravdu skvělý, většina ilustrací byla moc krásná a... a to je vše. Tohle byla tragédie. Naprostá tragédie. Lépe napsat by to zvládlo snad i dítě na základní škole. K tomu se pak váže i trestuhodné uvedení dvou (!) korektorů, kteří na knize neodvedli vlastně žádnou práci. Nebo to nakonec bylo ještě horší a oni se jen v té šílenosti utopili? Nevím. Každopádně, tohle rozhodně není knížka, kterou byste svému dítěti měli byť jen ukázat. Bohužel.


soukroma
19.12.2017 5 z 5

Je to něco jiného, než by čtenář asi čekal podle anotace a titulu, ale ve výsledku je to mnohem lepší: krátké čtivé poučení pro malé i velké z historie světa a koček v něm. Něco jsou zřejmě spíš legendy, ale většina odpovídá skutečnosti - a pár věcí bylo opravdu málo známých.
Obrázky akvarelem jsou povětšinou pěkné, i když oči kočičí, a tedy celý výraz u zachycených bdělých koček, na nich naneštěstí vypadají skoro všechny stejně.

Lenka1386
07.12.2016 2 z 5

Dávám dvě hvězdičky za opravdu krásné ilustrace, které malovala autorka sama. Jinak ale trochu bída. Nesou to totiž "příběhy slavných koček, které se zapsaly do historie", ale taková encyklopedie o významných událostech, kam se čirou náhodou připlete nějaká kočka. Potíž je ale v tom, že se v nich nic moc neděje, (kde vikingové žili, jak chodili oblékaní, co jedli, co dělali a že jim kočky lovily myši), nikam negradují, nemají zápletku a tak zákonitě začnou nudit.