Kočky mluví ze spaní

Kočky mluví ze spaní https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202549/mid_kocky-mluvi-ze-spani-202549.jpg 4 42 9

Nové vydání knihy Kočky mluví ze spaní volně navazuje na první velmi úspěšnou knihu Kočky to vědí líp z pera manželské dvojice výtvarníků Jitky Baliharové a Oldřicha Přibíka, kteří společně malují a píší pod pseudonymem František PON. Čtenář se znovu ocitne v malé jihočeské vesničce Poněšice uprostřed lesů, v domku s houfem koček a vůní barev a terpentýnu, kde se seznámí nejen s novými kočičími přírůstky v domácnosti Františka PONa a jejich příběhy, ale s autory tentokrát poprvé vyrazí i do světa. Kniha s nadsázkou vypráví o prvních podnikatelských pokusech protagonistů, o jejich slavných i neslavných vernisážích a výstavách a nechá čtenáře nahlédnout i do jejich výtvarné dílny. Vyprávění napsané s humorem a nadsázkou je doplněno vtipnými ilustracemi. Kniha vychází v nové grafické úpravě a každého milovníka koček nepochybně potěší.... celý text

Přidat komentář

Lisa_Flames
03.02.2022 4 z 5

Až na pasáže nevěnované kočkám, překlepy a strašné ilustrace, ze kterých budu mít noční můry, byla tato knížka zábavná a nejednou jsem v tom kočičím řádění poznala i naše darebáky.

HaJC1978
30.03.2021 4 z 5

Sami máme s manželem čtyři kočky a jednoho kočičího anděla a tak jsem nás v tom nejednou poznala. Čtení je klidné, pohodové, člověk se sice smíchy neumlátí, ale rozhodně se pobaví a příjemně si odpočine.


Makropulos
07.04.2020 4 z 5

Příjemné, pohodové čtení.

meluzena
23.04.2018 4 z 5

Tohle čtení si užijete asi jen pokud žijete s kočkami.
Je to asi takový druh příběhů pro zasvěcené jako třeba zanícené vyprávění mladých maminek o prdíkách a přikrmování - pro ně je to celý jejich svět, pro ostatní... se to většinou hůř poslouchá. Tohle je obyčejné povídání obyčejných lidí - něco, co by možná dokázal napsat každý druhý kočkař o svých kočkách, ale co si stejně rád nechá vyprávět.
--
„Kočka dokáže svého pána vytočit do těch nejvyšších obrátek, ale přesto by ji absolutně za nic nevyměnil.“

IWINDA
20.12.2017 5 z 5

Skvěle napsané, super jsem se zasmála nad knihou:-)

Dixinka
10.08.2017 5 z 5

První kniha od PON a moc se mi líbila. Určitě v kočičárně budu pokračovat.

jarki
10.07.2016 4 z 5

Příjemné počtení.

Jingle
21.05.2012 2 z 5

Takové normální vyprávění o normálních kočkách a možná trochu nenormálních lidech :)
A teď vážně. Žádné strhující čtení nečekejte, jde o vyprávění ze života, kterému občas trochu chybí pointa či vtip, ale milovníci koček knihu prolistují jistě rádi, snad proto, aby se seznámili s dalšími kočičími osobnostmi, snad aby si připomněli, kolik toho sami se svými čtyřnohými miláčky zažili.
Kniha je doplněna barevnými ilustracemi, čte se rychle, jde opravdu o nenáročné čtení. Co však většinou nemůžu takovýmto knížkám odpustit, je množství gramatických chyb a překlepů. Myslím, že podobné knihy si zaslouží pečlivější "jazyk".
U mě dvě až tři hvězdy.

rose
11.01.2012 4 z 5

Roztomilé povídání v podstatě o ničem, ale hlavně o kočičkách, kočulkách, kocourcích, kočenkách... to se mi moc líbilo. Útěšné a potěšující čtení na vyčištění hlavy od starostí. A k tomu roztomilé obrázky.