Kočka v umění

Kočka v umění https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488520/bmid_kocka-v-umeni-ocB-488520.jpg 4 7 4

Kočky byly umělci uctívány od starověku pro svou krásu, eleganci, nezávislost a tajemno, které kolem sebe šíří. Sice domestikované, ale stále trochu divoké, sdílejí s námi obydlí a nekonečně nás fascinují. „Kočka v umění“ je osobitá sbírka obrazů a ilustrací koček umělců z celého světa. Obrazová část je proložena krátkými texty o umělcích a jejich vztahu ke kočkám. Kniha, která se bude zamlouvat milovníkům koček každého věku.... celý text

Literatura naučná Obrazové publikace Příroda, zvířata
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Book of the Cat: Cats in Art , 2017


více info...

Přidat komentář

cori
29.10.2023 3 z 5

O knize jsem měla jinou představu. Myslela jsem si, že se bude věnovat zobrazování koček od starověkého Egypta po současnost a bude obsahovat souvislý text od kunsthistorika, ale jedná se o soubor obrázků převážně z 20. století a 21. století, doplněný citáty a výroky o kočkách, pár obrazů a jejich autorů je představeno trochu blíže. Většina autorů pro mě naprosto neznámá: Vladimír Dunjič, Diane Hoeptnerová, Endre Penovac, Olivia Pendergastová, Teressa Pearsonová, Teri Chungová, Midori Jamadaová, Jonelle Summerfieldová, Owen Smith, Jane Crowtherová, David Konigsberg, Sara Buttová, Karen Hollingsworthová, Larry Welo, NormaBessouetová, Sebastiano Ranchetti, Ceri Amphlettová, Vania Zouraviliov, Kay McDonaghová, Santiago Ydańez a další.

van0502
16.08.2023 5 z 5

Krásné obrázky.. sice jsem to nečekala, ale texty k obrazům mě bavily.


soukroma
27.03.2023 5 z 5

Kočka je nádherná vždycky. Tady jsou představené mně neznámé různě staré malby, doplněné občas nějakým textem a citáty známých osobností. Nelíbí se mi samozřejmě vše, ale rozhodně je to zajímavé seznámení a pokoukání. Knihou se dá listovat dlouho...dokud není na obzoru originál.

iceVS
22.01.2022 5 z 5

Jedna kočka vede jen k další...
(To ne já, to Ernest Hemingway)

A každý, komu kočky učarovaly, ví svý...
Knížka je nádherná.
I když tam chybí ta Steinlenova nejznámější.