Kočka, která milovala pomeranče – a další báječné terapeutické příběhy

Kočka, která milovala pomeranče – a další báječné  terapeutické příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499087/bmid_kocka-ktera-milovala-pomerance-a-da-e4F-499087.jpg 4 29 9

Jak zachrání obryně Miriam děti z hluboké skalní jámy? Proč si netopýr Tim nemůže hrát na dětském hřišti s ostatními zvířátky? Jak si poradí víla snů s dětmi, které nechtějí večer usnout? Proč má kočka ráda pomeranče? Viktoria Soltis-Doan ve svých krátkých ale poutavých pohádkách předává své morální hodnoty, prostřednictvím jednoduchých a srozumitelných příběhů ukazuje dětem, že se nemají vzdávat ale hledat řešení, že nejsou důležitá tolik slova jako činy.... celý text

Přidat komentář

verka5083
08.12.2023 5 z 5

Brilantní originalita a mistrovské zpracování příběhů tvoří nezaměnitelný prvek autorovy tvorby. Její vyprávění je propracované do detailů a vždy vyvrcholí nečekanou poučkou, která vyplynula z daného příběhu. Každý příběh je psán s takovou pečlivostí a umem, že čtenář je držen v napětí až do posledních okamžiků, kdy se děj elegantně a překvapivě uzavírá. Autorka nejenže excelize ve vyprávění, ale i ve vytváření atmosféry, která pohlcuje čtenáře a udržuje jej zaujatého až do samého konce každého příběhu. Kniha zanechává dojem nejen kvalitního vypravěče, ale i myslitele, jehož příběhy nejsou pouze zábavné, ale také hluboké a inspirativní.

majáček
22.10.2023 5 z 5

Velmi zajímavá a velmi poučná kniha. Vážím si takových autorů, co píšou o jinakosti druhých. Nejsme stejní, ani zvířata, ani rostliny, ani stromy. Vše je originál. O jinakosti by už měli se děti učit od mala.
Nezapomínejme na to a buďme vlídní ke všem, i když si to v dané chvíli nezaslouží. Nikde nevíte, co zasejete a co pak z toho vyroste.


mythos91
11.10.2023 3 z 5

Krátké milé příběhy pro děti. Doplněno moc hezkými ilustracemi.

matfan
15.09.2023 3 z 5

Příběhy jsou pěkné, ale nemám ráda, když mi někdo určuje, co si z nich mám odnést :-D

Aknel26
06.09.2023 3 z 5

Kniha, která zaujme na první pohled ilustracemi, ty jsou podle mě podařenější než obsah. Závěrečná poučení jsou podle mě zbytečná - buď jsou zřejmá už ze samotného příběhu, nebo jsou na děj jaksi nepřirozeně našroubovaná. Pohádka, podle níž je soubor nazván, mi přišla úplně hloupá. Naopak nejvíc se mi líbil příběh o vajíčku, které všem dávalo nevyžádané rady, až na ně samo doplatilo. Na jedno přečtení proč ne.

Hanichka
06.07.2023 2 z 5

Já teda úplně nevím. Ilustrace jsou půvabné, ale ta poselství...přijde mi, že ta shrnutá na konci často k příběhu úplně nesedí, což by byla jen kosmetická "vada", ale spíš se divím, co to jednotlivé pohádky mají předat za poselství...např. že je na šikanovaném, aby našel řešení, i kdyby to měla být taková kravina, že spát má přes den a v noci si hrát; že posměchu od druhých zabráníme tím, že budeme někomu užiteční (místo zprávy, že není ok se někomu posmívat a že každý má svou hodnotu);...
A prostě na můj vkus je tam celkově hodně nekorigovaného sociálního odsuzování, jako kdyby to měla být normální součást života, se kterou se nemá (a nedá) nic dělat. Dávám ** s odřenýma ušima, hlavně za ilustrace.

Kristulda
28.05.2023 5 z 5

Moc hezké pohádky, dceři se moc líbily a ty ilustrace jsou nádherné.

bibi.r
03.04.2023 4 z 5

Knížka pro děti cca 4+, ale poslouchala i mladší dcera. Jestli rozuměla příběhu, toť otázka.

Ilustrace se nám líbily všem a bylo hezké si v nich ukazovat, co se nám líbí, kdo vypadá smutně a kdo vesele.

Příběhy krátké a vhodné pro večerní předčítání. Po příběhu jsme si se starším povídali o ponaučení.
Za mě kniha rozhodně splnila svůj účel a líbila se nám.

sarka.farka
27.02.2023 5 z 5

Tato knížka mě velmi překvapila, velmi hezky a poutavě napsané

Štítky knihy

ukrajinská literatura didaktické příběhy

Autorovy další knížky

2020  72%Kočka, která milovala pomeranče – a další báječné terapeutické příběhy
2023  100%Jednorožec, který snil o sněhu

Kniha Kočka, která milovala pomeranče – a další báječné terapeutické příběhy je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě27x
Knihotéce1x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x