Knihovnické pohádky

Knihovnické pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309426/bmid_knihovnicke-pohadky-dHN-309426.jpg 4 78 19

S touto vtipně ilustrovanou knížkou poznáte knihovnu tak, jak ji neznáte. Seznámíte se skřítky knihovníčky, vysvobodíte zakletou knihovnici, budete svědky toho, jak se z čarodějnice stane vášnivá čtenářka, a možná se i dozvíte, jak vznikla první kniha. Jistojistě se však utvrdíte v tom, že knížky jsou výborní kamarádi, se kterými nikdy nehrozí nuda. Pěknou zábavu s Knihovnickými pohádkami!... celý text

GaleW
GaleW
09.01.2023 5 z 5

Myslím, že tahle knížka je přesně určená nám, milovníkům knížek, odehrává se převážně v knihovně a hlavními hrdiny jsou knihomolové. Více asi netřeba psát.

Aranel15
Aranel15
06.12.2021 5 z 5

Krásné pohádky, které obsahují vždy nějaké poučení o tom, jak se správně chovat ke knihám.


Knihomolka506
Knihomolka506
22.04.2021 5 z 5

Sbírka těch nejlepších krátkých pohádek o knížkách . Teda aspoň pro mě :)
Nekonečný příběh- připomnělo mi to film a knihu se stejným názvem. V knize, která se přes noc doplní a na prázdných stránkách čtenář najde nový a nový příběh je každé dobrodružství nezapomenutelné. Jednou bych takovou knihu chtěla mít:))
KNIHA přítel člověka: název mluví za všechno. Knihy pro mě byly , jsou a budou kamarády asi po celý život. Pravda je, že jsem na nich závislá. Mám je místo reálných kamarádů.
Knihu doporučuji jak rodičům tak dětem.

Atlantis
Atlantis
23.02.2021 4 z 5

Příjemné. Tak by se asi jako celek daly ohodnotit Knihovnické pohádky. Ilustrace jsou tak akorát, neurazím nenadchnou a vlastně úplně stejné hodnocení platí i pro příběhy samotné. Relativně často se opakují jednotlivé zápletky (z knihy něco zmizí, nebo se do ní naopak "vsákne), ale jako celek jsme s dcerou byli spokojeni. 3,5*

heliiinka
heliiinka
31.07.2020 3 z 5

Kratinké milé povídky. Sedmiletého čtenáře by to mohlo bavit, mně se to z hlavy asi za chvíli vykouří.

LadyCharlene
LadyCharlene
27.03.2020 4 z 5

Vzhledem k tomu, že pracuji v knihovně, byla jsem na tuto pohádkovou knížku velmi zvědavá. Nejvíc se mi líbily pohádky s poučením jak se správně chovat k vypůjčeným knížkám, na můj vkus jich ale bylo trochu málo. Ze zkušenosti totiž vím, že "návod" by bohužel potřebovala i spousta dospělých čtenářů. Docela mě pobavila pohádka o spaní v knihovně, nejsem si jistá, že by se dětem mělo předkládat, že nové knížky do knihovny pořizuje skřítek a byla jsem trošku zmatená z toho "poloautomatizovaného knihovního systému" hned ve druhé pohádce - výpůjčky se do čtenářského průkazu už dlouho nezapisují a pochybuji, že se jednalo o malou vesnickou knihovničku. A v pohádce o čarodějnici jsem se pobavila nad tím, jak jedna jediná knihovnice dokázala během pár chvil zjistit, co přesně z knihovny zmizelo. Takhle rychlá revize by se mi také líbila. :D
Této knize se však nedá vytknout, že má snahu přiblížit dětem knihovny, vzbudit v nich zájem a lásku ke knížkám a nastínit jim, jak se ke knihám chovat a dle předešlých komentářů se očividně samy děti domáhají podrobnějších informací, což je pro dětskou knihu vítězstvím.

lenka9044
lenka9044
28.12.2019 5 z 5

z hlediska knihovnice, jeden z nejlepších návodů (nejen) pro děti, jak zacházet s knihami!!! doporučuji

ladyfromskye
ladyfromskye
23.03.2019 4 z 5

Knížka psaná na míru dnešním dětem, z nichž většina si knih neváží a neumí se k nim chovat. Bohužel, její učení zabere asi jen na ty nejmenší. Ale i děti, které vědí, co a jak, může knížka potěšit, to ne že ne.

elenai
elenai
20.02.2019 5 z 5

Jakožto knihovnice jsem posedlá knihami. A když jsou knihy o knihovnách a knihách, a ještě k tomu pro děti, no tak to nám doma tento kousek nemohl chybět! Při čtení dceři jsme se obě příjemně bavily, dcerka se zajímala a měla vždy spoustu otázek ke každé pohádce. A proto je to dle mého skromného názoru velmi dobrá kniha, která nejen pobaví, ale také nenásilně něčemu přiučí.

raffi
raffi
05.11.2018 4 z 5

Niektoré rozprávky boli lepšie, niektoré horšie. Ale pekne deťom ukážu, ako sa ku knihám chovať a ako nie...

certik003
certik003
02.06.2018

Knížku jsem četla neteři, u které jsem měla poprvé pocit, že pořádně vnímá děj. Dokonce ho i komentovala. Mně se některé pohádky líbily víc, některé míň, ale oceňuji, že knížka děti vychovává, jak se k nim chovat.

Liilith
Liilith
22.03.2018 5 z 5

V Knihovnických pohádkách nechybějí nadpřirozené bytosti. Setkáme se s čerty, s čarodějem či vodníkem, knížky ožívají, promlouvají a jejich hrdinové se prohánějí mezi regály. Některé z pohádek jsou nápadité, nechybějí zajímavé pointy, vtipné situace. Přesto se po přečtení celého souboru nelze ubránit dojmu, že místo souboje dobra se zlem, napětí a fantazie se častěji setkáváme s „výchovou k práci s knihou“.
Nádherné ilustrace skvělé doplňují text. Mým dětem se knížka moc líbila.

medialstar
medialstar
30.09.2017 4 z 5

Před Zuzanou Pospíšilovou je třeba smeknout. Je to autorka mnoha knih, které mají co říct a vyčnívají v dětské produkci. Obdivuhodné, kam na všechny ty nápady chodí. Na její knihovnické pohádky jsem se moc těšila, ale trošku převládla rozpačitost. Ne nad příběhy, ale v kostrbatostí textu. Někdy se polopaticky opakují věty, které podle mě stačilo říct jednou. Působilo to na mě až rušivě. I tak se ale jedná o milou knihu a odškrtávám si další řádek čtenářské výzvy. :)

k.evelin
k.evelin
21.09.2017 5 z 5

Knihovnické pohádky jsme s dětmi přečetli s nadšením. Krásně napsané pro malé děti, kterým lze pohádkovou formou prezentovat pravidla slušného chování ke knihám i lidem.

JessieEx
JessieEx
14.07.2017 3 z 5

Jako správná knihovnice jsem se rozhodla přečíst si Knihovnické pohádky. Jednak mi je doporučila kolegyně a navíc se mi knížka hodí ke splnění 19. úkolu čtenářské výzvy. Pohádky nevyhledávám, ale myslela jsem si o sobě, že je mám ráda :) Tyto mě zklamaly. Hlavním důvodem je nejspíš to, že nejsem cílová skupina. Vím, že pohádky nejsou vždy jen pro děti. Tyto ale spíš ano, jsou hrozně mravokárné (nesmíš jíst nad knihou, musíš s ní zacházet opatrně...) Pro malé děti super, ale jinak jsou pohádky hrozně nezáživné a děj je naprosto povrchní. Jsou prvoplánově poučné a tím pro mě naprosto nezajímavé. Ne, my knihovníci opravdu nejsme tak nudní, jako tyhle pohádky ;)

cérka
cérka
03.04.2017 5 z 5

Moc milá a poučná knížka pro věkovou kategorii 1– 99 :-)

mariva
mariva
31.03.2017 5 z 5

Čtenářská výzva má jako jedno z témat pohádky. Ty už jsem hodně dlouho nečetla a ani se mi do tohoto tématu moc nechtělo. Tahle knížka mi přišla jako vhodná volba, knihovnici jsem dělala řadu let a do knihovny jsem chodila od první třídy. Obdivuji autorku, která má tak bohatou fantazii a dokáže sypat z rukávu jednu dětskou knížku za druhou. Tyto pohádky dětem ukazují, jak se mají správně chovat ke knížkám i to, že knížka je báječný kamarád. Skvělý nápad a kdybych dnes ještě pracovala v knihovně, určitě bych tuto knížku využívala při besedách s dětmi.

babyboar
babyboar
09.02.2017 4 z 5

Dala bych tři hvězdičky, ale za knihovnické téma přidávám čtvrtou. Knížka je pěkná, propaguje čtení a knihovnické řemeslo. V některých místech je až příliš didaktická, ale když člověk vidí, jak se někteří chovají ke knihám, tak si říká, že to těm dětem neuškodí. Škoda jen těch rádoby pověstí, které dětem akorát motají hlavu. Viz pohádka o vzniku písma a knih.

simonabr
simonabr
23.10.2016 5 z 5

Moc dobrý nápad - pěkné i vtipné pohádkové příběhy s poučením, jak se chovat ke knihám. Jako knihovnice doufám, že si to děti zapamatují a budou se ke knihám chovat opravdu hezky.