Knihovna mého srdce

Knihovna mého srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495525/knihovna-meho-srdceXcHZtH-Vqi-.jpeg 4 117 41

Zachraňte knihovnu! Osamělá knihovnice June Jonesová nikdy neopustila ospalé anglické městečko, kde vyrůstala. Nejraději tráví čas ponořená do stránek knih. Ale když její knihovně hrozí uzavření, je June nucena vystoupit zpoza polic, aby zachránila srdce své komunity i místo, které uchovává nejdražší vzpomínky na její matku. V boji se k ní s vervou připojuje několik svérázných místních obyvatel. A možná že v zápase o svou knihovnu může June zachránit i sama sebe.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The Last Chance Library , 2021


více info...

Přidat komentář

Marcela52
19.03.2024 5 z 5

Pokud máte rádi knihy a knihovny, určitě vás tento příběh pobaví i potěší. Malé anglické městečko, ve kterém se odehrává boj o knihovnu, mi bylo moc sympatické, stejně jako mladá knihovnice, která je nucena se do tohoto boje zapojit. Pokud tedy hledáte oddechové čtení, určitě budete spokojeni. Kniha vám dodá optimismus, který je v každé době potřeba, a happy end přispěje k dobrému pocitu, že ne všechno musí v životě dopadnout špatně.

Vojslava
03.03.2024 3 z 5

Dostala jsem, co jsem tak odhadem čekala: bod do Čtenářské výzvy a hodně papírový příběh odehrávající se mezi typologizovanými postavami a s odhadnutelným dějem, nicméně nad některými nápady jsem se upřímně zasmála a pomyslela si, že tu situaci bych fakt chtěla vidět. A tak jsem si v téhle malé knihovně, která od začátku byla i nebyla odsouzena k zániku, užila pár hodin příjemné vylehčené četby. A souhlasím: knihovny jako bezpečný a komunitní prostor prostě zanikat nemají!


aljoska83
28.02.2024 3 z 5

Těšila jsem se na zajímavé téma. Ale kniha mě nudila, prostě odvyprávěný příběh, psáno nezáživně.

hyperionka
25.02.2024 4 z 5

Pocta všem knihovnám jako nezaměnitelným prostředím, která vyhledáváme každý ze svého důvodu. Moc milý příběh, mnohem zajímavější, než by člověk čekal; příběh, který není přímočarý ani prvoplánový. Kniha opravdu překvapila a ráda ji doporučuji dál. Dlouho jsem nečetla něco tak "příjemného" a zároveň neočekávaného. Malá perlička na závěr: "Jednou jsem někde viděl fotky z Klementina v Praze..."

Pavlína197
07.02.2024 4 z 5

Zhruba do poloviny se kniha zdá skoro až nudná, ale já mám tyhle pomalé rozjezdy ráda. A moc se mi líbilo, jak se všichni ti lidé okolo knihovny přátelili a respektovali, byť byli různého věku i povah. Takže i za mě fajn oddechovka.

Sandalkar
02.02.2024 5 z 5

Prijemne cteni o divce, ktera dlouho nedokazala prekrocit stin sve milovane zemrele matky, ale nakonec se povedlo. Jemna romanticka linka. Ikdyz bych uvitala i vetsi prostor pro ni. Alex byl sympatak.

Petra-Nela
15.01.2024 5 z 5

Knihu jsem četla do výzvy, a zapomínala na můj roční pobyt v Bostonu, USA, kdy jsem byla Au pair a moje hostitelská rodina byly velcí čtenáři, tak jsem trávila hodně času v knihovně, i poslechem Audio Knih. Bylo to super.

Kristulda
20.12.2023 4 z 5

Taková příjemná oddechovka. Bylo to pěkné čtení, o lidech a jejich životech a tajemství, o boji za knihovnu, která pro všechny hodně znamenala. Hlavně to bylo o June, která se bála žít a nakonec svůj život žít začala.

Marika Vanova
05.12.2023 4 z 5

Milý příběh o zachraňování jedné knihovny a lidech okolo ní. Hezky se to četlo.

Jara.v
15.11.2023 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Do půlky mě to jakž takž bavilo, ale pak nabral děj nějaký zrychlený režim a konec. Pro mě oddychový průměr.

Katy_vKnihách
19.10.2023 3 z 5

Upřímně řečeno, kniha mě trochu nudila. Tematicky byla dobrá, spousta narážek na knížky, tak jak jsem si to představovala. Jen, já nevím, chtělo to trochu zábavnější zápletku. Děj se hrozně táhnul, protože se zabývá jen jedním a tím samým problémem. Ty postavy tam více méně nic jiného nezažívají, než že se snaží zachránit knihovnu. Takže za mě průměrné, ale kdo rád čte o knihách, tak si přijde na své.

Ivanule
27.09.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila,docela dost se tam mluvilo o knížkách a u některých jsem si říkala, jééé tu bych si mohla přečist:) Hlavní hrdinka měla pro mě super zaměstnání, i já sama knihy zbožňuju a pracovat v knihkupectví nebo v knihovně bych brala všemi deseti:), děj ubíhal i když v některých případech se to táhlo,ale za přečtení to stálo:)

knihovniceS
26.06.2023 4 z 5

Knihovna mého srdce
Na knihu jsem se těšila, ale začátek byl nezajímavý, pomalý , děj mě od dalšího čtení málem odradil. Ale miluji knihy, miluji knihovny, mám ráda knihovnice (vždyť jsem jedna z nich, i když až v důchodu), tak jsem vytrvala a v polovině se to zlepšilo, děj dostal spád a nakonec jsem byla i dojatá. Nevím kolik mám dát hvězd: začátek je na 3 a druhá půlka za 4. Tak jo, je to na 4 hvězdy a když vydržíte první půlku, bude se vám příběh líbit.

pajaroh
22.05.2023 3 z 5

Příjemná oddychovka s nepříjemně odhadnutelným dějem.

Doubravka1975
05.05.2023 5 z 5

Moc milý, oddechový knihomolský příběh.
Miluji knihovny a hlavně tu našu !!!

XenasChakram
06.02.2023 3 z 5

Kniha ve které se introvert a samotář vidí. Oddychovka. Necekejte od toho nic velkého. Ideální na proložení, když čtěte thrillery, válečné atd...

Zelený.úval
29.01.2023 3 z 5

Popravdě kniha mohla být tak o půlku kratší. Nápad na děj dobrý, ale bylo to podané trochu nemastně neslaně.

Ditules
30.12.2022 3 z 5

Pro všechny milovníky knih a knihoven... Milé.

SSTknihy
22.12.2022 3 z 5

Hezký příběh o tom, že když člověku opravdu o něco jde, stojí za to pustit se do boje, i když jsou šance na vítězství mizivé. Protože nikdy nevíte, kdy a v jaké podobě vám osud podá pomocnou ruku. June navíc zjistí, že má kolem sebe víc přátel, než tušila a že opravdu stojí za to občas vystoupit ze své komfortní zóny. Hvězda navíc je za všechny milovníky knihoven.

Petrasuvicka
19.11.2022 4 z 5

Popravdě nečekala jsem, že než o vztah půjde o komunitu a knihovnu. Alespoň to nebylo jako jiné romance, tedy úplně přes kopírák. Realne za 3.5*, ale jak se obecně ví, od pětky za desetinnou čárkou zaokrouhluje nahoru :)