Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem

Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419510/bmid_kniha-slou-pruvodce-pomalym-zivotni-Kvb-419510.jpg 4 41 10

Svět se zrychluje. Máme všeho čím dál víc a přeci jen nám pořád něco chybí. Lidstvo sužují stále nové civilizační nemoci a navzdory nevídanému materiálnímu blahobytu nám pocit štěstí proplouvá mezi prsty. Co s tím? Můžeme zpomalit. Pozvěme pomalost do svého života – šatníku, kuchyně, ložnice, nakupování, vyhazování i cestování. Ve SLOU najdeme, jak nechat pomalost prostoupit svou mysl a celé tělo. Zpomalte a možná zjistíte, že už máte vše, co jste hledali.... celý text

Přidat komentář

Kolaloka
07.06.2022 3 z 5

Vadilo mi popisování tzv. ženského principu (na tyhle stereotypy jsem fakt alergická), propagace "sockovitosti" a sklony k zvláštní ezo zasněnosti. Přesto jsem v knize dokázala najít něco zajímavého, i když pro mě osobně ne zas až tak nového.

Manifest blech
04.10.2021 5 z 5

Tak tohle je nejvíc. Je to cesta, ale úžasná.


LadyCotton
11.05.2021 4 z 5

Vůbec to není špatná kniha, i když je jasné že spousty věcí vám bude připadat divných popř. "to je snad jasné ne?". Líbilo se mi i grafické zpracování knížky.
Pokud velice často používáte věty typu "nemám čas/nestíhám" mohu vřele doporučit. Pokud to máte v hlavě a životě tak nějak už srovnané, kniha vás možná až zcela neosloví, ale i tak bych jí doporučovala si jí (alespoň) přečíst :-) protože každý tak nějak spěcháme a honíme se za něčím.

Libi.livres
18.08.2020 4 z 5

Knihu "Slou" jsem si pořídila jednak kvůli samotnému tématu, které mi je v dnešní až příliš uspěchané době blízké a sympatické, a potom z důvodu, že vlastním i předchozí knihy autorky, a sice Falešná Pařížanka 1 a 2, kde popisuje svůj život v cizí zemi a módu i z její sporné stránky.
Tato kniha zaujme už na první pohled krásným grafickým zpracováním, líbivými fotografiemi, lehkým ale přitom věcným textem a spousty jednoduchých a zároveň nosných doporučeních do života. Tyto dá se říci náměty na zpomalení a tím i zlepšení života se týkají všech jeho oblastí např. domova, práce, vztahu, oblékání, atd., a dají se nenásilnou formou aplikovat do života, protože to není nic komplikovaného, stačí jen mít chuť a vůli to změnit. Myslím, že v této knize si najde každý něco co ho zaujme a i kdyby změnil jen jedinou věc ve svém běžném životě či uvažování, tak stála za přečtení!

meluzena
15.05.2020 3 z 5

No, ne že by na tahle jednoduchá moudra nemohl člověk přijít sám za použití obyčejného selského rozumu - jenže třeba na takové přemýšlení nemáte čas (protože nežijete slow, ale fast nebo velmi fast), takže je fajn to mít na jednom místě pěkně shrnuté. Kniha je to spíše pro ženy, a to nejenom její grafickou úpravou - všechny utahané a vyšťavené čtenářky ji asi polknou jako hojivý balzám první pomoci.

Myšlenka SLOU je samozřejmě hezká a ušlechtilá, nicméně na její plošnou aplikaci je nás už na planetě asi moc (čím by se pak živili všichni ti výrobci, prodejci a marketéři cetek, které se musí rychle vyhodit a vyměnit za nové, že).
---
„Všichni po něčem toužíme, slepě za tím běžíme a neumíme být spokojeni tady a teď s tím, co máme, a s tím, co nemáme.“
---
„Pokud často říkáte, že už to nemůžete dál vydržet, je na čase zpomalit. Pokud potřebuje podpůrné prostředky, abyste vydrželi svůj vlastní život, je něco špatně.“

sporran
15.02.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Je zajímavé, jak jde životní styl "slou" aplikovat v životě. Při čtení jednotlivých kapitol zaměřených na módu, jídlo, domácnost, kariéru, ale i milování zjistíte důležitost zpomalení v životě. Každý si z toho, co nabízí autorka vezme své.

eva3992
24.11.2019 5 z 5

Průvodce pomalým životním stylem. Ve svém životě můžete zpomalit nejednu věc, ať už myšlení, jídlo, nakupování, módu nebo třeba milování. V Knize SLOU najdeme, jak nechat pomalost prostoupit svou myslí a celým svým tělem.
Po dočtení obou dílů knížky Falešná Pařížanka bylo jasné, že i tato kniha obohatí mou knihovnu. Názory Kamily Boudové se mi líbí a s většinou z nich se ztotožňuji.
Momentálně jsem v životní fázi, kdy jsem opravdu zpomalila a spoustu tipů, které najdete v knize praktikuji, aniž bych si to uvědomila. Ale k tomu, abych opravdu žila Slou mi ještě spoustu věcí chybí. A právě díky této knize si můžu urovnat myšlenky a postupně přidávat další činnosti k tomu, jak v dnešní době zklidnit.
Knížku doporučuji opravdu všem. Je dobré díky ní uvědomit si, jak fungujeme a co můžeme udělat, abychom fungovali lépe my i svět.

vladkamudrova
21.11.2019 5 z 5

Tato kniha mě donutila se zamyslet. Kam se pořád ženeme a za čím.. vždyť život je o něčem jiném ne.

Ďumbierka
12.11.2019 4 z 5

Výborná kniha. Myslím, že v dnešnej dobe, by mal po niečom takomto siahnuť každý, aj keď mu téma slow-living nie je vzdialená. Minimálne pohladí po duši ❤️.
Zrelaxovala som, urobila si čas na seba a síce sa takto snažím žiť, občas to ujde aj mne a opäť mi to pomohlo zvolniť.
Prišla mi do cesty v ten pravý čas.
A pre niekoho, kto má stále problém nájsť si čas na seba, na prechádzku, na to čítať knihy, či byť kreatívnym, tak toto je kniha, ktorú by si mal aspoň letmo prelistovať. :)

Adelix
04.11.2019 4 z 5

Pěkná kniha, hezké obrázky, pohodové zastavení. Je to takový manifest proti konzumu a rychlému životnímu stylu, mně se to líbilo.

Štítky knihy

ekologie životní styl

Autorovy další knížky

Kamila Boudová
česká, 1988
2017  62%Falešná Pařížanka
2019  80%Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem
2019  66%Falešná Pařížanka 2
2023  68%Krev s příchutí šampaňského

Kniha Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem je v

Právě čtených2x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst50x
Chci si koupit16x
dalších seznamech2x