Klub přátel hub

Klub přátel hub https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413746/bmid_klub-pratel-hub-g5Q-413746.jpeg 5 22 5

Podívejte se houbám pod klobouk! „Jmenuju se Élise a líbí se mi všechno, co je trochu zvláštní. Proto taky ráda kreslím houby. Chodím se svými dcerami na výpravy do lesa, kde je spolu hledáme a zkoumáme. A teď se můžete na jednu takovou expedici vydat s námi. Ukážu vám, že to jsou naprosto fascinující stvoření! Ani rostliny, ani živočichové: žijí ve své vlastní říši čítající miliony druhů nejrůznějších tvarů, barev, velikostí, vůní a pachů. Přidejte se k nám do klubu přátel hub!“ V tomto malém mykologickém pojednání nás kanadská výtvarnice Élise Gravelová zve na společnou procházku po lese, abychom s ní objevili ty nejkrásnější, nejpodivnější, nejvzácnější i nejlegračnější druhy hub. Ale nenechte se zmást, tahle knížka není atlas (důkaz: houby jsou v ní nakreslené s očima, a dokonce mluví). Élise je houbová fanynka. Houby prostě miluje a nadchne pro ně i vaše děti.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Mushroom Fan Club , 2018


více info...

Přidat komentář

cestina_s_linus
12.04.2024 5 z 5

Nádherná knížka, kterou doporučuji všemi deseti!
Tato uzounká knížečka je plná nádherných ilustrací, ale i důležitých informací! Kniha (zejména menším) čtenářům vysvětluje, co jsou to houby, jak se říká odborníkům na houby. Dozvídáme se, jakým způsobem houby sušit, které (ne)můžeme sníst apod.

O vtipné hlášky není nouze! I znázornění některých houbiček vykouzlí úsměv na tváři! Jde o prostředek, kterým lze nenásilnou formou do dětí dostat znalosti o houbách - a takové kousky miluji!

Na konci knihy je seznam vtipných názvů hub... některé jsou fakt FTIPNÉ! XD

BellC
08.05.2022 5 z 5

Bezvadná knížka nejen pro malé mykology. Náš kluk má teď houbové období a tohle je přesně ta knížka, kterou vám nebude vadit číst před spaním, i když pořád dokola - za 10 minut je sfouknutá. Je mi líto, že v češtině nevyšla většina jiných autorčiných knih, ilustrace jsou prostě překrásné a český překlad skvělý.


Broukodrak
16.09.2020 4 z 5

V této knížce jsou velice legrační ilustrace (autorka kreslí houby s očima a pusou), součástí je také malý atlásek hub. Někdy s maminkou zkusíme podle návodu udělat otisk výtrusů na kus papíru. V knize je i několik faktů o houbách - věděli jste, že houba sírovec žlutooranžový chutná jako smažené kuře???

whiolet
28.02.2020 4 z 5

Zajímavá dětská knížka,která se snaží malým dětem přiblížit svět hub. Moc nás to bavilo a navnadilo na houbaření v létě :)

Teckovana
25.10.2019 5 z 5

Výborná kniha pro malé houbaře a houbařky. Obrázky pobaví i o něco starší generaci.

Štítky knihy

houby pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

Elise Gravel
kanadská, 1977
2021  88%Mája a smraďoch z neznáma
2019  91%Klub přátel hub
2021  92%Padáme odsud!

Kniha Klub přátel hub je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x