Klonovat Krista?

Klonovat Krista? https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72294/bmid_klonovat-krista-vtK-72294.jpg 4 4 2

Je to největší záhada současného světa, nebo největší podvod. Krev Ježíše Krista a předměty s ní spojené nepřestaly od počátků hledání svatého Grálu po nejnovější pokusy genetické manipulace s údajnou krví Ježíše vzbuzovat v lidské fantazii ty nejbizarnější teorie. Je na Turínském plátně, rubáši z Ovieda a tunice z Argenteuil opravdu Ježíšova krev? Pokud jsou tyto posvátné předměty autentické, jak je možné, že se na nich uchovaly stopy bílých a červených krvinek. Patří skutečně Ježíši? A je opravdu možné využít je při současných možnostech vědy ke klonování toho, který na nich své stopy krve zanechal? Tyto otázky vyvstávaly před mýma očima, když jsem psal v roce 2004 román Jimmyho evangelium, příběh o honbě za člověkem, který měl být potomkem Ježíše. Nyní jsem se snažil na tyto otázky odpovědět v knize Klonovat Krista.... celý text

Fejetony, eseje Literatura naučná
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Cloner le Christ? , 2005


více info...

Přidat komentář

Šmíša
13.07.2012 1 z 5

Tuto knížku jsem si zakoupila a čas od času v ní zalistuju, když mne večer popadne "konspirační" nálada nebo lépe - když mě popadnou myšlenky na bejkárny. Z hlediska vědeckého, ač se nám autor snaží vnutit opak, nemá knížka hodnotu v podstatě žádnou. Nicméně dávám jednu hvězdičku.

Swatulkaa
26.03.2011 4 z 5

Pro milovníky Turínského plátna a zejména pro ty co se zajímají o to aby byla dokázána existence Ježíše. Kniha se opírá o spoustu experimentů a o klonování.