Klezmer - Cesta na východ

Klezmer - Cesta na východ https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44421/klezmer-cesta-na-vychod-44421.jpg 4 15 2

Pokud toužíte po silném příběhu a zároveň se chcete zasmát, rozhodně neváhejte a ponořte se do tajuplného světa židovských muzikantů. Vydejte se s našimi přáteli do dalekých krajin a zažijte dobrodružství, která vám vezmou dech. Klezmer-Cesta na východ je první ze tří volně navazujících dílů, jejichž dokonalé kresby Joanna Sfara váš zážitek zintenzivní a genialitu tohoto díla dvojnásobně podtrhnou.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Brána
Originální název:

Klezmer - I: Conquête de l'Est


více info...

Přidat komentář

Radimka
20.07.2023 1 z 5

Příběh bizarní partičky židovských muzikantů. V rychlosti jsem si ji přečetla a byla jsem z toho dost vyděšená. Asi to na mne bylo moc intelektuální.

trudoš
15.02.2021 4 z 5

Joann Sfar má zvláštní nadání pro komiksové umění. Dokáže rozesmát těmi nejjednoduššími vtipy a o chvíli později rozhodit nečekaně drsnou scenérií. Umí mluvit o „ničem“ stejně snadno jako o „něčem“, přičemž v obou případech má co říct. A to jsem se ještě ani nedostal k výtvarnému pojetí, se kterým by i avantgarda možná měla problém, přitom si na něj zvyknete během několika mála stran a pak už si nedovedete představit, že by příběh byl vyprávěn jinou formou.
Cesta na východ je toho všeho ideálním příkladem. Drama se tu střídá s komedií tak často, že si člověk po celou dobu není jist, jak k věci vlastně přistoupit. Každopádně se znovu podíváme do světa židovských tradic, kdy dokonale vynikají všechny ty protiklady věkovité moudrosti a zaslepené hlouposti. Autor přitom osnuje zápletku s lehkostí mistra, takže mu i odpustíte nedbalou kresbu, jejíž barevnou jednoduchost brzy přestanete vnímat. Pitomé je, že cesta hrdinů je příkře uťatá a dalšího dobrodružství se u nás asi jen tak nedočkáme.