Profesorova dcera

Profesorova dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176153/mid_profesorova-dcera-Fkj-176153.jpg 3 36 14

Dělí je třicet století, a přesto… se milují! Jak požádat o ruku slečnu Lilian, dceru profesora Bowela, když je člověk ztracen v mlhavém Londýně na konci 19. století, a mumifikovaný před třemi tisíci lety? No není to prekérní situace? Profesorova dcera je skvělá viktoriánská lovestory mladé dívky a mumií Imhotepa IV. Komiks vznikl ve spolupráci Joanna Sfara (text) a Emmanuela Guiberta (kresba). Přestože jsou oba komiksoví tvůrci v České republice již známými jmény, z jejich společné tvorby dosud nic přeloženo a vydáno nebylo. Profesorova dcera (1997) je tak první ukázkou jejich plodné spolupráce (např. komiksy Sardine de l\\\\\\\'espace, Les Olives noires). Nakladatelství Meander vydalo již všechny tři svazky Guibertovy Alanovy války a třísvazkového Fotografa. Profesorova dcera tak dotváří guibertovskou linii komiksové edice Pro Emu, ve které Meander českým čtenářům přináší nejlepší světové komiksy. Překrásnými akvarely vyvedený komiks je další originální ukázkou Guibertova kreslířského umění... celý text

Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Meander
Originální název:

La Fille du professeur , 1997


více info...

Přidat komentář

Knihotyna
04.06.2023 3 z 5

Tak tohle dílo byl bezva úlet :D.
Jedná se o komiks, který nás prakticky hodí do centra dění a musíme se rychle zorientovat. Není to však tak těžké, hlavními aktéry jsou - profesorova dcera (Lilian) a slavný egyptský vládce Imhotep IV.!
Egyptský vládce má jasno, Lilian se musí stát jeho ženou! Co na tom, že on je stará mumie a navíc majetek svého objevitele. A co si o tom budou myslet otcové obou hlavních postav?
Krátký komiks, který rozhodně nečekáte :D. Dvoření se britské královně opravdu pobaví :). A jak celé dílo skončí? Koukněte se po něm a zjistěte více. Já jsem takový konec možná čekala, ale to, jak k němu došlo by mě nikdy nenapadlo! :)

puml
11.08.2022

Tak tohle mi vůbec nesedlo. Kresba docela pěkná, hodí se k tomu obstarožnímu tématu, ale ten příběh je hrozná chujovina. Taková jako prvorepubliková estráda nebo groteska, ale věřím, že svoje čtenáře si to najde, já to ale nejsem. Nechávám bez hodnocení.


LimedkaMikki
05.07.2022 2 z 5

Kresba sice je pěkná, ale co se týče příběhu, zřejmě nebudu zrovna vhodná cílovka. Příběh je podivný a nedává smysl. V jednu chvíli si myslíte, že už to chápete a najednou zase se stane cosi divného. A zase. A zase.

Boboking
27.10.2020 5 z 5

Skvělý humor, to je primární na tomto komiksu. Čtenář je sice jako by vhozen do děje, ale pak je to úžasná, až absurdní jízda.

trudoš
22.03.2020 3 z 5

Máte-li rádi francouzský smysl pro nesmysl, s Joannem Sfarem nikdy chybu neuděláte. Profesorova dcera navíc nabízí zcela uzavřený příběh, který svou kresbou vyšperkoval Emmanuel Guibert.
Na mě osobně bylo jen té absurdity chvílemi zbytečně moc. Nejde ani tak o to, že by byla nepřehledná zápletka, spíš mi chybělo pochopení souvislostí, abych se trochu lépe orientoval v jednání těch kterých postav. Ono v jádru nejde o nic komplikovaného, střelená komedie o zamilované mumii v kulisách viktoriánského Londýna moc vysvětlování vlastně nepotřebuje, jenže v okamžiku, kdy tvůrci zcela opomíjejí charakterizaci postav, všechny ty humorné eskapády na mě působily málem až samoúčelně. Nic to však nemění na faktu, že jde o hrozně milé a zábavné vyprávění. A ačkoliv jsem hned po dočtení usoudil, že se ke komiksu nikdy nevrátím a zůstane zapomenut, ta bláznivá atmosféra a dokonalé výtvarné zpracování mě i po letech neustále přitahují. Okénko po okénku by stálo za to mít ho doma jako zarámované obrázky.

p3tris
06.08.2019 3 z 5

Vlastně je to milostný román z viktoriánské Anglie s tragickou kriminální zápletkou. A s mezigeneračními problémy mezi rodiči a ratolestmi. Ale také s dost bizarními postavičkami. I díky kresbě je to taková pohodová jednohubka, u které se párkrát usmějete, ale za týden už si na ní nevzpomenete.

Tomas@S
25.08.2018 3 z 5

Takova trochu ztrestena ptakovina, precteno za velmi kratkou dobu. Ale pobavilo to a ocenuju autorovu fantazii. Cekal jsem ze to je pokracovani neceho, jelikoz ten dej zacina tak trochu zvlastne jako by bez kontextu. Ale zrejme to je tak schvalne a soucasti pribehu :-)

Candide
30.06.2017

Zvláštní, groteskní, šílené, absurdní. Obvykle takovou kombinaci vítám, ale v tomhle případě mi vůbec nesedla. Neostré malby ve mně vyvolávají dojem uspěchanosti a odbyté práce, děj běžel kupředu vražedným (leckdy doslova) tempem a zároveň naprosto nesmyslným směrem. Raději se na tenhle komiks budu snažit co nejrychleji zapomenout.

MissBlack
17.09.2015 4 z 5

Taková milá, krásně ilustrovaná jednohubka.
Líbily se mi narážky na Angličany (Bartoloměj skákající pro královnu byl naprosto ukázkový :D), jejich zvyky - co bychom taky mohli čekat od Francouzů, že? :D

Locika
18.08.2015 2 z 5

Absurdní příběh, víc pro mě byla kresba.

Makrela Liška
19.12.2014 3 z 5

Pobavila sem se, ale od spojení Sfar a Guibert sem asi čekala něco víc, ne jen ztřeštěnou romanci o láskou vzkříšené mumii

liskarysava
12.05.2014 5 z 5

Vtipné a krásné ilustrace.

bibi.r
21.12.2013 4 z 5

"Viktorie, ženská! Napolsedy tě vyzývám přijmi moou ruku!" Tak takhle nějak žádá mumie Imothepa III. o ruku britskou královnu Viktrorii :D. To fakt pobavilo.

pikilo
29.10.2013

Je to parádní historický komiks pro děti :)

Štítky knihy

Londýn viktoriánská doba mumie

Autorovy další knížky

Joann Sfar
francouzská, 1971
2009  78%Malý princ (komiks)
2010  89%Malý upírek
2007  84%Rabínův kocour 1. - Bar micva
2013  69%Profesorova dcera
2001  91%Kačerovo srdce

Kniha Profesorova dcera je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst21x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x