Klášter nejsvětějšího srdce

Klášter nejsvětějšího srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356539/mid_klaster-nejsvetejsiho-srdce-wUs-356539.jpg 4 37 14

Mladý mnich Stibor žije v klášteře obklopeném toxickou mlhou. Strávil tu celý svůj život a stejně jako všichni ostatní věří, že mlha pokrývá celý svět. Jeho dny sestávají z práce a modliteb, ale nyní se dostává do věku, kdy mu jednoduchý klášterní řád přestává stačit. Jednotvárnost dění a řada podivných předpisů v mnišském životě jej přinutí hledat odpovědi a snažit se o změnu zavedeného systému. Podaří se mu rozbít jednotvárnost všedních dnů a vyjít za obzor?... celý text

Přidat komentář

666Jitka
27.01.2024 4 z 5

Velmi se mi líbila pochmurná a napjatá atmosféra obestřená tajemnem, která celým komiksem příjemně rezonovala. Námět není vůbec špatný a kam jinam umístit záhadu než do kláštera - skvělé to místo pro skrývání tajemství. Ponurou náladu příběhu podtrhuje skvělá rustikální kresba. Za mě velmi povedený počin.

zuzi1162
04.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Otevrene konce mi vetsinou nevadi, ale tady jakoby s toho chybelo vic. Chtelo by to pokracovani ... nebo aspon vedet, zda se pribeh pohybuje na urovni manipulace s lidmi v nejakem postapo nebo zda jde o neco s nadprirozenou podstatou.


vlkcz
19.07.2023 3 z 5

Těch aktuálních 71 % asi odpovídá. Přeci jen je vidět, že jde o školní práci. Graficky výborné, příběh by chtěl vypilovat a roztáhnout klidně na dvojnásobný rozsah. Takhle trochu nedotažené a zkratkovité.

denib
15.05.2023 5 z 5

První slovo, které mě napadá, je SUPER :-) Moc se mi to líbilo. Kresba, která mi nepřipadá vyloženě krásná, ale rozhodně zajímavá, oslovující, příjemná. A děj, který ve mně vzbudil takovou zvědavost, že jsem najednou byla na konci a nechápala, jak to :-) Vlastně doslova. Hltala jsem to tak rychle, že když přišel konec, jenom jsem nechápavě nakrčila čelo v domnění, že to vlastně nijak nedopadlo. Tak jsem se nadechla, prohlédla si ty poslední stránky znovu a lépe a ejhle. Ono to má vlastně konec dost jasný. A pro mě nečekaný. Jsem prostě nadšená.

Kikulka97
22.06.2021 4 z 5

(SPOILER) První, co mě zaujalo byla obálka i anotace a hlavně fakt, že se jedná o komiks v pevné vazbě (to se moc často nevidí). Po otevření mě trošku vyděsili "bílí zombíci" aneb čistě bílá barva u postav knížky, která výrazně kontrastovala z pozadím. Nutno podotknou, že na první pohled trošku divné, na druhou stranu praktické, postavy opravdu zaujaly. Nádherně kreslené bylo hlavně pozadí, pěkně zachycená architektura - to se musí opravdu vypíchnout!
Co se týče děje - velmi zajímavý nápad. Bohužel fáze tápání se vzhledem k vyhrocenému závěru poměrně dost táhla a člověk pořád čekal, co bude. Smutný byl ale fakt, že konec toho moc neobjasnil, naopak vyvolal touhu po pokračování. Otázkou však je, zda pokračování bude. Každopádně počin zajímavý, zápletka nevšední, otázkou však zůstává, co s dějem a postavami bude v pokračování (bude-li nějaké).

Spoiler!
Ano, lze se domnívat, že Stibor už klášter neopustí, na druhou stranu, myslím, že příběh by si zasloužil pokračování, kde by bylo alespoň nějak vysvětleno proč....

LordSnape
30.11.2019 3 z 5

Atmosférická post-apo jednohubka. Nic víc. Jako absolventská práce to ale muselo výrazně vyčnívat. Štěpánka je nadaná kreslířka, takže od ní očekávám do budoucna větší bomby.

Nelíísek
23.12.2018 3 z 5

Ponurá kresba obrázku byla skvostná, navíc to jen podtrhlo atmosféru příběhu, vše bylo tak skvěle nakreslené že by jste k tomu nepotřebovali ani text v bublinách a děj by jste pochopily.

Naopak mě celkem dost mrzí příběh, nebyl nějak blíže vysvětlen a byl ukázaná pouze jeden uhel pohledu.. ocenila bych kdyby aspoň na začátku či na konci byla nějaká stránka kde se vysvětluje "proč?"

Ale ještě jedno musím vychválit tu kresbu protože je skvostná!

Satan__666
24.11.2018

(SPOILER) Souhlasím s tím že příběh se dobře rozvíjí, je v něm napětí, ale ...

!!! SPOILER !!!
On ten konec není až tak moc otevřený (já jsem jím osobně dost znechucený), dobře se podívejte na Stiborův obličej na těch třech obrázcích vedle sebe a pak si vzpomeňte na lékařova pomocníka, na jeho obličej a na to, co mu mlha udělala s mozkem ...
Mám pocit, že to některým diskutujícím uniklo (jinými slovy, Stibor už kláštěr asi neopustí, možná zase někdo jiný).
SPOILER

Lenka.Vílka
12.10.2018 5 z 5

("When all they want is, For us to live in fear, How long can we hold on? Can we hold on?" ... Collide - Skillet)

Neskutečně uchvacující. Celým příběhem se táhne tajemství, co je venku. Jestli je něco jiného než klášter. A musím říct, že to co za ním je, mě překvapilo. Jakou autorka zvolí variantu. Je tam něco? Není tam něco? Celé mě to překvapilo.

SPOILER
Myslela jsem, že příběh bude končit v moment, kdy Stibor vyleze z řeky a kniha skončí jeho šokovaným výrazem při pohledu na stromy a oblohu. Ať si čtenář domyslí. Ale co následovalo potom, bylo neskutečný. Ale smysl to dává, v rámci prologu.
SPOILER

Kresba byla nádherná. Hned mě upoutala. Prostě se mojim očičkám hned zalíbila. Bylo to jiné a moc krásné.

Kniha má otevřený konec, který vás donutí přemýšlet a představovat si, co by mohlo být dál. Tak já určuji dobrý příběh. Když po dočtení o něm stále přemýšlím. A to se tady povedlo. Bude se to opakovat? Nebo Stibor zůstane tam, kde ho autorka nechala na konci? Pecka! Doporučuju!

Elsinor024
16.03.2018 3 z 5

Výborný nápad s tajuplnou mlhou a klášterem uvnitř. I když je život v klášteře vykreslen stručně pohledem Stibora, je to samé překvapení a napětí. Čte se to samo. Ale jak už tady někdo psal, trochu mi chybí dotažená pointa celého děje.
Chtěla bych si přečíst autorčin příběh "Strom", se kterým vyhrála první místo soutěže cz.komiks.13, kde se právě v hodnocení píše o dobrém odvyprávění příběhu a výrazné pointě.

marta14
12.03.2018 4 z 5

Komiksy se mi začínají čím dál víc líbit. Na tuto knihu jsem však narazila náhodně. Tento nápad na takový svět se mi celkově dost líbil. Jen by mě zajímalo pokračování...

FireOfFilth
15.12.2017 3 z 5

Na tento komiks od této české autorky jsem se dost těšil, ale po jeho přečtení mám rozporuplné pocity.
Nápad tohoto příběhu je skvělý, ale tak nějak mi přijde nedotažený. Zajímalo by mě, zda Štěpánka má další plány s tímto "světem". Pro někoho může ukončení tohoto příběhu stačit, ale já jsem bohužel takový, že mám rád dovysvětlení některých věcí, v tomto případě konkrétnější vysvětlení proč klášter vznikl atd atd.
Na konci mi jen vyzněla otázka, pokusí se Stibor znovu opustit klášter?
Kresba se mi líbila, Štěpánka si vytvořila velmi hezký osobitý styl, který určitě nemusí sednout každému.
Doufám, že se v budoucnu dočkáme dalšího zajímavého projektu této autorky, já se určitě budu těšit.
I přes menší zklamání tuto knihu doporučuji a hodnotím 3+.

Nevimm
25.11.2017 5 z 5

pecka..parádní atmoška

martinstefko
20.11.2017 4 z 5

Štěpánka Jislová převedla velmi dobrou práci a já jsem zvědavý, jak se jí bude dařit dál.

Štítky knihy

kláštery, opatství mnichové, mniši postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

2023  88%Srdcovka
2017  70%Klášter nejsvětějšího srdce
2023  79%Supro: Hrdinové na dluh
2019  71%Komiksodějky
2021  89%Přeřekadla