Klášter božích panen

Klášter božích panen https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284403/bmid_klaster-bozich-panen-r48-284403.jpg 3 15 8

Zkušená a oblíbená autorka historických témat nás zavádí do kruté doby 19. století. Strhující děj je inspirovaný skutečnou událostí a zaujme svou dramatičností a mistrovskou autorčinou vyprávěcí schopností, která se čtenáře hluboce dotkne a nabídne mu silný citový prožitek.

Přidat komentář

Smonca
18.10.2020 1 z 5

Hrozně mne mrzí, že nemůžu dát více hvězdiček, ale jinak hodnotit nemohu. Celkové pojetí knížky mi přijde jako promarnění příležitosti napsat fantastickou knihu. Příběh Barbory Ubrykové by si zasloužil lepší uchopení.
Nevím ani, kam by šla knížka zařadit, nebyla to ani literatura faktu ani historická detektivka ani červená knihovna... Prostě nejistá slepenina, která se ne úplně dobře četla. Také mi dost vadilo počáteční nedatování událostí, na obálce "román z dávné a kruté doby"... Fajn, tak středověk? Pak čteme o dělení Polska... no dobrá 18. století? Až na posledních stránkách se dozvíme dokonce i datum narození nešťastné hrdinky a šup, jsme v polovině 19. století... To mi nepřijde až tak dávná a krutá doba... Dočetla jsem, ale jen proto, že pršelo a knížka má 180 stránek...

daza.dt
05.11.2019 4 z 5

Asi jsem od knížky čekala více, ale jak autorka sama píše - dozvědět se více informací bylo téměř nemožné - kupodivu se s ní v Polsku na toto téma moc nikdo bavit nechtěl. Čekala jiné zpracování - chvíle mi to přišlo zmatené a ne moc jasné. Opět vyděsilo co je možné udělat člověku pro peníze.
díky knize si pak člověk alespoň začne hledat i další informace
https://bulvarnihistorie.cz/skandaly/zenu-jeptisky-zazdily-a-veznily-po-21-let-zachranila-ji-alzbeta-bavorska/


Arev122
27.11.2018 1 z 5

Mám ráda knihy dle skutečných událostí, ale tato kniha mě dost zklamala, měla jsem pocit , že čtu špatně napsanou červenou knihovnu.

rozvera
04.05.2017 4 z 5

Jakékoliv ideály se daly a dají zneužít ve jménu kteréhokoliv boha, ať nebeského či světského a v jejich jméně páchat zvěrstva. Dobře napsaná novela, ale moc optimizmu čtenáři nepřináší.

marimari
25.01.2016 5 z 5

Historie mne zajímá a pokud je příběh psaný podle skutečné události, tím víc. Je alarmující, čeho jsou lidé ve jménu něčeho schopni udělat ! Spousta toho se děje pořád a ostatní se toho přímo nebo nepřímo účastní. Kniha určitě zaujme.

Dannielle
06.10.2015 5 z 5

Mě to naopak přišlo jako velmi zajímavé čtení. Nehodnotila jsem ani tak způsob jakým byla kniha napsaná. Ale především její děj. Je naprosto hrůzné jak takzvané nevěsty Kristovi ,které se stále jen zbožně modlí a šíří lásku. Jsou jen hrůzné vraždící bestie. Cožpak se vůbec nebojí božího hněvu? Stačí párkrát odříkat ,, zdrávas" a je vše odpuštěno.

me.odstiny.knih
29.08.2015 1 z 5

Knížka si zaslouží jednu hvězdičku a to za snahu autorky něco napsat. Knížka mě zklamala a přitom podle námětu jsem čekala, že to bude zajímavé čtení.

orinka3
13.06.2014 1 z 5

Autorka se o něco snažila, ale snaha vyšla naprázdno. Román je psán podivným jazykem, který má patrně navodit atmosféru doby - nemůžu si pomoci, začla jsem číst, potom listovat a nakonec knihu odložila. Připadá mi především falešná.