Kláru si chce koupit každý

Kláru si chce koupit každý https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519528/bmid_klaru-si-chce-koupit-kazdy-F29-519528.png 4 35 25

Ženská vnitřní síla se hravě vyrovná té mužské, ale dokáže čelit všem nástrahám života i mladá dívka? Napínavé vyprávění na motivy skutečných lidských osudů. Příběh Kláry nás postupně zavede k mnoha traumatickým prožitkům, se kterými je v rané dospělosti konfrontována. Zdánlivě běžný život studentky se během krátké chvíle obrátí v tvrdý boj o čest, hledání smyslu života a odpovědi na filozofické otázky kladené lidstvem od počátku jeho existence. Naše hrdinka musí čelit problémům rodinných vztahů, partnerské nevěře, znásilnění či prostituci. A díky dalším postavám, které ji v příběhu doprovází, bude výčet citlivých témat ještě delší.... celý text

Přidat komentář

marketa9239
18.03.2024 5 z 5

Jak lehce dokážeme odsoudit někoho koho neznáme? Kde je hranice mezi tím být dobrý a zlý? Jak se popasovat s těžkostmi, které nám život přináší? Co nás čeká po smrti? Proč děláme závěry u situací o kterých pořádně nic nevíme?

Tato útlá kniha obsahuje jeden příběh ale velkou spoustu moudrých vět.
Občas jsem se v ději zasekla, je zde dost zvratů a některé počínání postav je velmi zvláštních. Velmi se mi líbili otazky v knize kladené, které mne nutili i dost přemýšlet nad životem.

Knihu jsem.jiste nečetla na posled, ihned si ji objednávám a věřím, ze při dalším čtením mi kniha ukáže zase něco jiného.

"Máme plnou hubu keců o lidství, ale čím dál sofistikovaněji se dokážeme masově zabíjet."

"Když se mi totiž v životě
přihodilo něco zdánlivě špatného, často se později ukázalo, že
mě to něčemu naučilo, nebo rovnou posunulo ke štěstí.
A když ne, tak potom je nutné uvažovat proč se to stalo. Pokud
totiž nepochopíš, proč se ti tyhle věci dějí, budou se opakovat až
do tvého zmaru."

"Nikomu nezačinej
pomáhat kvůli falešné touze zavděčit se Bohu, protože on má
obličej rozdělený na dvě zcela opačné půlky. Takže pokud chceš
pomáhat chudobným a trpícím, tak jenom s myšlenkou dostat
lidstvo do bezpečného středu, ne sebe do ráje."

lulucinax
27.01.2024 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, že kniha je napsána spíše pro mladší, ale pak děj nabral úplně jiné obrátky. Klára je mladá žena, která to nemá a neměla jednoduché a držela jsem ji palce, aby získala, po čem touží - lásku.
Je to silný příběh, který mě přinutil k zamyšlení. Některé části byly až filozofické. V knize je několik momentů, které mě šokovaly, a které jsem opravdu nečekala.


kramlinka88
04.01.2024 5 z 5

Musím říct, že já osobně anotace většinou nečtu, buď mě zaujme obálka, nebo doporučení někoho jiného :)
V tomto případě to bylo oboje :)

Na začátku knihy vidíme takový ten klasický trojúhelník jeden muž chce ženu, ta chce ale jiného muže....můžeme věřit všemu co vidíme? Nebo věci nejsou vždy tak, jak se můžou na první pohled zdát?

Klára je velmi zajímavá postava, která nás samozřejmě provází celou knihou :) Nemá lehký osud, ale chvilkami jsem si říkala, že kdyby se zachovala malinko jinak, víc věřila sama sobě, než nějakému bastardovi, mohl se její život ubírat úplně jiným směrem, ale člověk míní, život mění...

Kniha je prošpikovaná nádhernými myšlenkami a životními filozofickými moudry, které by se mohly zdát jako klišé, ale pro člověka, který už má v životě něco za sebou, to klišé opravdu není :)

Neměla jsem žádné očekávání a dostala jsem knihu, která se nečetla snadno, právě proto, že obsahovala tolik věcí k zamyšlení a já za to autorovi velmi děkuji :) Člověk občas rád sklouzne k životnímu stereotypu a je fajn, když ho z něj dokáže něco zase vytáhnout a srovnat si priority :)

„Když se mi totiž v životě přihodilo něco zdánlivě špatného, často se později ukázalo, že mě to něčemu naučilo, nebo rovnou posunulo ke štěstí. A pokud ne, tak potom je třeba uvažovat proč se to stalo. Pokud totiž nepochopíš, proč se ti tyhle věci dějí, budou se opakovat až do tvého zmaru."

„Lidé nám nastavují zrcadla nás samých, takže se nemůžeme zlobit na to, co v nich uvidíme. Ten padouch, na kterého hledíme, jsme my, ale nám to samozřejmě nedochází..."

JanaŠamšová
15.12.2023 5 z 5

"Nic v životě není zbytečné, pokud to vedlo k tvému pochopení."
Ženská vnitřní síla se hravě vyrovná té mužské, ale dokáže čelit všem nástrahám života i mladá dívka?
Tato kniha mě doslova dostala svými hlubokými myšlenkami, ve kterých je kus pravdy, životní moudrosti, pochopení smyslu života. Studentka, které se, díky jedné hlouposti, změní život hledá co nejrychlejší východisko. Každé setkání lidí v této knize je zásadní, každý čin má svůj následek. A ne jinak je tomu i v reálném životě.
Kniha je nevšedním zážitkem, je skandální, poučná a také nadějeplná. Čtěte pozorně!

adela.hol
23.11.2023 1 z 5

Dvacetiletá Klára se v rozrušení dopustí chyby, po níž zjistí, že její přítel Lukáš není žádným princem. A že pokud chce jednou zase v klidu žít, musí protrpět nejeden ponižující moment. Stává se loutkou v Lukášově hře, ale i dalších postav. Je využívána pro zajištění štěstí jiných a přitom sama si projde tím nejhorším, co se ženě může stát. Pomůže jí někdo znovu najít smysl života?

Dle anotace jsem čekala silný příběh, ze kterého si něco odnesu. Tématy na to kniha aspirovala. Bohužel zpracováním se na mě příběh nepřenesl.

Za prvé mi čtení ztěžoval text a jeho špatná korektura. Jedna postava se vyjadřovala v několika odstavcích, a tak jste si museli hlídat, kdo zrovna mluví. Střídala se ich a er forma, stejně tak postavy ve vyprávění v průběhu kapitoly.

Bylo tu postavy, které si odbyly svou část a víc se už neobjevily. Občas bez vysvětlení vzájemných vztahů s jinými postavami. U postavy Lukáše jsem nedokázala uvěřit, že by po tom všem nechal Kláru jen tak být. A že ona by po se traumatizujícím zážitku obrátila zrovna na Karla, kterého vůbec neznala (když pominu tu dovolenou). Jednání Kláry za mě bylo ve spoustě situacích nepochopitelné. To samé u Karla, kdy moje vize pokračování rychle vzala za své. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se jejich vztah měl takto extrémně proměnit. Navíc předcházející i následující scény si právě v tomto novém vztahu neumím v reálu představit.

Je dobře, že autor na spoustu vážných témat upozornil. V některých momentech nebo tvrzeních jsem s ním musela souhlasit. I filosofické myšlenky v druhé části knihy byly zajímavé. Ale jako celku tomu hodně chybělo. Už i jen tím, že o hlavních tématech se jen mluvilo a já se pak nedokázala do postav vcítit, sžít se s nimi a sdílet s nimi jejich bolest a utrpení.

Je to samozřejmě můj subjektivní názor a už jsem na knihu viděla spoustu nadšených recenzí. Třeba vám sedne a nebudete chápat, kde já viděla problém. Budu jedině ráda, že v knize objevíte to, co já nenašla.

1,5*

Monuschka
19.11.2023 5 z 5

5/5
Této knize opravdu tleskám. Za mě je opravdu skvěle zpracována. V podstatě je plná zvratů a aha momentů, které bychom asi nečekali. Oblíbíte si postavu, litujete ji a najednou ups! Cože to udělal?! A "natošup" tu postavu nesnášíte. Hlavní hrdinka Klára zde opravdu draze pyká za chybu, kterou udělala. A konec, který se zdál, že bude happyendem, mě rozsekal...
Celý příběh se odvíjí různými zvraty, které spolu vzájemně souvisí a jsou navíc i dokonalým životním poučením a naše vzájemná zrcadla. Je to osobní rozvoj formou příběhu. Obrovské množství myšlenek, velká zamyšlení se nad životem...
A nějaké ty chybky, které v knize jsou, mě nijak nepohoršily. Pro mě má kniha obrovskou hloubku a to má pro mě větší význam. A jelikož se otázkami osobního rozvoje zabývám už pár let, o to lépe se mi kniha četla. Člověk už rozumí tomu, co kniha má předat a znovu a ještě více si to zvědomí... Moc knihu doporučuji, ale to poselství, které kniha má, ne každý pochopí... Ale na vše je vždy ten pravý čas.
Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala díky štafetě a děkuji Jitka Dudychová a autorovi Heliodor Šimanik Kniha je již na cestě ke mně přímo od autora, neboť tuto chci mít ve své knihovně. Podpořila jsem ji i koupí e-knihy.

TerkinKnižnySve
07.11.2023 4 z 5

Na želanie Autora si púšťam pieseň Petra Muka - puk srdce a stien, dobre reven lebo Peter Muk bol pán spevák.

Ale poďme k recenzii, ktorá mi da troška zabrať a pri tejto piesni ešte viac.

Klára, dievča, ktoré nemá vôbec ľahký osud, prešla si svojím pri čom bohužiaľ padla do osidiel bieleho trhu, totálneho podrazu a naopak i nesmiernej láske, ktorú jej dal "otec" , príbeh bol krásny smutný a veľmi poučný, niektoré významy ukryté v knihe boli nádherné, iné - kôli ktorým nakoniec sú len 4 boli v poslednej tretiny knihy, ktoré sa mi čítali veľmi ťažko pretože ja tieto hodnoty a závery absolútne neuznávam. Ale to je predsa na každom jednom z nás čo a s čoho si berie svoju životnú filozofiu.

Každopádne ďakujem za túto knihu bola výborná a ďakujem za pieseň o ktorej som nemala ani poňatie že existuje

beata9124
30.10.2023 5 z 5

"Myslím si, že za nevěrou bývá často ukryta obyčejná lidská touha žít. Touha aspoň na chvíli prožít krásný okamžik. Marná snaha v osamělé duši zachytit kousek štěstí a uchovat si ho co nejdéle to půjde..."

Táto útla knižka je plná hlbokých myšlienok o živote, o túžbach a o trápení. Klára bola pre mňa symbolom utrpenia a odpúšťania.

"Proč musí všechno skoncit tak hrozným způsobem? Lidi se buď spálí, nebo uhnijí, stejně jako ty stromy. Jaký to má všechno smysl, když takto skončíme?"

Kniha je zrkadlom dnešnej spoločnosti plnej egoistov, ľudí, ktorí neberú ohľad na nič a na nikoho. Žiaľ, je to zrkadlo, ktoré nám autor @heliodorsimanik nastavuje.
Dievča, ako Klára, onálepkovaná spoločnosťou, nemá veľa možností na vnútorný rast. Veľmi som ju ľutovala, priala som jej milujúcu rodinu a priateľov. Ten koniec autor zvládol bravúrne.

Určite si ju prečítajte, keď sa vám dostane do rúk.
Ja jej dávam

Vjeerus
22.10.2023 odpad!

Ráda bych řekla, že mám s knihou jen jeden zásadní problém, ale bohužel jich je tolik, že se mi sem snad ani nevejdou.
První, a ten největší, je špatná (nebo žádná?) betace/korektura, protože přímá řeč jedné osoby se opravdu nerozsekává na dva a více odstavců, bez ohledu na to, kolikrát je monolog přerušen upřesněním pocitů či pohybu. Ve chvíli, kdy je takto mluvících osob víc, vznikají zmatky a já musela doslova každou stránku číst víckrát, abych se pokusila odhadnout, kdo mluví.
Postavy. Já jim prostě nevěřím, nechápu a neznám je. Pominu fakt, že dostáváme hromadu osob, které zdánlivě budou mít nějakou roli v osudu Kláry, abychom zjistili, že jsou padesátistránkové křoví, které se prostě vypaří. Vztahy mezi postavami pro mě nejsou uvěřitelné, protože kromě logického uspořádání partner-partnerka a rodič-dítě v knize nevidím žádné budování mezilidských vztahů, jako je třeba přátelství. To se najednou ze strany na stranu dozvíte, že ta šedá postava v pozadí je kamarád, který splní úlohu a zase se po něm slehne zem.
S tím úzce souvisí emoce, kterých jsem očekávala opravdu hodně, vzhledem k těžkým tématům. A opět jsem je nedostala. Traumatický zážitek byl useknut před začátkem a pojmenován o čtvrt knihy dál a já nemohla s hrdinkou tu bolest nijak vstřebávat. A když už došlo na svěřování, vše bylo shrnuto do věty, že si své trápení a bolesti všichni řekli. Tím se pro mě všichni stali strašně neosobními a cizími.
Příběh s obřím potenciálem, na jehož pro mě nejzajímavější část jsem čekala 140 stran. Neříkám, že jsem s tou filozofií souhlasila, ale jako pohled na myšlení jiných rozhodně zajímavý. A se závěrem té rozmluvy jsem dokonce i souhlasila. Ale dostat se tam bylo příliš dlouhé a úmorné, když jsem se musela potýkat s výše popsaným a dále pak na můj vkus s nadužívanými zdrobnělinami, nelogičnostmi, jako teleportace postav, bezproblémový exhibicionismus sexuálně zneužitých postav, který ke konci začal zavánět nějakou hippie sektou se zenovým mistrem v čele, vysokými finančními transakcemi u běžných lidí bez nějakého šťourání bankou (kde obyčejná studentka legálním způsobem přijde ke statisícům ze dne na den?) nebo věřící křesťanka s tak otevřenou myslí, sexuálním apetitem s muži na jednu noc a přijmutí reinkarnace během jednoho kraťoučkého rozhovoru.
Za sebe tedy kvůli zmíněným neduhům nedoporučuji.

Kiksi007
20.10.2023 5 z 5

Recenze na mou dvacátou třetí štafetu
Knížka je skvělá obsahuje mnoho myšlenek k zamyslení o životě, sám nad sebou i světem tahle knížka mně dala hodně do života
Příběh vypráví o dívce jménem Klára která se musí nedobrovolně živit striptýzem a projde si mnohými těžkostmi života. David je spolužák ze střední a nabídne jí obchod, že se náhodně seznámí v Chorvatsku a zamilují se do sebe. David bude vše hradit a Klára je ráda, že většina dluhu bude splacena a nemusí už tolik striptýz dělat. Na dovolené je s maminkou a tam se seznámily s jedním českým párem. Klára měla za úkol svést Karla manžela Jany se kterými se seznámily na dovolené. Jana je přistihla a požádala o rozvod jen to není tak jak to vypadá. Karel Kláře nabídl, že bude rád jejím otcem kterého v životě neměla. Můžu jen říci, že příběh bude mít zajímavý konec pokud chcete vědět jaký neváhejte si knížku přečíst
Za štafetu děkuji @dudychovajitka která jí uspořádala a @heliodorsimanik děkuji za zajímavý příběh který napsal a dal mně tak možnost se podívat na svět jinýma očima @bookla.cz že knížku vydali.
#stafetovyzavislak
#autorskastafeta

ctenislucy
15.10.2023 5 z 5

Nejdříve bych chtěla poděkovat autorovi za možnost si tuto knihu přečíst. I když obvykle tento žánr nečtu, kniha mě mile překvapila, a jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

To, co mě opravdu na knize uchvátilo, je schopnost nás čtenáře nutit k zamyšlení nad našimi životy a rozhodnutími. Klára, hlavní postava, mě oslovila už od začátku a upřímně jsem jí fandila. Věřím, že mnoho lidí se v ní najde a bude ji podporovat. Její příběh, ovlivněný jedním špatným rozhodnutím, nám připomíná, jak život může být těžký a nepředvídatelný.

Při čtení jsem prožívala spoustu různých emocí. Kniha mě pohltila hned od začátku a držela mě až do poslední stránky. Kniha je velmi čtivá, a hlavně vás bude zajímat, co se dalšího může Kláře stát a jak se s tím vyrovná a autor opravdu umí vyprávět příběh – s hlubokými myšlenkami a překvapivými zvraty, které mě překvapily. Zpočátku to vypadalo jako obyčejný příběh, ale nakonec jsem zjistila, že má mnohem víc co nabídnout, než jsem čekala.

Od poloviny knihy je děj trochu pomalejší, ale zároveň tady začíná filozofická část, a jak jsem již psala – přinutí vás to zamyslet se nad životem. V některých částech mi to otevřelo oči.

Jediné, co mi na knize vadilo, bylo to, že autor přeskakuje mezi myšlenkami několika postav. Mně osobně více vyhovuje, když je to vždy rozdělené.

mstychov
06.10.2023 3 z 5

Předně bych chtěla říct, že jsem se s knížkou tohoto typu ještě nesetkala. Od začátku byla čtivá, ale jak už se psalo ve více recenzích, od půlky už byl děj pozvolnější.

Knížka je po technické stránce zpracovaná jinak než většina knih. Autor na jedné stránce skáče do hlav i několika postavám, což já osobně vnímám negativně. Každopádně rozumím tomu, že celá knížka byla braná jako originální a jiný nápad.

Hlavní hrdinka se jmenuje Klára. Na začátku se s ní setkáváme na dovolené s maminkou, kde potkává partu kluků, se kterými se skamarádí. Od této chvíle se děje sled překvapujících událostí. Dozvídáme se, za jakých podmínek se Klára na dovolenou dostala a další a další situace, které jsou pro děj důležité.

V knížce najdete spoustu mouder. Já s většinou z nich naprosto souznila a našla si v nich to své. Konec byl překvapivý. Celkově byl pro mě příběh nečekaný a zajímavě pojatý.

Oblíbená věta z knihy:
Plameny lásky jsou hřejivé, ale ona musí počítat s tím, co dokážou způsobit.

nela3812
03.10.2023 2 z 5

První polovina knihy se četla úplně sama. V ději bylo sice několik věcí, nad kterými jsem kroutila hlavou, ale relativně to dohromady dávalo smysl. Předpokládám, ze účelem bylo především šokovat, nikoliv dlouhodobě zaujmout čtenáře. Ve druhé polovině se to zlomilo. Několik desítek stran bylo dlouhé ticho a moc se toho nestalo, až najednou další šokující zvraty, kterých bylo požehnaně. Na jednu knihu o necelých 200 stranách toho tam na mě bylo prostě moc.

Autor slibuje, že má kniha poselství. Já ho tam bohužel neviděla. Bylo tam toho tolik, že netuším, co z toho všeho bych měla jako poselství vnímat. Vražda, znásilnění, autonehoda, vydírání, striptýz, prodávání vlastního těla, zvláštní rodinné vztahy, náboženství, poselství, souhra temna a světla. Na pouhých 200 stran ej to opravdu až příliš různých faktorů, které příběh ovlivňovali. Ano, život se s některými z nás prostě nemazlí, ale čtenář chce mít v příběhu alespoň nějaký přehled.

A kolem výše zmíněného byla jen bezemociální omáčka. Pokud už jste si přečetli nějaké recenze nebo přímo knihu, tak si možná budete myslet, že nemám soucit s Klárou. Ale to ne. Je jen nefandím tomuto příběhu a především tomu, jakým způsobem se snaží být prodán. Údajně se má jednat o osudy skutečných lidí, inspiraci skutečnými událostmi, ale o to víc nepravděpodobné mi všechno připadá.

Dle slov autora se v knize údajně najde každý, kdo si prožil nějaké trauma. Kdo žádné neměl, pravděpodobně příběh nepochopí. Troufám si říct, že jsem toho prožila dost a některé zážitky skutečně nebyli pěkné (jsou dokonce i v knize zmíněné), a já přesto celkový příběh nedokážu uchopit.

Kniha má z 90% pozitivní ohlasy, pokud vás tedy zaujala, tak jen do ní. Já za sebe jí doporučit nemohu.

Hodnocení: 1,5/5

lps-naomi5454
07.09.2023 5 z 5

Kláru si chce koupit každý Nejdříve chci poděkovat autorovi za příležitost si tuhle knihu přečíst, protože jinak bych se k ní asi nedostala. A to by byla velká škoda. Jsem ráda, že jsem si tuhle knihu přečetla, protože rozhodně má co předat. Nejvíce bylo úžasné jak samého čtenáře nutí se zamyslet sám nad sebou a vlastním životem. V některých směrech mi i otevřela oči. Konec mě naprosto dostal a tahle kniha mi ještě dlouho zůstane v hlavě. A ještě dlouho budu přemýšlet nad tím co jsem se tam dočetla a nad vlastním životem. Kniha vypráví o Kláře, která měla a má těžký život. A i přesto co ji život všechno hodil pod nohy, ona se musí zvednout a najít cestu ke štěstí. 5/5 Rozhodně doporučuji všem!

PosPol
29.08.2023 4 z 5

(SPOILER) "Myslím si, že za nevěrou bývá často ukryta obyčejná lidská touha žít. Touha alespoň na chvíli prožít krásný okamžik. Marná snaha v osamělé duši zachytit kousek štěstí a uchovat si ho co nejdéle to půjde".

Sofistikovaný příběh Kláry, které se díky jednomu špatnému rozhodnutí a pár vteřinám obrátí život vzhůru nohama. Ocitá se před nelehkými rozhodnutími a poznává i odvrácenou tvář života.

Kniha, která donutí zamyslet se nad vlastním životem, zda se mám opravdu tak špatně, jak si někdy myslím. Kniha, ve které hlavní hrdinka prochází složitými rodinnými vztahy, zakusí znásilnění i prostituci. Kolik je na jednoho člověka moc? A proč se mu to děje?

Autor si pohrává s myšlenkou dobra a zla stejně zdatně, jako si hraje se čtenářovou myslí. Podobný výjev lze spatřit například když si dravá kosatka hraje s nebohým tuleněm. Bravurně provázaná zápletka, až se mi nechce věřit, že jde o prvotinu, protože každá moje otázka a zdánlivá nesrovnalost byla vysvětlena a mně tak zůstala jen vytřeštěná očka.

Kromě popisu tvrdé životní zkoušky Kláry je kniha plná myšlenek o lidství, se kterými se ztotožňuji a bylo až mrazivě děsivé číst své vlastní názory na papíře od někoho jiného. Příběh je navíc o to ponurejší, když si přečtete, že autor vystupující pod pseudonymem píše na základě vlastních zkušeností. O to více mnou poselství knihy rezonuje.

"Máme plnou hubu keců o lidství, ale čím dál sofistikovaněji se dokážeme masově zabíjet. Dnes stačí ležet na gauči, zmáčknout jedno tlačítko a roztrháme Zemi na kusy. Obrovská změna oproti době, kdy jsme v ruce drželi pouze meč, ale já v tom nevidím žádný pokrok z hlediska lidského myšlení."

Děkuji za štafetu u Jitka Dudychová, na knihu bych jinak nenarazila a to by byla věčná škoda! Jedinou výtku bych měla k množství metafor a filosofie v poslední třetině, ale to je čistě subjektivní pocit netrpělivého člověka, co chce všechno znát hned... Hodnotím 4/5 a rozhodně dejte knize šanci, je skvělá!

Erinyie
22.08.2023 5 z 5

I když se nikdo nemůže vrátit a vytvořit zcela nový začátek, každý může začít teď a vytvořit zcela nový konec.

Jako první bych chtěla poděkovat autorovi za možnost si jeho knihu přečíst - děkuji.

Nic na tomto světě není trvalé, a nic není tak jak se na první pohled zdá..

Kniha nás hned na prvních stránkách vtáhne do děje, postupně se seznamujeme s Klárkou a její momentální životní situací a s jejím vnitřním plánem jak se sama se sebou vyrovnat.

Klárka jako hlavní hrdinka mi byla velmi sympatická již od prvních stránek a velmi jsem ji fandila, myslím si že mnoho z nás se v ní uvidí a bude ji vnitřně fandit a uroní slzu při jejím boji s rozmary osudu.

Jak již to bývá pravidlem člověk míní a život mění i tady si na nás autor připravil hned několik zvratů, ony životy mnoha z nás jsou propojeny více než si myslíme a pan autor to v knize krásně poukázal, člověka to nutí se pozastavit a zamyslet se nad svým vlastním životem.

Jak plynou stránky a příběh ubíhá a Klára se prokousává svou minulostí která na ní pokukuje zpoza každého rohu přichází chvíle kdy si i ona může říct - zvládla jsem to, v každé ženě je síla kterou ani samy nevíme že máme a je až překvapující co žena dokáže zvládnout a obětovat.

Skvěle sepsaná kniha s hlubokými myšlenkami, jsem velmi ráda že se tato kniha dostala do poliček knihoven a knihkupectví, autor má příjemný styl psaní který mi sedl kniha se četla krásně a i slzička ukápla - děkuji za tuto knihu

Alpasstyle
21.08.2023 5 z 5

Život rozhodně není bez mráčků a člověk neustále na růžovém obláčku.... Ani tato kniha není černá nebo bílá, ale má své dobro i bolístky.. Vše kolem nás je neustále v procesu a proměnné.. a vždy záleží na úhlu pohledu a tím dáme svému světu i směr.

Kniha Kláru si chce koupit každý ve mně zkrátka zanechala spoustu dojmů, které budu ještě chvíli vstřebávat. Příběh nikde nestojí, ale neustále se rozvíjí a proměňuje.

Při čtení jsem se sama sebe ptala, co by bylo kdyby se Klára rozhodla udělat něco jinak. Jenomže kdyby ano, osud by jí možná nepřihrál do jejího světa takový poklad, který nakonec pro svou duši získala.

Byl to neskutečně krásný a dojemný příběh, od kterého jsem na začátku vůbec netušila co čekat. A vlastně jsme to nevěděla ani při samotném čtení... škoda, že uplynul tak rychle. V některých směrech mi i otevřel více oči a dodal nový pohled..a vážně mě na konci mega dostal!! Touhle knihou budu ještě nějakou dobu žít.

Za knihu a čtecí zážitek s velmi strastiplnými cestami děkuji samotnému autorovi

Linda.Dvorakova
17.08.2023 5 z 5

Po přečtení ukázky jsem od knihy zas tak moc neočekávala, ale opak byl pravdou! Kniha je velice čtivá a okamžitě vytáhne do děje. Co kapitola to zvrat, místy změní i pohled na předchozí děj, činy a události osob příběhu. Žádné zbytečné zdlouhavé texty okolo, o ničem. Příjemný prostor na fylozofii, která přiměje čtenáře k zamyšlení a je přesně tam, kde má být. Naprosto nepředvídatelné a nečekané zakončení. Knihu můžu opravdu doporučit.

Jidu
10.08.2023 5 z 5

Myslím, že je lehce dobře, že jsem před čtením neviděla anotaci. Asi bych se bála, že půjde o velmi feministické dílo, a to já nemusím. Nicméně tato kniha mi dala úplně něco jiného.

Klára měla a má těžký život, vůbec se s ní nemazal, a ona musí zvednout hlavu a hledat tu nejlepší cestu ke štěstí. Postupně na ní potkává lidi, kteří ji radikálně změní život. V každém slova smyslu, dobrém i zlém.

Tato kniha obsahuje neskutečnou moudrost, cit a ukázku, že i když je člověk někdy temný, tak to neznamená, že je zlý. Zároveň to není jen oslava ženského pohlaví a ženskosti, neuráží se zde muži, toho se vážně nemusíte bát.

Zkrátka a dobře vám Klářina cesta otevře oči, něco vás naučí, v něčem vás poučí a zaručeně vás dojme. Je to nádherná kniha a nemám co vytknout.

Doporučuji na 100%

kattykitty5451
10.08.2023 5 z 5

Dakujem za moznost si precitat v ramci stafety , tento pribeh ma dostal , Klara ,mlada zena ,slecna miestami by som povedala dievca , kniha precitany jednym dychom i ked koniec bol aj amsutny aj na zamyslenie ale jednoznacne odporucam

Autorovy knížky

2023  81%Kláru si chce koupit každý

Kniha Kláru si chce koupit každý je v

Právě čtených2x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce35x
Chystám se číst22x
Chci si koupit12x