Hlboké rany

Hlboké rany https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223934/bmid_hlboke-rany-223934.jpg 4 120 28

Vražda pripomínala popravu. Kto bol schopný zastreliť 92-ročného muža? Zavraždený David Josua Goldberg musel páchateľa poznať, lebo polícia nenašla stopy vlámania – iba záhadné číslo na stene, napísané krvou mŕtveho. Prípad sa skomplikuje, keď súdny lekár pri pitve objaví na vnútornej strane Goldbergovho ľavého ramena zvyšky tetovania označujúceho krvnú skupinu, čo bolo bežné u príslušníkov SS. Prv než sa hlavný komisár Oliver von Bodenstein s kolegyňou Piou Kirchhoffovou naplno pustia do vyšetrovania, nadriadený im prípad odníme. Potom sa stanú ďalšie dve vraždy – rovnakým spôsobom popravia Hermanna Schneidera, ktorého pivnicu zdobia nacistické relikvie, a 88-ročnú Anitu Fringsovú, ktorú vrah predtým unesie z domova dôchodcov. Nápadne veľa stôp vedie k rodine vysokopostavenej vdovy po podnikateľovi doktorke Vere Kaltenseeovej – a späť k januáru 1945 vo východnom Prusku. Zrúcanina zámku v dnešnom Poľsku ukrýva strašné tajomstvo.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Tiefe Wunden , 2009


více info...

Přidat komentář

RADIN
13.05.2023 4 z 5

Pekné to bolo.

MarianP
20.03.2023 3 z 5

Pomerne ťažkopádna kniha, nečíta sa príliš rýchlo, pretože dosť absentujú dialógy a je plná mien, udalostí a miest. Samotný nápad o nacistoch, vraždách a pomste je fajn, ale dej je príliš prekombinovaný a na môj vkus zložitý. Autorka má lepšie, hlavne tie novšie knihy. Ale pre niekoho kto má rád danú tému sa bude páčiť.


85098211
01.08.2022 4 z 5

Kniha, kterou jsem poslouchala jako audio v jazyce originálu, mne okamžitě vtáhla do děje. Byla to moje třetí od této autorky a podle mého názoru o něco slabší než ty předchozí. Zápletku, která má svoje kořeny až v dávné minulosti druhé světové války, vymyslela autorka na jedničku , ale vyznat se v jednotlivých postavách a vedlejších liniích bylo místy fakt dost náročné ;-). Vrchní inspektor Oliver von Bodenstein a jeho kolegyně Pia Kirchhoffová musí tentokrát vyřešit vraždu, která spíš připomíná popravu. 92-letý muž, který přežil holocaust, byl totiž střelen do hlavy. Při pitvě mrtvoly jsou však na jeho těle objeveny pozůstatky tetování SS. A když jsou krátce poté spáchány další dvě vraždy podle podobného vzoru, musí se vyšetřovatelé soustředit nejen na řešení jednotlivých případů, ale především na souvislosti mezi nimi...
Pokud jde o vyřešení případu, tak na závěr dojde hned k několika nečekaným zvratům a pachatelem je nakonec někdo úplně jiný, než jsem očekávala ;-). Ve finále tedy hodnotím poctivými čtyřmi hvězdičkami, na autorku určitě nezanevřu a časem se ráda zase s nějakou její knihou potkám ;-).

bigben
21.12.2020 4 z 5

I druhá kniha od této autorky se mi moc líbila. Trochu jsem se pak ztrácela v postavách, v současných identitách a minulých...

Artep25
18.10.2020 4 z 5

Mně se kniha líbila,ale souhlasím,že byl trochu zmatek v postavách .Jinak zápletka super .

Miška.Miška
19.05.2020 2 z 5

Strašně chaotické, člověk se v tom strácel. Nejvíce mi vadili ty jména, na jedné stránce bylo zmíněno celé jméno postavy třeba 4x. Jediné co musím vyzdvihnout je námět knihy, ten byl opravdu zajímavý.

bábuška
03.05.2020 4 z 5

Už začátek knihy mě silně oslovil, protože i když už uběhlo víc jak polovina století, tento námět je stále živý. Hlavně u nás, pamětníků. Osoby, popsané v této knize, byly jen předlohou skutečných lidí, kteří po roce 1945 "dokonale obrátili kabát", ale myslí zůstali o několik roků zpět. Ani u jejich potomků nelze říci, že se jejich mentalita změnila. Velikášství a vrozená dobyvačnost je v jejich genech, stačí jít do staleté minulosti. Osobně necítím negativní postoj, německé autory čtu ráda, i tato kniha se mi líbila.

Fzuzik
04.06.2019 4 z 5

Po poutavém začátku, malinko zabřednutí do děje, kdy už se člověk trochu ztrácí ve jménech postav, po naprosto famózní závěr!
Kniha byla velmi zajímavě zpracovaná ale určitě mohu doporučit.

Danickaz
01.06.2019 4 z 5

Veľmi dobrá detektívka! Celkom uveriteľná. Na začiatku som síce mala chaos vo všetkých tých nemeckých menách osôb a miest, všetko sa mi plietlo - asi nie som zvyknutá čítať knihy od nemeckých autorov. Preto si ešte určite niečo od Nele Neuhausovej prečítam ;-)

Dani25
07.04.2019 4 z 5

Mala som spočiatku zmätok v tých postavách, ale nakoniec sa to celé vysvetlilo.

dabrazka
09.02.2019 1 z 5

Prelouskala jsem skoro 70% knihy a potom to vzdala.

zeros
27.12.2018 4 z 5

Skvělé, svižné, po polovině už jsem musel dočíst na jeden zátah. Neobešlo se to bez nějakých těch nelogičností v chování postav nebo příběhu samotném, ale to málokterá kniha tohoto žánru. Takže za mě výborné čtení.

ivakola
20.10.2017 5 z 5

Jsem velmi spokojená. Knížka měla spád nenudila jsem se. Navíc ráda čtu o válečných letech a zde je zápletka přímo ovlivněna tímto obdobím. Sice jsem se občas trochu ztrácela v postavách, je jich tam dostatečně, ale stačí se začíst a ihned jste v obraze. Navíc oba dva vyšetřovatelé jsou sympatičtí a tak nějak se mi vryli do hlavy. Určitě si ještě přečtu i tu třetí knížku, Kdo seje vítr, ta mi ještě zbývá.

hats
27.12.2016 4 z 5

Začiatok rozvláčny. Na mňa veľa postáv, chvíľu som bola stratená... Ale potom som sa našla. Už v polovici som vedela, na čom je založený vzťah reštauratora a profesora...ale nepochopila som, prečo mala Katarina 4%, asi mi niečo uniklo

whiolet
29.11.2016 5 z 5

Miluji knihy o holocaustu a co se týče druhé světové války, takže kniha mě chytila už od začátku a až do konce mě nepustila. Svérázná dvojka vyšetřovatelů co se neustále špičkuje mi je velmi sympatická. Opět jsem byla nadšená!

prestiggio
07.07.2016 3 z 5

Dej ma zo zaciatku velmi neoslovil a mala som problem sa zacitat. No neskôr sa vsetko zacalo rozbiehat. Avsak problem mi robilo veľa postáv, rôzne miesta na ktorych sa dej odohraval. Knihu ale hodnotim ako priemerne dobru a zaradujem do kategórie knih ktore mi staci precitat raz a uz sa k nim nevracat.

adelinka
05.03.2016 4 z 5

veľmi dobre sa mi čítala, tiež ma prekvapili vraždy tak starých ľudí.....chvíľami som myslela, že sa strácam v postavách, ale napätie a zvedavosť, kto za vraždami je, ma nútili knihu dosť rýchlo prečítať. Čo skrývali zavraždení a a kto sa im takto chcel pomstiť nebudem prezrádzať......

astina
12.02.2016 5 z 5

Vzala jsem si ji náhodou, že vyzkouším zase nějakého nového autora a byla jsem mile překvapená - čtivá, napínavá - za sebe ráda doporučuji.

Ronny79
26.11.2015 5 z 5

dobře napsané, napínavé - doporučuji

davas
16.05.2015 5 z 5

tak tahle kniha mne velmi překvapila,výborný děj ,zápletka sepsaná do velmi kvalitního příběhu.Člověk musí dávat velmi pozor na jména vyskytující se v knize ,aby nedošlo k záměně.Ale jinak je to fascinující thriller ,který řadím mezi hodně povedené knihy.