Pre nedostatok dôkazov

Pre nedostatok dôkazov https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105110/pre-nedostatok-d-kazov-105110.jpg 4 13 13

Kindle County série

1. díl >

Americký kriminální román o zástupci státního návladního, který napřed vyšetřuje a posléze je sám obžalován z vraždy své kolegyně. Více než polovinu románu tvoří zasvěcený a detailní popis soudního jednání. Autor je dlouholetý a úspěšný právník, proto velmi fundovaně a místy i zbytečně podrobně líčí práci a zásady americké justice. (www.mlp.cz)... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Presumed Innocent , 1987


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
01.01.2022 4 z 5

Turowova kniha se mi líbila. Po vraždě své kolegyně, se jejího případu ujímá jako hlavní vyšetřovatel Rusty Sabich, ze kterého se postupně stává hlavní podezřelý... Líbil se mi velmi podrobný popis vyšetřování i pozdějšího soudního přelíčení. Je to komplexní náhled jak celý systém funguje. Konečné řešení je taky překvapivé... za mne spokojenost.

trudoš
13.04.2017 2 z 5

Hodně dobře rozpracovaná právní profese, se všemi nešvary i klady, které jen slepá spravedlnost nabízí. Dojem však kazí zoufale nudný spád a především rádoby šokující vyústění, které nejen že je morálně zvrácené, ale ještě se snaží tvářit jako nejlepší možné. Nemluvě o tom, že hrdina má chování manželské fňukny par excellence, což konec ještě nadvakrát podtrhne. Ovšem věrné zachycení kulis soudní síně i samotného trestního řízení dělají z knihy alespoň informačně zajímavé čtivo. Nikdy bych neřekl, že křížové výslechy mohou být tak napínavé, o to spíš, když člověk sleduje jeden za druhým. Ale Scott Turow to umí podat tak, že každý zvlášť je málem napínavější, než celá jeho kniha. Kdyby podobně dokázal ukočírovat zápletku a vytvořil zajímavější hlavní postavu, měl by mě na lopatě v cuku letu. Jenže sledovat příběh právníka, který podvede svou ženu a pak se rozbrečí, když jej milenka odkopne, pročež se vrátí k manželce a hořekuje nad svým osudem... to už snad raději červenou knihovnu.


guru
17.12.2014 5 z 5

Začiatok trochu nudný, obrovské množstvo postáv zavádza zmätok. Akonáhle sa to však dostane k súdu, je to špičkové čítanie. Záver uspokojivý, aj keď napísaný trochu silene.

hadak
07.07.2013 2 z 5

Dobrá zápletka, nicméně ve druhé polovině knihy mi některé kapitoly připadaly "utahané", nezáživné. Přesto za přečtení kniha rozhodně stojí.