Kiliánovo tajemství

Kiliánovo tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360605/bmid_kilianovo-tajemstvi-DTO-360605.jpg 5 8 4

Poutavý, krásný, moudrý a dojemný příběh, který se dotkne nejen srdcí dětí, ale i vás, dospělých. Kiliánek je poutník. Vyslán na naši planetu, aby skrze sebe léčil jiné. Cestuje v ochranné bublině, jako tak trochu my všichni. Pozoruje, naslouchá. Možná je na zdejší zemské poměry až příliš vnímavý. Ale... je to přeci jen dítě a jeho mysl je čistá. A také, je odjinud. Kiliánkovo vnímání se podobá tomu našemu, těsně před tím než jsme dospěli a zapomněli. A proto je tu. Zdánlivě kvůli dětem.. ale přitom léčí i nás dospělé. Naslouchejme tomu, jak pomyslně tluče na naše srdce. Je to snadnější než si do nekonečna zacpávat uši.... celý text

Přidat komentář

Allla9
09.11.2022 5 z 5

Knížka pro děti, která potěší i srdce dospěláka.

Safrika
21.09.2022 5 z 5

Uzasne! Moc jsem si ji pri cteni holkam uzila, moc dekuji!


LenZa28
30.01.2020 5 z 5

Knihu jsem koupila dceři (9 let) a prožíváme u ní překrásné chvíle cela rodina. Nádherná, moudrá. Mám chuť ji darovat všem kolem nás. Věřím, že by z ní mohl být světový bestseller.

ditul
19.01.2020 5 z 5

Když pominu pár chyb v knize a zaměřím se jen na příběh, tak musím říct, že je nádherný plný kouzelný atmosféry a pozitivní energie. Pojednává o chlapci z jiné planety, který je poslán k nám na Zem, aby pomohl šířit radost a uzdravení.
*Téměř v každém tom obydlí jsou děti i dospělí. Ale jsou i taková obydlí, ve kterých jsou stáří lidé a ti většinou sedí, koukají do toho jednoho místa nebo sedí u okna a dívají se ven. Proč jsou ti stáří lidé tak smutní? A proč jsou opuštění? Kde jsou jejich děti? A zase děti těch jejich dětí? Kiliánek to nechápe, jelikož u nich na Bele, jsou všichni pospolu. Nikdo není sám. Je mu z toho smutno. Smutno z toho smutku, který vidí ve tvářích těchto zemských lidí. Vzpomněl si na slova babičky, aby nesoudil to, co tam uvidí. Nemá chtít pochopit, proč tomu tak je.
*Kilián nad tím, co řekla, chvíli přemýšlel. Nedávalo mu to smysl. Od babičky věděl, že lidé tady na Zemi nazývají odchod tělesné schránky smrtí. U nich na Bele to byl odchod. Ale nikdo nikdy netrpěl. Vzpomněl si na slova průvodce, který mu řekl, že lidé ze Země si své utrpení dělají sami tím, že ztratili kontakt s přírodou, sami se sebou a s Vesmírem. Pak jsou nemocní a trpí. Nenaslouchají svým duším, tělům a už vůbec ne Vesmíru. Kdyby jen trochu chtěli, mohli by to změnit, pomyslel si.
*Tam, odkud pocházím, si rodiče na své děti vždycky udělají čas, i když mají spoustu povinností. Ty jdou v tu chvíli stranou. Všichni se zastaví, práci odloží, povídají si, naslouchají si, hrají si, pomazlí se a jsou šťastní. A nikdy si nic nevyčítají.