Khaar vzdorující

Khaar vzdorující https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284880/bmid_khaar-vzdorujici-sGC-284880.jpg 3 24 7

Khaar je velitelem té nejelitnější jednotky království – obávaných Jestřábů. Jeho odvaha a síla jsou legendární, láska k mladé princezně dojemná a věrnost zemi neochvějná. Proto musí zemřít. Protože spiklenci chtějí celou zemi ponořit do stínu a přivést její obyvatele na oltář temných bohů. Ovšem zbavit se Khaara není tak jednoduché. Tam, kde ostatní umírají a ztrácejí naději, Khaar se teprve probouzí. Protože i on v sobě má prastaré zlo; Bestii, která si žádá krvavé oběti nevinných a před kterou se budou muset sklonit barbarští Seveřané i civilizovaní zrádci. Jim všem – a také řadě bestií a démonů – se Khaar hrdě postaví. Jenže dost možná bude právě jeho vítězství znamenat větší temnotu než smrt… S Khaarem přichází do české fantasy nový svěží vítr – nebo také krvavá bouře, protože Khaar nezná kompromisy a nezná ani slitování. Jeho nepřátelé možná slouží zlu, ale ani oni nejsou připravení na ničivou sílu, kterou vypustili do světa.... celý text

Přidat komentář

Zathira
12.04.2023 3 z 5

Je to temný příběh plný krve, bojů a vnitřností. Autor nepíše špatně, na prvotinu se to četlo fakt lehce.

První polovina mě celkem bavila, po Khaarově svrhnutí do Jámy už to šlo z kopce. Inspirace světem Warhammer musí být jasná každému fanouškovi, což vůbec nevadí, ale následný guláš dalších inspirací, Khaarovy neustálé otázky na Anděla smrti(na jeho místě už bych Khaara dávno zabila), bylo už na mě moc. A cože to z Khaara nakonec vzniklo? Upřímně nevím, po jeho pobytu v Jámě jsem se v tom ztratila.

Kniha rozhodně není špatná, ale mix inspirací to asi zabil nejvíce.

luculi
07.01.2020 3 z 5

Start byl docela zajímavý a lákavý. Jakmile jsem pochopila úvod, tak jsem se bavila. Ale druhá půlka sklouzla do divných vod, kde autor míchal co mohl. 2,5*


vrana55
17.03.2018 4 z 5

bylo to čtivé,nechutné,ovšem zajmavé a líbil by se mi ještě jeden díl

trudoš
02.12.2017 2 z 5

Možná jsem úplně mimo, ale přišlo mi to jako nepovedený pokus o román ze světa Warhammeru (či WarCraftu). A i když je fajn, že chybějí klasičtí hrdinové na bílých ořích, nějak mi ta schematičnost charakterů docela vadila. Ovšem padouši se umějí ďábelsky smát, na což jsem nenarazil už dlouho. Ono obecně by knize neublížily škrty v přídavných jménech, především mezi těmi, co se ve smyčkách opakují. Výhrady bych měl i stran nepropracovanosti světa, ve kterém chaos vítězí, kde může, přesto si lidé žijí na mnoha místech šťastně a vesele, jako by se nechumelilo.
Jinak ale příjemná spotřebka se slušně krvavým otvírákem a pěkným spádem, který vydrží prakticky do půlky. Od Khaarova zajetí však sklouzne děj k obyčejnému přelévání krve a čekání na finální střet, přičemž hrdina vítězí či prohrává čistě dle potřeby autora, protože počet nepřátel v tom roli nehraje. Výsledek tak připomíná amatérské představení black metalové kapely z Prahy a Mostu, na které jsem zapomněl v okamžiku, kdy spadla opona.

Alvari
09.11.2017 3 z 5

Temný příběh plný boje, krve a vnitřností. Mělo to slušné tempo a četlo se to celkem samo. První půlka knížky mě bavila celkem hodně, ale od určitého momentu (nechci spoilovat) už to pro mě ztratilo jistou zajímavost a bylo to takové obyčejnější a jednodušší. I tak si myslím, že to na autorovu prvotinu bylo příjemně čtivé.

aslavey
14.03.2016 3 z 5

Vážený pane Turčany, existují i jiná slova, než "strašlivý", "obrovitý" a "neuvěřitelný". Ostatně celkově by se hodilo ubrat přídavných jmen. A taky trochu korektury. "Královo chráněnec" a "dolu" není zcela správný tvar. Nicméně se jedná o hooodně oddychový, ale celkem zajímavý dílo. Dalo by se to nazvat "50 odstínů krve".

LukBook
13.03.2016 4 z 5

Zajímavá temná fantasy. Je to hlavně o bitkách, válkách a vyhřezlých vnitřnostech. Takže jestli na to máte žaludek, tak doporučuji. Akce od začátku do konce.

Autorovy knížky

Roman Turčany
česká, 1978
2016  68%Khaar vzdorující

Kniha Khaar vzdorující je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce22x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x