Keltové

Keltové https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89457/keltove-89457.jpg 4 11 3

* Keltové a jejich dějiny (Prameny, Kdo byli Keltové, Keltská Evropa, Živoření pod nadvládou Římanů, Problém křesťanských Keltů, Moderní keltské jazyky) * Život Keltů (Společnost, Formy osídlení, Rolnictví a výživa, Řemesla a výrobní techniky, Umění a zlato, Obchod a peníze, Keltové a sůl, Řeč a písmo) * Kult a mytologie (Druidové, Keltská božstva, Kultovní místa a rituály) * Keltové v esoterice * Asterix – statečný Kelt * Dodatek (Chronologie, Seznam další literatury, Seznam vyobrazení) ... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Kelten , 1995


více info...

Přidat komentář

Jitty82
25.09.2020 5 z 5

Tajemný národ obestřený legendami. V posledních letech dochází k renesanci zájmu o jeho zvyky a historii. A právem. Chybí nám to láskyplné a divoké spojení s přírodou, které dřív bývalo pro lidi stejně přirozené, jako dýchání. Keltové mě vždy fascinovali, společně s dalšími starými kulturami, jež utvářeli naši společnost a tradice. Jsou naší velkou součástí. Tato kniha předčila mé očekávání. Poskytla mi spoustu cenných informací. Smekám před umem paní spisovatelky.

Felsenberg
10.09.2020 4 z 5

Skvělá kniha. Do jejich pár stran se autorce podařilo našlapat velká množství informací o tomto fascinujícím a tajemném národu, první civilizaci na našem území, jejichž geny máme každý z nás v sobě a kteří dali naší zemi a českému národu nejen jméno.


Skallarix
25.09.2014 5 z 5

Tato kniha mě velice překvapila. A opravdu nadchla. Málokdy najdete něco takového. Autorka zde na pouhých osmdesáti osmi stranách vystihla to, co se jiným často nepovede ani za čtyři encyklopedické svazky akademického formátu. Do pouhých osmdesáti osmi stran Annalena Staudte-Lauber vtiskla ve stručnosti spousty základních a klíčových informací. Ano, nejsou zde sáhodlouze rozepisovány teorie a dohady, autorka se drží faktů podložených archeologickými nálezy a směrodatnými písemnostmi.
Mohu jen doporučit.