Když se dáma rozběhne ... ani v padesáti není pozdě

Když se dáma rozběhne ... ani v padesáti není pozdě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428880/bmid_kdyz-se-dama-rozbehne-0GE-428880.jpg 4 67 26

Nikdy jsem neměla sportovní talent. Nikdy jsem neuběhla vzdálenost větší než pár metrů, aniž bych při tom málem neumřela. Přesto jsem v době, kdy mi táhlo na padesát, začala běhat. Začátky byly přetěžké, ale rozběhla jsem se. A u běhu vydržela. Dnes mohu říct, že mám na svém běžeckém kontě zaběhnuto několik půlmaratonů i maratonů, dvacetičtyřhodinový běh a několik triatlonů. Běh se stal součástí mého života a bez něj si ho už nedovedu představit. Cestu, kterou jsem si vybrala, vám chci přiblížit. Ukázat, že to jde… Že není nutné čekat na stáří s rukama v klíně…... celý text

Přidat komentář

Evikkurcik
25.03.2023 5 z 5

Čtivá knížka, četla se dobře, je v pozitivní přístup k životu

Val
18.02.2023 4 z 5

Milá, inspirativní knížka o tom , že nikdy není pozdě. Autorka své zážitky z běhání líčí s laskavým humorem a člověk, ač neběžec, má chuť vyběhnout a zkusit to taky. Příjemné čtení.


PetraBery
16.01.2023 3 z 5

Příjemná jednohubka o běhání proložená pár recepty. Sama běhám asi 3 roky, některé zážitky autorky mi byly blízké. Kdo nechce trhat rekordy, ale jen si o běhání počíst pár řádků, je pro něj kniha to pravé.

maryska09
25.04.2022 4 z 5

Rozběhla jsem se ve 40 a pak objevila skvělé knihy paní Součkové. Je to radost je číst, porovnávat zkušenosti a užívat si její zážitky.

Enží204
07.04.2022 5 z 5

Měla jsem hroznou radost, že Zuzka vydala další knihu. Opět nezklamala.

Marla
07.04.2022 5 z 5

Přečetla jsem s potěšením a pusou od ucha k uchu:), protože je to knížečka o radosti, o tom, že nikdy není pozdě a o tom, že sny se mají plnit.

Kristy.Seb
30.03.2022 5 z 5

Návod na to, jak se v životě cítit dobře, je v každém jednotlivém příběhu, avšak ten svůj návod na život si musí najít každý sám.

Talent je jen slovo. A každý v sobě nějaký talent může objevit.

Člověk je od přírody předurčený k tomu, aby žil v páru. Ale život ve dvou s sebou přináší různá úskalí. Každý jsme jiný, a aby spolu dva vydrželi, chce to ohromnou míru tolerance, lásky, vzájemného dávání a přijímání.

Stejně jako v běhu překonáváte překážky, tak i živote musí překonávat různé překážky.

Moc hezky napsaný. Zuzku obdivuju! Takhle by měl každý přistupovat ke všemu.

Ophelie
13.02.2022 4 z 5

Kniha přečtená za jedno odpoledne, čtenář se při čtení i zasměje, vše je podané s humorem, jistou nadsázkou, člověk má chuť se po přečtení knihy venku proběhnout ;-) Smekám před autorkou, je pro mě vzorem a důkazem, že nikdy není pozdě na to plnit si své sny, takže třeba i v padesáti člověk může začít s běháním a uběhnout maraton. Knihu lze rozhodně doporučit nejen pravidelným běžcům/běžkyním.

Gejitka
12.10.2021 4 z 5

Příjemná knížečka o slastech i strastech začínající běžkyně, dámy, která se po padesátce rozhodne stát běžkyní. Kniha je proložena autorčinými recepty na zdravé pokrmy. Příjemné počtení.

ADE138
08.10.2020 3 z 5

Příjemné početní, ale asi zejména proto, že běh je i můj koníček a zažívám podobné historky jako autorka.

janina66
15.05.2020 4 z 5

Jsem cca ve věku Zuzky. Též jsem začla běhat ( v přírodě) v pozdějším věku. Velmi vtipně a přirozeným humorem psaná kniha. Četla jsem asi 5 dní. Dávkovala jsem si četbu po kouskách. Nejvíce mě pobavil blátotriatlon. Opravdu je Zuzka odvaha. Také si běhám pro radost.

Coucouha
16.04.2020 3 z 5

Velmi inspirativní, milá kniha. Určitě jsem ji nečetla naposledy. Hned jsem měla chuť vyběhnout :) A i když ještě zdaleka nejsem ve věku paní autorky, dokázala jsem se do ní nejednou vcítit :)

jana.hud
05.03.2020 5 z 5

Úplně souhlasím s komentářem Janin. Jen jsem knihu nepřečetla za jeden den, ale hezky si ji dávkovala.

Vtipné fejetony, plné myšlenek, které napadají mnohdy i mně jako začínající běžkyni, doplněné o zajívavé recepty. Některý určitě vyzkouším.

dasa.mich
27.08.2019 5 z 5

knihu jsem četla v době svých začátků s běháním a při každém řádku jsem měla chuť se rozběhnout. Autorky životní nadhled a optimismus je nakažlivý

Clea3112
08.11.2018 4 z 5

Pohodová motivační brožované knížečka o tom, jak si užít sport, přesněji běh i v pozdním věku. Letmotivem knížky je spíše radost ze sdílení a vědomí, že můžu dělat to, co mě baví. Pro profi, či ambiciozní běžce není, to ale autorka nezakrývá. Součástí jsou i jednoduché recepty a autorčiny postřehy "z trati". To, co celou knížkou prostupuje, je pozitivní enrgie, a za tu přidávám čtvrtou hvězdu. Zuzce přeju, ať pokračuje a své čtenářky si určitě najde napříč generacemi :)

Janin
04.07.2017 5 z 5

Mě,běžkyni začátečnici se kniha velmi líbila pro svoji lehkost,jednoduchý styl.Autorce se povedlo vtipnou formou a laskavym humorem popsat to,co jsem cítila i já v začátcích.Jako bonus přidává pár zajímavých a chutných receptů,které moc ráda vyzkouším.
Kdo čeká poučky,rady a návody popř.tréninkové plány,bude zklamaný.Ty tam nenajde.
Já jsem ji přečetla za jedno odpoledne a moc jsem se zasmála a pobavila.

pafčaodřeky
17.05.2017 2 z 5

Pokud jste žena okolo padesátky, myslíte si, že by jste mohla trochu běhat, ale hlavně u toho chcete dobře vypadat, je to kniha pro vás. Dovíte se, jak se namalovat na běh, jaké vlasy, oblečky, jak se usmívat a mít pěkné fotky ze závodů. K tomu pár receptů a "zaručených" tipů, na které autorka "přišla sama". O běhu samotném se ale moc nedovíte. Docela obdivuju tu drzost, kdy autorka nejen že špatně píše, ale špatně píše o něčem, co jí vlastně vůbec nejde.

KatkaB77
19.04.2017 4 z 5

Deník běžkyně v nejlepších letech jsem četla první a asi se mi líbila víc. Obě knížky jsou ale inspirativní. Autorka má můj obdiv. Moc milé a super čtení pro běžkyně ženy. Děkuji.

kaca82
03.03.2017 5 z 5

Milá, kraťoučká zamyšlení nad během, která osloví především ty, kteří od běhu očekávají to, co Zuzka. Zážitky, pobyt v přírodě, překonávání překážek, udržet si postavu, dostat se mezi běžce, pobyt venku za každého počasí,... Takže přesně pro mě :)

Elosha
13.06.2016 2 z 5

Prvnotina autorky je fajn čtení, takové odpočinkové na dovolenou. Rozhodně lépe napsané než její v pořadí druhá kniha, kterou jsem četla dříve.