Když má žena plán

Když má žena plán https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477525/bmid_kdyz-ma-zena-plan-Iqy-477525.png 4 32 32

Život plný dobrodružství, krásy a úspěchu. V životě přijdou okamžiky, které nemůžete ovlivnit, ale svůj vysněný život můžete žít v jakémkoliv věku. Musíte si pouze umět věci dobře naplánovat. Maye Musk je okouzlující supermodelka, kterou nejčastěji potkáte na palubě letadla nebo v pevně semknutém a velmi neotřelém kruhu rodiny a přátel. Ne vždy byl její život tak jednoduchý, ne vždy patřila mezi smetánku. V jednatřiceti zůstala na výchovu svých tří dětí sama a ve snaze je zaopatřit se často pohybovala na hranici chudoby. A kdo jsou její tři děti? Elon Musk, podnikatel, inženýr a filantrop, Tosca Musk, producentka, režisérka a spoluzakladatelka streamingové platformy Passionflix, a Kimbal Musk, podnikatel a restauratér se zájmem o inovativní pěstitelství a vzdělávání dětí v přírodním prostředí. Maye se potýkala s problémy s nadváhou, působila jako plus size modelka a musela se vyrovnat s věkovou diskriminací v módním průmyslu. Dokázala si vybudovat kariéru respektované dietoložky, a to i přesto, že se často stěhovala z města do města napříč několika zeměmi a dvěma kontinenty a osmkrát v životě musela začínat znova od nuly. Nikdy se nenechala ničím odradit, překonala všechny překážky a díky svému racionálnímu přístupu k životu se nakonec ve svých „nejlepších letech“, jak svůj věk sama označuje, vyhoupla mezi světoznámé celebrity.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jota
Originální název:

A Woman Makes a Plan , 2019


více info...

Přidat komentář

Kackac77
15.01.2024 4 z 5

Audiokniha
Zajímavá knížka, Maye Musk je asi inspirativní, připadala mi chvílemi jako drogách, příliš aktivní, příliš pozitivní.. Taková ta americká klasika, hlavně se usmívej, stůj rovně a makej na sobě!!! Americký sen se dostaví. No ale na druhou stranu spousta těch jejích myšlenek je opravdu inspirující, jako třeba to jak se o sebe stará, že ji nic nezlomilo, že bere prohru jako součást života, že nefňuká a koná, atd.. Trošku to teda je takové "samožerské", na druhou stranu když nebudu já sama sebe pokládat za nejdůležitější osobu, kdo jiný?! Maye to asi umí.

EliaPhantom
23.08.2023 5 z 5

Strašně zajímavá kniha od hodně zajímavé a inspirující ženy. Knihu jsem poslouchala jako audioknihu v podání Vilmy Cibulkové a je strašně krásně podaná. Je krásně napsaná, líbilo se mi prolínání jejího životního příběhu s jejími doporučeními. Doporučuji k přečtení i k poslechu. :)


Havran.
06.02.2023 3 z 5

Maye Musk je zajímavá a inspirativní žena, která prožila nepochybně vzrušující život. Díky vlastní píli, ale nejspíš hlavně díky pozitivnímu přístupu toho hodně dokázala a stále se dívá kupředu. Myslím, že kdyby se do napsání dal někdo, kdo to umí lépe, mohla by to být pěkná kniha.
Kniha je pojatá z části jako autobiografie a z části jako motivační kniha plná rad do života. Styl knihy se mi nelíbil, souhlasím s názorem, že mohla být napsaná spíš jen jako autobiografie. Rady v knize mi přijdou hloupé a povrchní a celkovou úroveň knihy akorát snižují. Autorčino sebevědomí může být pro českého čtenáře někdy až příliš, ale možná i právě proto se jí podařilo vychovat tak úspěšné děti. Na druhou stranu je těžko říct, jakou zásluhu mají na jejím současném postavení právě její děti. Věřím tomu, že v záři úspěchů Elona, Kimbala a Toscy je snadné prožívat nejlepší období jejího života.

Rico99
01.06.2022 5 z 5

Četlo se to moc dobře, jak se říká, jedním dechem....

Beabooks
21.02.2022 3 z 5

Život Maye Musk je nepochybně zajímavý, v 73 letech cestuje a užívá si stále roli modelky, žije naplno. Myslím ale, že této knize by víc slušelo být čistou autobiografií a ne návodem na úspěch. Text je členěn do kapitol o kráse, zdraví, práci a podobně…ale hodně rad, které měly vycházet z jejich zkušeností a zážitků, bylo trochu plitkým “tlacháním” o ničem. Prostě jsem jí to moc nevěřila...

mil
04.02.2022 5 z 5

Způsob zpracování knihy se mi líbí. Je to přehledné. Život autorky a celé rodiny je zajímavý. V mnohém inspirativní. A vůbec mi MM nepřijde samolibá.

soukroma
18.01.2022 3 z 5

Když jsem si nedávno hledala pár informací o Muskově rodině, dočetla jsem se zajímavost o jeho matce, resp. prarodičích. A proto jsem sáhla po této knize, v očekávání dobrodružného vyprávění. Co jsem ale nechtěla a přitom obdržela, je zmatečné a málo čtivé i informativní povídání nesmírně samolibé sedmdesátnice, která chce poučovat ženy, jaké mají být a jak se mají chovat... podle jejího vzoru.
O dobrodružstvích z dětství tam sice něco malinko schováno uvnitř knihy je, ale samozřejmě to nevyvažuje zdlouhavé vyprávění těch hrůz, které zažila v prvním manželství a toho strádání se třemi dětmi na krku... Já se vlastně nedivím, že si každé dítě nejpozději ve dvanácti našlo takový koníček, který přerostl až do životní profese a poslání a jsou už od telecích let samostatní a průbojní. A ona se jimi teď chlubí. Přitom to jediné, co jim mohla dopřát, mohla být zdravá výživa (vystudovala dietologii a celý život se krom modelingu věnovala rozdávání rad ohledně správné výživy, ač trpěla silnou nadváhou), ovšem její představa dětské správné výživy pro její rodinu byl - sendvič s burákovým máslem! A to starání se o děti, které zdůrazňuje v knize zpětně, třeba když jí bylo přes čtyřicet? To už děti byly zcela samostatné, všechny, a na svá studia si přivydělávaly jako kdokoli jiný v západním světě - stipendia a práce.
Jediné, co považuji za dobrou radu: mít rovná záda, vzpřímeně správně (sebevědomě) chodit a s úsměvem.
Literárně a obsahově za mne ne. Informativně mizivě. 50% Ztracené město v Kalahari (v Botswaně, dříve Bečuánsku) otec nikdy nenašel..., zato všechny děti naučil heslu: užívat života, ale být vždy ve střehu (není divu, v divočině, na poušti, ale hodí se dnes rozhodně i v běžném "civilizovaném" životě).

Vlastně zůstalo ještě jedno opravdové moudro, ne nové, ale zaručeně nutné (aspoň pro mne) připomínat si stále dokola: naučit se pořádně plánovat.
Promyslet si pořádný plán pro vše, co opravdu chceme udělat, dokončit, zvládnout, dotáhnout do konce, prostě v čem chceme opravdu uspět. ... Plán nezaručí úspěch, ale bez něj by to byla jen sázka do loterie, plácnutí do vody - a na to je život moc vzácný a krátký, ale o už si mudruji sama, o tom v knize nic není. Zato je tam: když plán nevyjde, nevadí, pracuj na novém!

Fifth Element
10.11.2021 5 z 5

Strastiplný a naplněný příběh jedné ženy, která se několikrát dostala v životě nahoru i dolů, zkrátka to neměla tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Tak docela mi neseděl styl "doporučení", ale přečíst si o jejím životě bylo velmi poučné.
Po přečtení Elonova životopisu jsem byla zvědavá i na tento, i s ohledem na to, že syn nechtěl promluvit o vztahu s otcem, a má zvědavost byla uspokojena, i když dost překvapivým a neočekávaným způsobem.
A ano, doporučuji k přečtení, je to velmi zajímavé, a i přes mou výtku, čtivé

Štítky knihy

modelky

Autorovy knížky

Maye Musk
kanadská, 1948
2021  72%Když má žena plán