Kdopak se tu chechtá?

Kdopak se tu chechtá? https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441843/bmid_kdopak-se-tu-chechta-x1d-441843.jpg 5 8 4

Když se potkají dvě spřátelené kočky, otírají se o sebe čumáčky, hlavou i celým tělem a přitom tiše předou. Rozzuření samci mrože se vztyčí, navzájem si ukazují svoje dlouhé ostré kly a nahlas řvou. A bezbranné lvíče skučí a žalostně naříká, když se něčeho bojí. Zvířata se spolu nemohou dorozumívat slovy jako my lidé, ale mají svůj vlastní jazyk. Umějí se radovat, dokážou se pěkně rozzuřit a mohou se i bát. A všechno tohle vyjadřují svým tělem.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro nejmenší
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Lacht der Affe sich kaput?


více info...

Přidat komentář

simca9342
16.01.2024 5 z 5

Rozpoznat emoce není pro žádného z nás jednoduché. U zvířat a toho, co cítí teprve ne. Několik desetiletí se o to snaží vědci, ale svět zvířat je složitý.
Tady najdete aspoň základní přehled lidských emocí a srovnání toho , jak se projevují u zvířat. Zvířata vše dávají najevo způsobem sobě vlastním - ukazují pohyby těla. Zatím se nenaučila mluvit :)

maminkoutek
05.10.2020 5 z 5

Kniha se zaměřuje na různé pocity, které vnímají zvířata. Zjistíte třeba, co dělají čápi, když se spárují, jak se chová vlk, když se bojí, kdy je šťastný kůň či nosorožec nebo jak poznáte rozzlobeného dudka. Věkově doporučuji od 3-4 let.


muchomurka
26.08.2020 4 z 5

Líbila se mi. Věrné, ale přesto moc hezké ilustrace. A kupodivu jsem se dozvěděla spoustu nových informací a zajímavostí. Jen snad dvakrát jsem měla problém, proč je zvíře zařazené do určité emoce, když ten popis, co u něj je, tomu neodpovídá.

knizninadsenec
27.05.2020 5 z 5

Velmi krásná kniha, hezky čte, děti poučí a velmi hezké ilustrace potěší. Kniha je opět plná příkladů zvířat, jak projevují své pocity. :)

Autorovy knížky

2020  95%Kdopak se tu chechtá?