Kdo zabil malého prince?

Kdo zabil malého prince? https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506979/bmid_kdo-zabil-maleho-prince-Y2l-506979.jpeg 4 24 12

Opravdu Malého prince uštkl had a díky tomu se dostal zpět na svou planetu B612? A co záhadné zmizení Antoina de Saint-Exupéryho, po kterém se slehla zem jen pár měsíců po vydání knihy? Opravdu zahynul při nehodě během letu, který měl být v armádě jeho poslední? Kniha Malý princ je nejpřekládanějším literárním dílem na světě hned po bibli. Tento zvláštní a fascinující příběh je i jedním z nejprodávanějších na světě. Příběh malého blonďatého chlapce, kterého smrtelně uštkne had, je jakýmsi univerzálním ztělesněním dětství. Ale je pravda o této knížce skutečně tak jednoduchá? Položil si vůbec někdo otázku, kdo skutečně zabil Malého prince? Neukryl snad Saint-Exupéry identitu svého vraha do tohoto příběhu? Neboť jeho smrt, která následovala několik měsíců po vydání knihy, zůstává doposud záhadou. Kniha Kdo zabil Malého prince? se zabývá hypotézami, možnými viníky i motivy, aby nakonec odhalila překvapující pravdu o Saint-Exupérym a jeho literárním hrdinovi. Pokud se ovšem rozhodnete tomu uvěřit… Kdo jiný než Michel Bussi by měl vykreslit napínavý příběh tajemství Malého prince a jeho autora Saint-Exupéryho? V knize Kdo zabil Malého prince? se prolínají prvky autobiografie, detektivního pátrání i pocta Malému princi. Je to kniha, kterou budou nadšení všichni ti, kdo mají rádi tento příběh i jeho autora a kdo ocení Bussiho nezaměnitelnou hravost a poetičnost.... celý text

Literatura světová Záhady
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Code 612 Qui a tué le Petit Prince ?


více info...

Přidat komentář

Magrata15
23.04.2024 5 z 5

Detektivní pátrání plné citátů a myšlenek z knihy Malý princ.
Pilot Neven a dívka detektiv Andy se snaží zjistit, jak to bylo se smrtí malého prince a vlastně i Saint-Exupéryho.
Závěr je velmi překvapivý.
Knihu jsem přečetla na jeden zátah - jinak to nešlo.

Bubo19
24.01.2024 5 z 5

Kdo zabil Malého prince a jak to bylo se smrtí Saint-Exupéryho? To je otázka, kterou si autor položil, a prostřednictvím dvou "vyšetřovatelů", kteří navštěvují členy tajného Klubu 612, se na ni snaží odpovědět. Kniha je vlastně založena na rozhovorech a spekulacích o tom, jak to všechno mohlo být a na závěr nám autor jednu hypotézu nabídne. V celé knize je samozřejmě spousta paralel s Malým princem, takže celý příběh působí ještě zajímavěji. Mohu jen doporučit.


zuzca.h
04.10.2023 5 z 5

Zajímavé pojednání,které vám nabídne jednu možnost vyřešení záhady "konce" života Saint-Exupéryho a odhalý další vrtstvy Malého prince. Kniha se krásně čte i přes to, že je plná faktů.

intelektuálka
01.08.2023 5 z 5

Kdo zabil malého prince ?

Tak Michel Bussi vám na tuto otázku odpoví .... a nebude to jednoduché čtení ....

Předloží vám několik teorií - budete s ním putovat po ostrovech a pátrat ....
A každý mezník vás dovede k dalšímu zjištění .... a budete přemítat ....

A závěr můžete přijmout - anebo také ne .... je to na vás....

Já osobně vím, že Malý princ není mrtev - ožívá v každém z nás, kdo se umí navrátit do dětství a období nevinnosti a snů .... proto je tato kniha tolik oblíbená ....

.... je to doznání velkého básníka, který se cítí osamocen v celém vesmíru ....

Děkuji pane Bussi. že jste mne opět vrátil do doby - kdy celý svět byl plný záhad ....

Všem milovníkům Malého prince rozhodně doporučím !

Belanna
09.05.2023 5 z 5

Co člověk, to názor a jiný úhel pohledu.
Z toho mého je tato knížka dokonalá.

Parwana
06.05.2023 5 z 5

Čekala jsem suchopárné odborné pojednání, jedná se však o šťavnatou jednohubku, kterou dáte na jeden zátah a divíte se, že už je po ní. Pro všechny milovníky Malého prince a záhad je jako dělaná.

Hobo
30.04.2023 5 z 5

Nádhera!

Runinka
16.03.2023 5 z 5

Zajímavý pohled na život de Saint-Exupéryho a na spojení s jeho knihou.Mnoho pasáží k zamýšlení. A jakoby čtení mimo řádky.

And09
14.03.2023 1 z 5

Knihu jsem nedočetla, vzdala jsem to ani ne v polovině. Od samého začátku nudné vyprávění (a to mě předmluva velmi zaujala a s nadšením jsem se pustila do čtení). Čekala jsem, že je Bussi lepší vypravěč. Téměř celá kniha je více méně jen jeden dlouhý dialog, vše kolem je nevyřčené, z čehož jsem byla zklamaná, a přitom by mě další dějové souvislosti a emoce postav zajímaly. Je to taková klasická "kriminálka", v níž si jen dva rádoby vyšetřovatelé vyměňují názory. Ačkoli jsem knihu nedočetla, vím jak pokračuje a jak skončí a bylo to pro mě celé předvídatelné. Jediný klad na tom všem je, že se dozvíte něco zajímavého o autorovi. Musela jsem napsat tenhle komentář, když vidím, jak kladné hodnocení to zatím má, zatímco je to (a nejen podle mě) docela blbost. Opravdu nevím, zda je to nějaká pocta Saint-Exupérymu...

jaroiva
03.03.2023 4 z 5

Moc pěkná pocta Exupérymu.

iška
10.01.2023 5 z 5

Krásná pocta Saint-Exupérymu a jeho Malému princi. Mám v životě věci, ve kterých chci mít jasno. A pak jsou tajemství a já jsem ráda, že jsou i ta nevyřešená. Mělo by to tak zůstat. Dává to šanci a prostor fantazii a to je báječné.

Marekh
06.01.2023 5 z 5

Tato kniha se zabývá hypotézami, možnými viníky i motivy, aby nakonec odhalila překvapující pravdu o autorovi a jeho literárním hrdinovi.. V knize se prolínají prvky autobiografie, detektivního pátrání i pocta Malému princi. Autor při popisech používá hravost a poetičnost.

Co se stalo s autorem a s Malým princem? „Zemřel v bitvě o Francii po sestřelení Horstem Rippertem u pobřeží ostrova Riou? Spáchal sebevraždu potom, co naposledy přeletěl nad domem své matky? Zachránil se, ale dostal se do zajetí? Nebo existuje další možnost, se kterou ještě nikdo nepřišel? Opravdu Malého prince uštkl had a díky tomu se dostal zpět na svou planetu B612?“ O všem se už dočtete v této knize a mnohem více.

Myslím si, že kniha se bude líbit všem čtenářům, kteří mají rádi knihu MALÝ PRINC a chtěli by se ještě více dozvědět o této knize a samotném autorovi.

Autor má velký přehled o knize Malý princ a Exupérym a během čtení jsem přemýšlet nad předloženými informacemi. Do posledního okamžiku jsem nevěděl, jak tento román skončí. Některé události mě překvapily. Autor přichází se zajímavou hypotézou a záleží na čtenářích, jestli by s touto teorií souhlasili. Všechno nasvědčuje tomu, že by to mohlo být skutečností.

Dočetl jsem se, že Malého prince se prodalo 170 miliónů výtisků na celém světě. Kniha byla přeložena do 434 jazyků. Po Bibli je to nejprodávanější a nejpřekládanější kniha na světě. V knize se nachází náboženské odkazy (hvězda, beránek, poušť, had aj.).

Celkově se kniha četla dobře. V knize nalezneme různé citáty z Malého prince a různé náznaky z této knihy. U této knihy je nutné více přemýšlet. Ke knize nebo k některým částem se časem znovu vrátím, poněvadž život Exupéryho byl velmi zajímavý a také mám rád knihu Malý princ, ke které se opakovaně vracím. Během četby jsem si vypisoval poznámky a citáty z knihy. :)

Kniha má pěkný přebal a přední a zadní předsádku. Kniha obsahuje také poznámky pod čarou.

Citáty:

Tonio psal nejdůležitější knihu v historii literatury, a dospělí v jeho okolí to vzali jako pouhou slátaninu. Obyčejnou škrábanici. Nikdo nikdy nepochopil, jak moc důležité to bylo!

Milovat znamená dívat se
společně stejným směrem.

Tahle knížka by mohla nahradit všechny náboženské knihy na světě, všechna politická pojednání, všechny ekonomické teorie. Ostatní knihy svět rozdělují, takhle knížka ho znovu spojuje.

Je mnohem těžší soudit sám sebe než soudit někoho jiného.

Malý princ není knížka pro děti. Je to doznání velkého básníka, který se cítí osamocen v celém vesmíru.

Není svoboda důležitější než zodpovědnost?

Filozofie Malého prince je v jediné větě. SPRÁVNĚ VIDÍME JEN SRDCEM. CO JE DŮLEŽITÉ, JE OČÍM NEVIDITELNÉ.