Kdo se směje, nepláče

Kdo se směje, nepláče https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450665/bmid_kdo-se-smeje-neplace-pyi-450665.jpg 5 3 2

"Kdo si hraje – nezlobí, kdo se směje – nepláče. A také si toho víc zapamatuje. Nejen faktické vědomosti jsou pro život důležité, ale časem oceňujeme hlavně ty, za které se známky nedávají: pomoc kamarádovi, pomoc slabšímu, umění bránit sebe i ostatní před nespravedlností, postavit se na správnou stranu. Kniha pomáhá v dětech rozvíjet sociální kompetence a to v podobě uvědomění si a pojmenování vlastních pocitů, ale i schopnosti vcítit se do druhého. Aby se zážitek ze čtení umocnil, nabízíme dětem v příloze pracovní listy, které mohou využít nejen paní učitelky mateřských škol, ale i rodiče či prarodiče. Kniha obsahuje 12 pohádkových příběhů, na které navazují pracovní listy rozvíjející prostorovou orientaci, předmatematické dovednosti, serialitu, zvyšují předčtenářskou gramotnost, rozvíjí řeč a práci s kontextem a v neposlední řadě listy obsahují také grafomotorické a logopedické úkoly.... celý text

Přidat komentář

Míla86
14.01.2021 5 z 5

Za uplynulé pololetí v ruce držím druhý podobný a povedený sešit z Portálu, tím předchozím byl Rok s pohádkami paní Fošenbauerové. Tento může být pro ještě mladší školkové děti. A opět rozvoj fantazie, grafomotoriky... až mluvení. Opět dvanáct příběhů, tedy na každý měsíc jeden, a pracovní listy. A také důraz na přírodu a v onom "opět" bych mohla pokračovat, protože např. ilustrace sem vytvořila skvělá paní Koubská. Moc se mně líbí jedna věta z úvodu autorky: "Máte před sebou pohádkové příběhy a k nim vytvořené náměty v podobě pracovní listů, které vznikly s radostí a pro radost. Mít radost je velice důležité. Radost můžeme mít z ledasčeho - ze sluníčka, z pohlazení, z toho, když si hrajeme s kamarády. Když máme radost, chce se nám smát a také pracovat." Tak tento důraz hovoří sám za sebe.

bookcase
15.11.2020 5 z 5

Publikaci doporučuji nejen do mateřinek, ale i na domácí procvičování. Je plná příběhů, doplňovaček a různých zajímavých úkolů vztahujících se k přírodě a světu kolem nás. Více v recenzi v záložkách. (Zápisky jedné knihovnice)