Kdo přichází v hodině vlků?

Kdo přichází v hodině vlků? https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34922/kdo-prichazi-v-hodine-vlku-34922.jpg 4 7 2

Podtitul: Draci, obři a další příšery za našimi humny. Jsou draci, trpaslíci, obři a vlkodlaci pouhými pohádkovými bytostmi? Nebo se jedná o reálné tvory, kteří kdysi na Zemi žili a možná se dodnes někde skrývají? Autor sesbíral množství znepokojivých zpráv z celého světa, především z Čech a Moravy. A dokonce se osobně setkal s pekelným psem, slyšel v lese hejkala a jeho otec se stal obětí krvelačné noční můry... Ne, nejde o nějaké vize, ale o věci vysvětlitelné pomocí biologie, fyziky a psychologie.... celý text

Přidat komentář

Vlk.kh
16.07.2022 2 z 5

Víceméně jde o soubor textů, které autor vydal už v jiných knihách. Fantastická a mýtická linie knížky je v pořádku - ostatně, s tím k tomu přistupujete, že budete číst o podobných fenoménech a příbězích. Malér za mě ovšem nastává, když autor na podporu svých leckdy hodně křehkých teorií začíná používat historická fakta, která jsou leckdy buď upravená pro vlastní potřebu, nebo naopak úplně mimo. Například uvádět, jako historický zdroj dobrodružství cestovatele Ibn Fadlána, konkrétně zcela smyšlené pasáže z románu Pojídači mrtvých od Michaela Crichtona je hodně velký faul. Ibn Fadlán sice existoval a sepsal zápisky ze svých cest, ovšem jeho putování s vikingy na sever a následný boj proti démonickým wendolům je čistá fikce romanopisce Crichtona a následného filmového zpracování Třináctý bojovník ( u nás pod názvem Vikingové s Antonio Banderasem ). Jedna věc je psát o lidových báchorkách a pověstech a druhá věc je použít jiné báchorky a vydávat je za historický fakt.

Miro.slav
19.09.2018 5 z 5

Taký zaujímavý encyklopedický beštiár. Autor mapuje vcelku rozmanité spektrum bytostí. Najviac zaujali samozrejme vlkodlaci a trpaslíci. Zaujímavé bolo dozvedieť sa, čo to vlastne "hodina vlkov" je. Pre mňa oddychové mytologicko-ezoterické čítanie.