Kdo mi jde po krku

Kdo mi jde po krku https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364580/bmid_kdo-mi-jde-po-krku-AND-364580.jpg 4 67 27

Čtrnáctiletý Jace se stane svědkem brutální vraždy. Aby ho zabijáci, chladnokrevní a vyšinutí bratři Blackwellové, nedokázali vypátrat, dostane chlapec novou identitu a je umístěn do výukového programu pro přežití v přírodě v hlubokých lesích kdesi v Montaně. Instruktor Ethan Serbin a jeho žena doufají, že Jacovi dokážou pomoci a i s přispěním osobní strážkyně Jamie Bennettové ochránit chlapce před hrozícím nebezpečím. Blackwellové mu jsou ale na stopě a metodicky odstraňují každého, kdo se jim připlete do cesty. V nehostinné montanské divočině tak začíná boj o přežití. Když navíc začne zuřit lesní požár, všichni se ocitnou v ohnivé pasti. Jakou šanci má teenager proti dvěma nemilosrdným vrahům? Michael Koryta je úspěšný americký autor s českými kořeny, jeho thriller Kdo mi jde po krku byl několikrát zařazen do výběru nejlepších knih roku 2014. Filmová práva ke knize koupilo studio 20th Century Fox.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Plus
Originální název:

Those Who Wish Me Dead , 2014


více info...

dencazrnu
dencazrnu
30.05.2023 5 z 5

Prostředí montanského lesa s kombinací hor si dokonale zamilujete a fakt, že za každým stromem může čekat vrah vás tak nakopne, že nebudete moci knihu odložit. Vůbec nechápu, že se o tomhle skvělém thrilleru tak strašně málo mluví. Já osobně tuhle knihu označuji za jednu z nejlepších, co se mi dostala do ruky. Bylo to čtivé, napínavé a místy bych chtěla hlavní hrdiny varovat, že se zrovna chystají udělat osudovou chybu. Prostě jsem ten příběh prožívala do posledního detailu.. :-D Všem milovníkům thrillerů tuhle knihu určitě doporučuji a zaručuji, že s ní nešlápnete vedle!

rumund
rumund
05.12.2022 4 z 5

Tak tohle bylo fakt dost dobrý. Napínavé od začátku až do konce. Myslím, že tento docela mladý spisovatel, má velikou budoucnost. A zjistil jsem, že byla kniha i zfilmována, tak to jdu hned zkouknout.


Krchnaida
Krchnaida
28.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Bylo to dobré čtivo, napínavé. Konec jsem hltala, div řádky nepřeskakovala. Strašně moc mě mrzí ztráta Hannah. Hlavní hrdinové sympatičtí, vrahouni a jejich “klidné” dialogy mě neskutečně vytáčely :-D, ale do příběhu se to hodilo.

ivousekk
ivousekk
18.07.2021 5 z 5

Vyborne, napinave, ctive. Velmi povedeny thriller posazeny do ne uplne tradicniho prostredi, ktere pridava na atraktivnosti.
Skvela kombinace postav, ktere jasne vevodi dvojice zaporaku a jejich nezvykle rozhovory. Doporucuji

Awča
Awča
20.05.2021 4 z 5

Ochrana svědka zařazením do programu přežití v přírodě je skvělá výchozí zápletka.
Kniha je psána čtivě, příběh je pěkně rozehrán a postavy jsou zajímavé. Dozvíme se hodně o horách, požárech, zfilmované to bude paráda.
Škoda, že se autor více nevěnoval pobytu v horách, vztahům ve skupině, a vlastně i hlavnímu hrdinovi, který byl trochu upozaděn, ty části, které se mu věnovaly, byly opravdu dobré.
Bratři byli na můj vkus divní a brutální, brr, ale co by člověk u padouchů čekal jiného.
Ten zvrat na konci... za ten strhávám body, nebyl potřeba.
Jinak ale pěkný kousek!

bekule
bekule
11.05.2021 4 z 5

Útěk před vrahy drsnou divočinou, napětí, lesní požár. Vše co se dá očekávat v dobrém thrilleru tam bylo, ale přesto mě něco na vyprávění místy rušilo. Hvězdičku strhávám za nedotažený konec postrádající bližší vysvětlení. Momenty s lesním požárem mě připomněly skvělou knihu "Zahráváš si s ohněm".
..............................................................Výzva 2021/7

KnihomolkaEva
KnihomolkaEva
12.03.2021 5 z 5

Kniha mě moc bavila, hlavně tematika přežití ve volné přírodě a rozhovory dvou hlavních záporáků.

Rade
Rade
30.11.2020 5 z 5

Výborný thriller s hodně zajímavou zápletkou a strhujícím dějem, kdy nelze vydechnout. A to nejlepší: pro mě nesmírně atraktivní a vítané vysokohorské prostředí na pomezí Montany a Wyomingu. Tohle dobrodružství i s kursem pro přežití v divočině i při požáru mě opravdu hodně chytlo. Hora Republic Peak i městečka Silver Gate a Cooke City skutečně existují, lze na ně mrknout na google mapách a zážitek z četby bude ještě autentičtější.
Tentokrát mi ani nevadilo to staré známé „na poslední chvíli“, tak nějak se to sem hodilo. A ti dva zloduchové s vybranou mluvou, sehraní jak dva vlci při útoku, pro mě vyhrávají soutěž „o nejpůsobivějšího záporáka“.

Mimo hodnocení: Moc se mi nelíbí český název. Nebýt komentářů tady na DK, asi by mě titul vůbec nezlákal, znělo mi to jako nějaká laciná taškařice.

konicekbily
konicekbily
08.09.2020 5 z 5

Velice pěkně napsaný dobrodružný thriller, zasazený do pěkné horské krajiny. Moc se mi kniha líbila, navíc oceňuji i autorovy informace o chování lidí ve volné přírodě a postupy pro přežití v případech nouze - vhodně zapuštěné do příběhu.

GYROTOURBILLON
GYROTOURBILLON
19.08.2020 5 z 5

Velmi zdařilá kniha , napětí akce , kniha nedá vydechnout

milary
milary
16.06.2020 4 z 5

Hodně dlouho už se mi nedostala do ruky dobrodružná literatura, nebo - li "dobrodružka", tak jsem po knížce ráda sáhla. Nalákalo mě atraktivní prostředí i specifické okolnosti, nezklamala mě. Byla informačně zajímavá, čtivá a řádně napínavá, měla většinově spád a bavila mě. Málo pravděpodobné situace jsem neřešila a ochotně přistoupila na nadsázku, která je v podobném žánru zcela případná.
Co mi nevyhovovalo (a za to hvězda dolů), byla přestylizovanost mluvy záporáků. Vůbec to na mě nepůsobilo děsivě, spíš jako rušivá (a mnohdy značně ukecaná) "kašírka"; štvalo mě to a vytrhovalo z atmosféry děje. Jakoby měli každou chvíli slézt z "placu", podrbat se pod parukou a jít "na cígo"... Ale 80 - 85% je fajn, ráda se s Michaelem Korytou znovu čtenářsky potkám.

janina66
janina66
03.01.2020 5 z 5

SUPER! Čtivé, napínavé od 2.stránky až po poslední. Dobrodružné. Moc se mi to líbilo!

Lokina
Lokina
23.07.2019 5 z 5

Překvapivý survival thriller, který jsem ani neměla v plánu číst. A udělala jsem dobře, protože je to výborná kniha. Četlo se to dobře, kniha není nijak dlouhá, líbily se mi i části popisující smrtící jízdu bratrů i jejich vyjadřování a charakter.
Téma knihy je hodně zajímavé a když se to skloubí i s prostředím, ve kterém se to odehrává, vychází z toho, že od knihy nebudete moci odejít.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
01.07.2019 5 z 5

Výborný thriller, dobrodružný, akční, napínavý.
Jace je svědkem vraždy a ukryjí ho v Montaně do výukového programu pro přežití v přírodě. Za sebou má brutální zabijáky, kteří se nezastaví před ničím, aby ho našli.

Allison:
"Jsou dva.-................Divně mluví....bez přízvuku, spisovně, to, jak všechno pronášejí. Jako kdyby byli na světě sami. Jako by vznikl kvůli nim a oni byli jeho vládci..............."

Ethan:
Mluvili přesně tak, jak předesílala Allison; Ethan byl středobodem, ale nikoliv součástí rozhovoru; ten kolem něj jen kroužil. Z poslechu vyrozuměl, jak se jmenují, nebo přinejmenším jak si říkají. Kromě toho mu došlo, že jsou to nejděsivější muži, s jakými se kdy setkal. Napřed byl přesvědčený, že za to může fakt, že necítí strach. Později došel k závěru, že necítí vůbec nic, jsou prázdní, tečka.

Fandila jsem Ethanovi, Allison, Hannah, Jacovi i Tangovi.

Jsem moc spokojená a knížku DOPORUČUJI.

lenkavildomcova
lenkavildomcova
14.04.2019 5 z 5

Škoda, že nejde dát více hvězd. Za mě top kniha plná napětí a překvapení.

Jiparis
Jiparis
20.01.2019 5 z 5

Nadějný autor, těším se na další.

Jaruš7
Jaruš7
21.11.2018 5 z 5

Peklo, napínavé, ale za hranou přesvědčivosti.
Přežití v horské divočině má svoje pravidla a jejich znalost je zásadní. To je z knihy to + co stálo za to si ji přečíst.
Příběh je komplex dramatů zločinnosti, svědomí, zodpovědnosti, boje s živly, vše s nasazením života, ale jaksi na vlnách důvěry a zrady.
Citace:" Ne. Tys mě nepochopil. Řekl jsem, že to jméno od tebe získáme. O příležitost prostě nám to dát jsi už přišel."
Jakoby autor sám kurz Přežití přežil se ztrátou citu pro postřelené, popálené, poškozené, žádné šoky, žádné mdloby, obětavost až na hranici sebezničení, kapka lidské slabosti je jen pár slz. Asi musí být člověk na sebe v životě tvrďas.

patrick123
patrick123
18.11.2018

Kniha se mi líbila, děj byl napínavý včetně závěru, vřele doporučuji.

Pepina19
Pepina19
17.11.2018 5 z 5

Výborné čtení o přežití čtrnáctiletého chlapce v divočině, který se snaží zachránit před nemilosrdnými vrahy. Bohužel byl svědkem toho jak někoho zavraždí a to mu obrátí současnost úplně naruby.

MaKolar
MaKolar
09.10.2018 4 z 5

Velmi čtivá kniha se zajímavým námětem. Konečné rozuzlení je celkem nepředvídatelné. Určitě se nebude jednat o moje poslední setkání s autorem.