Kde se les dotýká hvězd

Kde se les dotýká hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490348/kde-se-les-dotyka-hvezdeR3UwX-uTX-.jpg 4 219 74

Po smrti matky a boji s vlastní nemocí se ornitoložka Joanna vrací ke svému výzkumnému projektu. Snaží se sama sobě dokázat, že všechny útrapy překonala, a od rána do večera zkoumá hnízdění ptáků ve venkovské oblasti Illinois. Jednoho dne se ale na prahu jejího domu objeví bosá a potlučená dívka. Říká si Ursa a tvrdí, že přišla ze vzdálené galaxie, aby žila mezi lidmi, dokud se nestane svědkem pěti zázraků. Joanna se obává, že dítě uteklo z domova, a tak váhavě souhlasí, aby na čas zůstalo u ní. Mezitím chce zjistit, odkud Ursa je a zda se tam může bezpečně vrátit. Při řešení této záhady se s prosbou o pomoc obrátí na souseda, samotářského a uzavřeného Gabriela Nashe. Jak to, že malá holka nejen čte, ale i chápe Shakespeara? Proč se kolem ní najednou dějí dobré věci? Ačkoli trojlístek propojuje neuvěřitelně silné pouto, všichni vědí, že konec léta s sebou přinese těžká rozhodnutí. Než se Ursa dočká posledního zázraku, vynoří se z minulosti bolestná tajemství – a osudy všech tří přátel budou ve hvězdách.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Where the Forest Meets the Stars , 2019


více info...

Přidat komentář

zimolka
25.04.2024 2 z 5

Začátek mě nijak nechytl, knihu jsem se nutila číst spíše ze zvědavosti. Konec už byl trochu lepší.

boeink
14.04.2024 5 z 5

Kde se les dotýká hvězd je kniha krásná navenek i svým obsahem. Kéž bych měla štěstí číst vždy takové knihy. Přes některá vážná témata (rakovina, deprese, drogy), je to kniha především o přátelství, lásce a naději. Zamilovala jsem si Jo, Gabea a hlavně Ursu, o níž si ani po dočtení nejsem jistá, odkud vlastně přišla.
Tenhle příběh se mě opravdu dotkl, byl opravdový, o obyčejných věcech, ale taky o hvězdách, kvarkách a zázracích.
Moc doporučuji.


medlovice
20.03.2024 5 z 5

Z této knížky dýchá léto, ty krásné letní noci , kdy se člověku za nic nechce spát a sedět u ohně a opékat maso je tak přirozené. Všechno špatné se zapomíná, vznikají nové vztahy , láska a to nejen mezi mužem a ženou , ohen praská , ptáci zpívají a vyvádějí mladé a Jo budete přát jen to nejlepší.
Všem romantikům,snílkům a těm, co chtějí věřit doporučuju knihu zavřít a nepokračovat ve čtení kolem stránky 300. Protože já chci věřit.

PetraN17
15.09.2023 5 z 5

Neskutečně milé :))

Anež00
13.09.2023 5 z 5

Na knize mě zaujala obálka a po přečtení anotace jsem měla jasno.
Příběh plyne příjemným tempem, o zvraty není nouze. Ke konci jsem četla se zatajeným dechem, zvědavá jak to zkončí.
Postavy jsou uvěřitelné, Jo má můj obdiv. Vztah Gabea a Jo se během knihy vyvýjí. A Ursa je fajn, jen díky ní našli jeden druhého a podařilo se stmelit Gabeovu rodinu. Bavili mě i chvíle s kamarádkou Jo Tabby.
Bonusem celé knihy je mnoho zajímavých informací o ornitologii.
Za sebe mohu doporučit.

B.Wilde
03.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četla nakonec déle, než jsem očekávala a nevyhnula jsem se tomu, že jsem si dala od příběhu několikrát pauzu. Obálka i anotace lákají na velmi zajímavý děj, první kapitoly nejsou vůbec špatné, ale postupem času jsem se do čtení musela vyloženě nutit. Sice jsem byla na jednu stranu zvědavá, co z toho vyleze, ale nebyl tam za mě žádný zlomový bod, který by mě vtáhl a nepustil od čtení a to opravdu velmi dlouhou dobu.

Nakonec jsem se během neděle hecla a půl knihy dala během pár hodin, asi i proto, že jsem se už nemohla koukat na to, jak mi tady leží tak dlouho rozečtená kniha. A popravdě, jsem ráda, že jsem to konečně dočetla na jeden zátah, protože další pauza by už možná byla pro tuto knihu konečná a skončila by ve fochu "nedočteno" což by byla zase škoda.

Rozuzlení zápletky kolem Ursy byla rozhodně nejlepší část příběhu, kdy jsem zaujatě hltala jednu stránku za druhou, ale vlastně to byla i jediná část knihy, kterou jsem četla opravdu se zápalem, což je docela škoda, když jsem se u tolika stran předtím v podstatě nudila. Námět má kniha je nepopiratelně originální, ale nemůžu říct, že by mě kniha úplně nadchla. Dobrá půlka knihy se točí kolem ptačích hnízd, deště, co měli právě k jídlu a nejasných vztahů mezi hrdiny, kteří neví kudy kam. Ano, netvrdím, že to tam nepatřilo, i takový vývoj je potřeba, ale opravdu mi dlouho trvalo, přijít tomu více na chuť a znovu se do toho příběhu začíst.

Za přečtení to stálo, ne že ne, ale znovu bych už po knize nesáhla. Možná i díky mým rozpačitým pocitům a dlouhému čtení dávám hodnocení 3 až 3 a půl hvězdy.

Ishir
14.08.2023 4 z 5

Pěkný příběh o lásce a naději

ladyingreen
09.08.2023 1 z 5

Od knihy jsem čekala více... Zaujal mě název, anotace a vysoké procentuální hodnocení čtenářů. Kniha však nedosahuje žádných kvalit. Příběh je velice naivní a plochý, opravdu nic nejde do hloubky. Jako příklad mohu uvést, že hrdina, který má velké potíže s depresí se chová jako naprosto zdravý člověk. Kniha mě nudila a byla to pro mě ztráta času, s hodnocením většiny čtenářů nesouhlasím!

adela.hol
28.05.2023 5 z 5

Ornitoložka Jo žije momentálně na venkově v pronajatém domě a celé dny se věnuje svému výzkumnému projektu, kdy hledá a zaznamenává nová hnízda ptáků.
Jednou večer se u domu objeví dívka, které může být tak devět nebo deset let. Je bosá a má na těle modřiny. Dívka řekne Jo, že je ve skutečnosti z planety Megnife a že toto tělo si jen vypůjčila od dívky, která je již mrtvá. Řekne jí své mimozemské jméno a že ze Země neodejde, dokud se nestane svědkem pěti zázraků. Jo jí pochopitelně nevěří a tajně zavolá policii, aby našli dívčinu rodinu. Jenže tak snadné to úplně není.
Jo neví, jak se dívky, se kterou se domluví na jméně Ursa, zbavit a nakonec je do toho všeho ještě zatažen velmi uzavřený soused Gabe.
Z Jo a Gabea se tak postupem času stávají takoví nechtění rodiče se střídavou péčí a Ursa si je omotává kolem prstu. Ta malá holka je totiž velmi chytrá, mazaná a hlavně si svou bezprostředností snadno dokáže získat jejich srdce. Srdce, která mají oba dva pokrytá svými bolístkami. Jo má jizvy na těle po vážné nemoci, Gabe zase jizvy na duši z psychické nemoci, kterou trpí. Dokáže tento netypický trojlístek dojít k šťastnému konci? Jde to vůbec?

Kniha mě nejprve zaujala svou nádhernou obálkou. Když jsem si pak ještě přečetla anotaci, bylo rozhodnuto, že si ji musím přečíst. Byl to nádherný příběh plný rodinné atmosféry, několika zázraků a uvědomění si, že aby se stalo něco dobrého, musí se stát nejdřív něco špatného. Tak to bohužel chodí, ale i v tom špatném by měl člověk hledat to světlo na konci tunelu. Jako ho Jo s Gabem našli v Urse.
Závěrem bych chtěla dodat, že Vás v knize čeká také jeden velký zvrat, který Vám Vaše průběžné domněnky, co bude dál, zbortí jako domeček z karet. Aspoň mně se to stalo.
Kniha se výborně četla, další květnová v pořadí, od které jsem se nemohla odtrhnout. Doporučuji.

AlexandraBane
26.05.2023 5 z 5

Jednoduchý a hrozně milý příběh

Peršanka
23.05.2023 3 z 5

Dobře přeložená červená knihovna.

MAU256
16.05.2023 4 z 5

"To ty moje kvarky," řekla Ursa. "Počkat," namítl, "já myslel, že jsme s těma kvarkama už skončili." "Jak tě to napadlo? Vždyť se kolem mě pořád dějou dobrý věci."

Moc se mi líbila obálka knihy a její název. Magický příběh, který byl vymyšlen Ursou, která se tímto chránila před špatnou událostí z minulosti. JO si zažila špatné chvíle, ale její kamarádka Tabby jí dodávala potřebnou sílu v těch situacích, kdy to nejvíc potřebovala. A pro Gabeho se takovou Tabby stala JO. V knížce nechyběla troška napětí ani romantika. Hezky se četla, prostě pěkná oddechovka.

Potolu
28.04.2023 4 z 5

Krásný příběh o jednoduchosti, kráse a lásce. Kniha se četla sama, takže za pár dní přečteno.
Závěr mi přišel trochu "přestřelený" :-D a trochu to kazilo ten tajemný nádech knihy, ale OK, proč ne...
Co mě štvalo - oni tam snad jen furt jedli a připravovali jídlo. Nebyla snad kapitola o tom, co budou mít k večeři nebo svačině.
Jinak vřele doporučuji jako oddychové čtení.

kolacky
24.04.2023 5 z 5

Moc pěkné čtení. Magická atmosféra a zvláštní zajímavé typy lidí...

Tamirai
15.04.2023 3 z 5

Prostredie v knihe je čarovné a aj príbeh tak pôsobí. Dlho neviete, čo si myslieť a kam to celé smeruje. Je to pekná kniha. Silná, veselá aj smutná, aj napínavá a nezabudlo sa v nej ani na lásku v rôznych podobách.

Drnkla
15.04.2023 4 z 5

Krásný název i obálka knihy. Příběh byl stejně magický jako ilustrace. Nakonec nechybělo napětí, romantika ani happyend. Pěkná oddechovka.

Andi
12.04.2023 3 z 5

Nakonec se z toho vyklubal běžný klišé román, každopádně dávám hvězdičky za nápad a za čtivost. Děkuji, oddechovka (tedy, až na jednu pasáž), a nádherná obálka.

EvaEma
29.03.2023 3 z 5

Na začátku jsem se trochu bála, aby to nebylo sci-fi (to zrovna není můj šálek kávy), pak jsem se začetla, první polovina se mi moc líbila. Od poloviny to ale nabralo směr k romantické literatuře a přestalo mě to bavit. Dočetla jsem, byla jsem zvědavá na pointu, bylo to už ale jen mechanické čtení, bez požitku.

michaelakoc
20.03.2023 3 z 5

Ke knize mě přivedly 2 důvody - nádherná obálka a podobná tématika jako v knize Kde zpívají raci.
V první polovině knihy přemýšlíte nad tím, zda ti mimozemšťani existují nebo ne, v druhé polovině pochopíte, jak to bude v tomto příběhu.
3 osudy - Ursa, Jo a Gabe -, které se propojí.
Příběh dopadl nějak, je Ursa mimozemšťanka nebo ne?, ale já bych asi brala ten druhý možný konec.

Jako oddechovka dobré, ale žádnou velkou literaturu nečekejte. Ve srovnání s Kde zpívají raci je toto jen slaboučký odvar.

Petulllka
12.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Co když se Vám jednoho dne na prahu domu objeví dívka, která tvrdí, že příšla z hvězd? Poskytnete jí zázemí nebo odvezete na policejní stanici? Tento příběh zasáhne nejen Vaše srdce, ale i duši.
Ornitoložka Joanna se po smrti své matky a boji s vážnou nemocí snaží vrátit do starých kolejí. Od rána do večera zkoumá hnízdění ptáků a chce tím překonat všechny své útrapy. Každodenní rutinu jí naruší záhadná dívka. Je bosá a potlučená a říká, že pochází ze vzdálené galaxie. Jejím úkolem je žít mezi lidmi dokud se nestane svědkem pěti zázraků.
Do řešení této záhady, odkud dívka pochází, se zapojí i samotářský a uzavřený soused Gabriel. Stanou se z nich přátelé, které spojuje neuvěřitelné pouto.
Ovšem idylka netrvá dlouho a z minulosti se vynoří krutá tajemství a budoucnost všech tří přátel je nejasná.
Kniha se četla krásně. Čtenář je vtažen do děje a to tak, že se doslova stane součástí pěti zázraků.

https://www.instagram.com/p/Cps_NtOLxHY/