Piano live

Piano live https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242483/mid_piano-live-242483.jpg 4 21 1

Piano live, druhý díl tetralogie Kde lišky dávají dobrou noc, napsal pod pseudonymem Chaim Cigan známý prozaik a dramatik, vrchní zemský rabín Karol Sidon. V pokračování prvního dílu se příběh ještě více odpoutává od reality, byť s mimořádným smyslem pro reálné detaily, a pomocí převratného vynálezu cestování v čase volně putujeme staletími a kulturami, objevujeme jejich kouzla i slabiny, abychom nakonec zjistili, že určující v každé době i v každém ze světů jsou lidské vlastnosti a vztahy, které základně utvářejí náš život. Existence paralelních světů, do nichž je možno vstoupit, ba je i pozměnit oproti nám známé historii, vytváří složitý propletenec reálného, možného, pravděpodobného i zcela fantaskního. I tentokrát se setkáváme s nesmírně uvěřitelnými a neheroickými židovskými hrdiny, s pestrou škálou základních filosofických otázek, s mnoha co by bylo, kdyby..., na něž se autor snaží odpovědět prostřednictvím historie paralelních světů. Jak už k psaní Karola Sidona patří, nemůže v knize chybět svérázný humor, hluboká znalost starozákonního světa, překvapivé promýšlení jiných cest, široké znalosti z mnoha oborů a nepřeberné bohatství českého jazyka. První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Torst
více info...

bleekemolen
bleekemolen
26.02.2021 5 z 5

Naprosto excelentni. Uctiva poklona autorovi, kteremu uz nestaci volne cestovat casem. Pribeh se nyni rozbiha do alternativnich svetu a libuje si v casovych paradoxech a jejich vlivu na historicky vyvoj.
Nechapu, jak to pan rabin dela, jeho fantazie nezna hranice, i tak vsak dokaze udrzet naprostou logicnost i smysluplnost sveho vypraveni. Genialni autor!