Kde je Boh vo svete koronavírusu?

Kde je Boh vo svete koronavírusu? https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450787/bmid_kde-je-boh-vo-svete-koronavirusu-7Wv-450787.jpg 4 5 3

Prežívame jedinečné obdobie, ktoré definuje našu éru. Mnohé z našich starých istôt sú preč bez ohľadu na náš svetonázor alebo presvedčenie. Či už sme kresťanmi, alebo nie, pandémia koronavírusu nás všetkých znepokojuje a uvádza do pomykova. Ako o nej premýšľame a ako sa s touto situáciou vyrovnávame?

Duchovní literatura Náboženství Filozofie
Vydáno: , Don Bosco
Originální název:

Where is God in a Coronavirus World? , 2020


více info...

Přidat komentář

aabbaabb
14.02.2022

Človek je raz tvor sebecký, ktorý sa nechce pozrieť na vec z iného uhlu pohľadu a preto sa pýta: "Kde je Boh vo svete koronavírusu?" A Boh odpovedá: "A kde si bol ty pred koronavírusom? Prečo si sa o mňa nezaujímal, keď ti bolo dobre?" S človekom je to tak, spamätá sa až vtedy, keď je zle. Chce nám Boh zle, keď na nás niečo nepríjemné dopustí? Nie, Boh dopustí, ale neopustí. Boh len chce, aby sme sa spamätali a polepšili. Nevyžíva sa v tom, keď trpíme. Vyžíva sa v tom, keď sa chceme polepšiť a je nám v tom veľmi nápomocný. Akákoľvek nepríjemnosť je tu preto, aby sme z nej vyšli lepší, skúsenejší a v konečnom dôsledku šťastnejší. Viem, že to nebýva veľakrát ľahké, ale je to pravda. Čo nič nestojí, za nič nestojí.

Totus
26.01.2021 5 z 5

Udělalo mi velkou radost, když jsem se dozvěděl o této knížce, která byla přeložena do češtiny, od vědce, kterého si vážím. Je napsaná čtivou formou a obsahuje autorovu reflexi nad dnešní situací ve světle víry a otázky existence Boha ve světě, který trpí. Knížka se mi líbila jak pro příjemné a trefné zamyšlení, tak pro svoji lehkost. Jedna z otázek, nad níž se autor zamýšlí: "Nemohl Bůh stvořit dokonalý svět bez utrpení?"


Jana512
26.10.2020 5 z 5

Útlá knížka o problematice, která hýbá dnešním světem, nás přesvědčí, že i v těchto chvílích je tu s námi trpící a milující Bůh, který nás neopouští, tak jako byl v minulých nelehkých dobách nemocí a strádání, kdy křesťané, opřeni o Něho, byli a mají být i dnes, posilou a povzbuzením pro druhé.