Každá bolest má svou příčinu

Každá bolest má svou příčinu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488050/bmid_kazda-bolest-ma-svou-pricinu-yJf-488050.jpg 4 43 8

Nezapomínejte na příčiny. Jsou řešením vašeho problému. Proč nás bolí tělo, i když cvičíme? Jak se máme starat o děti z hlediska jejich pohybového a psychického vývoje? Co nám psychosomatické problémy prozradí o našem životě? A jak souvisí naše problémy v dospělosti s naším dětstvím? Možná budete překvapeni, co všechno se za bolestmi skrývá. Autoři Tomáš Rychnovský a Milan Studnička vás naučí, jak propojit tělo i mysl, aby byly ve vzájemné rovnováze a harmonii.... celý text

Přidat komentář

Market-k-a
19.09.2023 3 z 5

Zlobí Vám dítě a nezvládáte ho? Věnujte mu více času a je to, problém vyřešen. Bolí Vás záda? A trápí Vás přitom to, že s Vámi manžel nemluví? Řekněte mu, ať mluví, on tak udělá a bolest je fuč. Tak na takovém principu je kniha založená, všichni se hned začnou chovat lépe a podle pravidel a zazvonil zvonec a pohádky je konec :) Třešničkou na dortu - a to jsem se fakt bavila - byly kapitoly zaměřené na role muže a ženy (feministky by plakaly).

Martina1725
08.03.2023 5 z 5

Inspirativní kniha, příběhy lidi i cvičení, která si může každý doma vyzkoušet. Stojí za přečtení.


RebeccaLynn
03.06.2022 4 z 5

Pro mě byla kniha velmi inspirativní k práci na sobě a v pochopení některých vztahů.

malpet
15.10.2021 4 z 5

Kniha dobrá, pěkně se četla, i když chvilku připomínala styl léčitelky Marie Treben, která vyléčila rakovinu odvarem z listů pampelišky...

martini.ce
13.09.2020 3 z 5

Přečteno / prolistováno asi za hodinu. Pár zajímavých informací, ale pro mě nic úplně nového. Od autorů jsem už něco viděla / četla, tak jsem tušila, kudy se to bude ubírat. V knihkupectví se mi líbila, ale myslím, že doma nezůstane a pošlu ji dál.

interceptia
28.01.2020 3 z 5

První část knihy, kterou napsal fyzioterapeut se mi neskutečně táhla, hlavní myšlenka, kterou chtěl sdělit ,by se dala říct jednou větou. Místo toho půl knihy čtete případy jeho klientů. Čekala jsem do něj více praktičtějších rad. Druhá část se mi četla dobře, psycholog vše jasně vysvětlil, tato část mi dala hodně a věřím že se k ní i někdy vrátím. V knize mi vadilo málo výrazné písmo, které při horším světle nešlo moc vidět.

kusma
07.01.2020 3 z 5

U knihy jsem se zejména těšila na první část, která je psána z pohledu fyzioterapeuta. Tam se ale hodně opakovala myšlenka, že záda často bolí kvůli psychice, ale moc se to nerozvedlo... Navíc mi i přišlo, že jen objevení problémů v hlavě vede k okamžitému řešení bolesti. Vím, že to tak není asi myšleno, ale mě to trochu rozčilovalo.
Druhá část, od které jsem moc nečekala, mě mile překvapila. Rozdílný přístup ke klukům a holkám, bravo! Ať se feministky a aktivisti jdou vycpat, příroda mluví jasně. Samozřejmě s něčím jsem nesouhlasila, ač to byl boj nesouhlasit se studovaným v oboru :) Ale psát, že žena má být laskavá i když jí něco trápí, nebo že má tančit v hranicích stanovených mužem. Tuším, jak to je myšleno, ale nesedí mi to. Nelze se ale se vším ztotožnit.
Každopádně, kniha mi určitě něco dala, možná mě i posune. Chci vyzkoušet některé metody, působí zajímavě. Jestli bych ji doporučila? Možná pro začátek ano, jako to je u mne.

LenkaV.1
10.11.2019 4 z 5

Moc pěkně napsaná kniha o psychosomatice, určená pro širokou laickou veřejnost - není třeba se bát odborných termínů, jako tomu bývá u jiných publikací. První část je napsána fyzioterapeutem Tomášem Rychnovským, uvádí mnoho příkladů ze své praxe - jimi ilustruje vliv psychiky na zdánlivě nesouvisející tělesný problém. Druhou část zpracoval psycholog Milan Studnička, je zaměřená hodně (převážně) na děti a vzorce chování, které se pak projevují v dospělosti. Opět mnoho příkladů z klinické praxe. Zajímavé je srovnání odlišnosti ve výchově chlapců a dívek, právě při jejich čtení mi naskočilo dost "AHA momentů". Práci obou autorů sleduji delší dobu a knížka mě opravdu mile překvapila a potěšila. Určitě v ní najdete hodně podnětů k zamyšlení a práci se sebou. Hvězdičku dolů dávám za písmo - pro mne málo výrazný tisk a hodně mi to vadilo při čtení v horším osvětlení...