Poslední útočiště

Poslední útočiště https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18834/mid_posledni-utociste-PQV-18834.jpg 4 96 15

Kay Scarpettová série

< 11. díl >

Kay se věnuje hrůzným vraždám, které patrně páchá postižený člen pařížské mafiánské rodiny, který si sám říká Vlkodlak. Kay se málem stává další Vlkodlakovou obětí, podaří se jí však ubránit a útočníka zneškodnit. Následují však další vraždy a Kay se musí vyrovnat nejen s traumatem z přepadení a vzpomínkami na svého zemřelého přítele, ale i s obviněním, že pachatelem jedné z vražd je ona sama. V těžké chvíli nepřestává s pomocí své přítelkyně Anny, neteře Lucy a policisty Marina pátrat po pravdě a v závěru na ni čeká velké překvapení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Last Precinct , 2000


více info...

Přidat komentář

bigben
15.10.2023 3 z 5

Tak tenhle díl se mi nelíbil vůbec, jak mám doktorku ráda a její vyšetřování, tak tenhle příběh mě nezaujal.

Ira13
04.09.2023 4 z 5

Nečetla jsem celou sérii. Nejdříve dil 13,teď tento 11. Takže spousta souvislostí mi unikala, ale dalo se docela dobře orientovat. Kniha byla čtivá, ke konci napínavá.


ivzu77
28.10.2021 4 z 5

V Černém oběžníku Kay řešila případ Vlkodlaka, který ji nakonec i osobně zasáhnul. V Posledním útočišti tento děj pokračuje a Kay se osobně zapletena do boje zločinu a všechno se pak točí již pouze kolem ní a snahy ji ospravedlnit. Kay, Marino a Lucy se snaží dokázat spravedlnost. Četla jsem to s napětím a uvidíme, co bude dál....

LucieAlexandra
29.05.2021 4 z 5

Špatné to nebylo, ale v podstatě se děje pořád to samé a začíná to být trochu nuda. Navíc Lucy je mi s každým dílem nesympatická víc a víc

georginaa
04.02.2021 5 z 5

Tentokrát Kay pochopí, že je lepší být mezi mrtvými, než mezi živými, kteří ji budou usilovat o život. Těžko se vyrovnává s napadením a úmrtím svého přítele. Díky že má kolem sebe přátele, kteří jí z těchto traumat pomůžou a ona dokončí to, co začala. Chytnout všechny, kdo s tím má co dočinění.

lancelot
24.10.2019 2 z 5

Slabé, první půlka knihy je celkem nezáživná , druhá trochu lepší, ale konec mě vyloženě zklamal.

čef
07.05.2019 5 z 5

Tak se nám Kay opět ocitla uprostřed hurikánu zla. Má asi hodně velké štěstí na různé hodně přechytralé netvory. Nyní zápasí s celou rodinou úchylů a jedním prokurátorským blbem a tak je ve stálém nebezpečí. Zase napínavé i přes dlouhé dialogy a psychologické exkurze, ale na ty jsme přece u této autorky zvyklí. Nadprůměrná kniha této velmi dobré série.

moudivlacek
01.08.2018 4 z 5

Tohle je pro mne docela hodně smutný díl - nejenže musí Kay čelit obvinění z vraždy, nejenže nepřítel hodlá přitom zneužít její přátelé, ale hlavně nepřátelé Kay pomohli, aby učinila jedno velké životní rozhodnutí - trochu se tak bojím, jak to bude s Kay dál. Každopádně je tu stále plno nevyřešených otázek se smrtí Bentona, nevyřešená smrt v New Yorku a budoucí obžaloba vraha Vlkodlaka a spol.
Abych tyto odpovědi získala, je jasné, že musím pokračovat dál v čtení série. A to rozhodně míním udělat.

Radous
10.08.2017 2 z 5

Těžko říct, jak tento díl ohodnotit. Musím ocenit, že popisovaný příběh je dost napínavý a propojený, takže člověk až téměř do konce neví. Každopádně zde neplatí, že předchozí romány nepotřebujete číst, jelikož tento přímo navazuje na předchozí události (a zřejmě tomu tak bude i v díle následujícím, jak odhaduju).
Co je na druhou stranu v románu naprosto příšerné a iritující je postava Lucy. To, co z ní autorka postupem času udělala (charakter, vlastnosti, chování), přesahuje všechny meze. A vůbec – čím dál tím silnější zapojení vztahů, rodinných lapálií (to kolem kap. Marina je obzvlášť k blití) a až patetických (potažmo teatrálních) výlevů hlavních postav celou knihu shazuje někam na úroveň mexické telenovely. A sebepovedenější drama-thriller (jelikož s detektivkou má tato knižní řada díl od dílu čím dál tím méně společného) to nemůže vynahradit. Co mi ještě vadí je, jak moc „černobílé“ jsou jednotlivé postavy. Byly by tam ještě další věci, ale už mi to asi nestojí za zmínku. Je to každopádně škoda.
Moc dobře nechápu, co z Cornwellové dělá v USA tak populární autorku.
Tedy: příběh ***, omáčka kolem * .. výsledek **

renefer
23.03.2017 5 z 5

Moc hezké a napínavé, konec jsem nečekala...

postrach
03.02.2017

Tato kniha navazaje na knihu Černý oběžník,která byla dobrá a snapínavým koncem.Určitě nezklame.

malen
27.01.2014 3 z 5

Mám knížky této autorky ráda, ale z téhle jsem zklamaná. Mně tedy děj nepřišel napínavý ( možná ke konci) , naopak musela jsem se nutit, abych knížku dočetla.

mechulka
11.01.2014 5 z 5

Opět jsem se nezklamala. Knihu jsem přečetla jedním dechem.

Val
07.01.2014 5 z 5

Tak tentokrát jsem měla poprvé mírně smíšené pocity. Na pitevnu už jsem si v knihách mé oblíbené autorky sice zvykla, ale tady jí bylo trochu moc. Nicméně teprve od druhé půlky se kniha naplno rozjíždí a sviští takovým tempem, že vyloženě nejde přibrzdit.I když se mi tato kniha zdála trochu méně skutečná, než ostatní její knihy, děj trošku překombinovaný a chvílemi až složitý, přesto dávám pět hvězdiček. Závěr byl luxusní a já prostě Kay miluju :-)

MesLivres
01.08.2012 5 z 5

Z Patricie Cornwell se pomalu stává moje oblíbená autorka detektivek. Poslední útočiště jsem přečetla téměř jedním dechem, napínavý příběh, sympatické postavy atd. Prostě knížce nic nechybí.